4. آبان 1398 - 7:35   |   کد مطلب: 7751
با برخی حاشیه‌سازی‌ها برای داور الیت فوتبال همدان و انتقادهای غیرکارشناسی نسبت به انتصاب پیام حیدری به عنوان سرپرست معاونت ورزشی شهرداری، ترس آن می‌رود که وی راه فغانی را در پیش بگیرد و از کشور مهاجرت کند.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، در سال 2019 هفت داور فوتبال ایران به نام‌های علیرضا فغانی، موعود بنیادی‌فر، پیام حیدری، بیژن حیدری، حسن اکرمی و  وحید کاظمی از سوی فدراسیون فوتبال به عنوان داوران الیت آسیا معرفی شدند.

از جمع 7 داور الیت فوتبال ایران بیژن و پیام پیام حیدری از استان همدان در این لیست حضور دارند که این اتفاق با توجه به عدم حضور تیمی از فوتبال همدان در سطح اول فوتبال کشور یک افتخار بزرگ برای فوتبال همدان به شمار می‌‌‌آید.

پیام حیدری 33 ساله، در سال 2015 وارد فهرست داوران بین المللی فیفا و در سال 2016 داور الیت آسیا شد. وی با داشتن تحصیلات عالیه ( کارشناسی ارشد) از بهترین داوران فوتبال ایران و آسیا به شمار می‌رود؛ چنان که کمیته داوران فدراسیون فوتبال در بیشتر مواقع  قضاوت مسابقات مهم  و پخش مستقیم لیگ برتر را به پیام حیدری می‌سپارد.حیدری مورد اعتماد و اطمینان کمیته داوران ای اف سی هم قرار دارد و با نظر مسئولان این کمیته مسابقات مهمی را در سطح آسیا سوت می‌زند.

برادران حیدری افتخار فوتبال همدان

بعد از سقوط پاس از لیگ برتر و دور افتادن این باشگاه از سطح اول و دوم فوتبال کشور، این برادران حیدری بودند که نام همدان را در سطح اول فوتبال کشور زنده نگه داشتند و در کمتر مسابقه فوتبالی بود که پس از اعلام اسم پیام یا بیژن حیدری توسط گزارشگر مسابقه، نامی از همدان به میان نمی‌آمد.

با وجود افتخارآفرینی‌های بیژن و پیام حیدری برای ورزش استان آنطور که باید زحمات و تلاش این دو داور تحصیلکرده به چشم مسئولان استان نمی‌آمد.

همین امر باعث شد تا در سال 95 خبری مبنی بر مهاجرت پیام حیدری از همدان به استانی دیگر منتشر شود. از قرار معلوم مسئولان تعدادی از استان‌های مطرح کشور در فوتبال به حیدری وعده داده بودند اگر به نام استانشان در مسابقات لیگ برتر قضاوت کند علاوه بر استخدام وی در یکی از ادارات، شرایط مساعدی هم برای تمریناتش فراهم خواهند کرد؛ حداقل امتیازاتی برای یک داور الیت که حیدری از داشتنشان در همدان محروم بود.

با پخش این خبر اهالی ورزش استان وحتی خبرنگاران ورزشی به دیدار پیام حیدری رفتند تا وی را از این تصمیم منصرف کنند. حیدری در این دیدارها با تایید ارائه چنین پیشنهادی از سوی مسئولان برخی از استان‌های فوتبال‌خیز کشور عنوان کرد: به خاطر عشق و علاقه‌ای که به همدان دارد با وجود تمام سختی‌ها و بی‌توجهی‌ها از همدان مهاجرت نمی‌کند.

انتقاد رسانه‌های استان از بی‌توجهی و کم‌لطفی مسئولان همدان نسبت به داور مطرح کشور در آن برهه باعث شد تا با دستور نیکبخت استاندار وقت همدان این داور الیت در سازمان فرهنگی، ورزشی شهرداری همدان مشغول به کار شود؛ اتفاقی که خیلی پیش‌تر برای سایر داوران مطرح کشور در شهرهای کرج، تهران و مشهد افتاده بود.

بی‌تردید پیام حیدری با توجه به تحصیلات عالیه و نیز قضاوت‌های مداوم در مسابقات ملی و فرا ملی نیازی به مختصر حقوق شهرداری نداشته و ندارد و این اقدام صرفاً از این جهت برای حیدری اهمیت داشت که به نوعی توجه مسئولان استان را به این داور مطرح کشور می‌رساند.

آنچه مسلم است از حضور پیام حیدری در شهرداری همدان بیش از آن که وی منتفع شود، این معاونت ورزشی و باشگاه شهرداری همدان بود که سود می‌برد.

شهرت حیدری در ورزش کشور و آسیا، دانش و آگاهی وی از فوتبال روز دنیا، حضور این داور الیت در کشورهای متعدد خارجی برای قضاوت و اطلاع کافی وی از سازوکار اداره آکادمی‌های فوتبال در کشورهای صاحب سبک در این رشته از جمله امتیازاتی بود که با حضور حیدری، معاونت ورزشی شهرداری از آنها بهره می‌برد.

عملکرد مثبت حیدری در مدیریت ورزشی

با انتخاب عباس صوفی به عنوان شهردار همدان، وی که ریاست هیئت فوتبال استان را نیز برعهده داشت و همواره حامی برادران حیدری بود، تصمیم گرفت پیام را به عنوان معاون ورزشی سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری همدان معرفی کند، اما برخی مشکلات اداری مانع از این اتفاق در آن برهه شد.

با اینحال عباس صوفی با صدور حکم مشاور ورزشی برای حیدری به نوعی مدیریت این معاونت را به صورت غیررسمی به وی سپرد. در این میان پیام حیدری با عملکرد مناسب خود در اداره معاونت ورزشی شهرداری همدان که در سال‌های گذشته با افت مواجه شده بود جواب اعتماد عباس صوفی را داد.

با برنامه‌ها و تصمیمات حیدری حاشیه‌های بی‌شمار از معاونت ورزشی و باشگاه شهرداری همدان رخت بربست، ورزش محلات همدان با برگزاری مسابقات متعدد در رشته‌های مختلف و در دو بخش آقایان و بانوان روزهای پرفروغی را پشت‌سر می‌گذارد، آکادمی فوتبال شهرداری با الگوبرداری از آکادمی کشورهای پیشرفته، در فوتبال پایه حرف اول را در بین آکادمی‌های فوتبال استان همدان و غرب کشور می‌زند، ورزش کارمندی در شهرداری رونق گرفته است، نظم و انظباط به تیم شهرداری نماینده فوتبال همدان در لیگ دسته دوم  تزریق شده و این تیم با کسب نتایج قابل قبول  در این فصل از مسابقات لیگ 2، آن هم با کمترین بودجه نسبت به تیم‌های رقیب از جمله بخت‌های اصلی صعود به لیگ دسته اول به شمار می‌رود.

حاشیه‌سازی برای حیدری به دلیل منفعت ‌طلبی و تسویه‌حساب‌ شخصی

مجموع این اتفاقات باعث شد تا روح الله وجدی که به تازگی به عنوان مدیرعامل سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری همدان منصوب شده است در پی اصلاح و نیز تغییر و تحول در این سازمان، روز سه شنبه حکم سرپرستی معاونت ورزشی این سازمان را به نام حیدری بزند تا وی به صورت رسمی مدیریت خود را در این معاونت ادامه دهد.

اما پس از انتشار این خبر در یکی، دو روز گذشته برخی افراد و حامیانشان که به دنبال نشستن بر صندلی معاونت ورزشی سازمان بودند و یا با شهردار همدان به دلیل منافع فردی و گروهی اختلاف و زاویه داشتند نوک پیکان انتقادات خود را در فضای مجازی و حقیقی به سمت این انتصاب نشانه رفتند و موجی بر علیه داور الیت فوتبال ایران به راه انداختند تا در این میان پیام حیدری که افتخار ورزش همدان به شمار می‌رود قربانی زیاده‌خواهی‌های این افراد و یا تسویه حساب‌های شخصی آنها با شهردار همدان شود.

این افراد با طرح بهانه‌‌هایی از این دست که حیدری نیروی قراردادی است یا وی درگیر داوری است و به دلیل قضاوت فرصتی برای اداره این معاونت ندارد این اتصاب را زیر سوال می‌برند. 

حال جای سوال است؛ چه کسی از نظر تخصص، علم و سابقه شایسته‌تر از پیام حیدری برای این مسئولیت است؟ اگر امثال حیدری‌ها در این مسئولیت‌ها گمارده نشوند چه کسانی شایستگی حضور در این جایگاه را دارند؟ اگر داوری فرصت اداره این معاونت را به حیدری نمی‌دهد این اتفاقات مثبت در معاونت ورزشی شهرداری و نتایج درخشان تیم شهرداری همدان نتیجه مدیریت چه فرد یا افرادی است؟ کدام یک از افرادی که مورد نظر این منتقدان برای حضور در این مسئولیت هستند از علم و تخصص پیام حیدری برخوردارند؟ و آیا دلسرد کردن افتخار و نخبه ورزشی استان و کشور با طرح بهانه‌های بیهوده به منظور تسویه حساب‌های شخصی یا سیاسی با شهردار همدان راه منصفانه و درستی است که این افراد در پیش گرفته‌اند.

نخبه کشی در ورزش

متاسفانه نخبه کشی به ویژه در حوزه ورزش کشور مدتی است شیوع پیدا کرده است و برخی افراد به راحتی نخبگان ورزشی کشور را آماج نقدهای بیهوده و مخرب قرار می‌دهند و آنها را دلسرد می‌کنند.

همین امر و نیز بی‌توجهی مسئولان نسبت به افتخارات ورزش کشور باعث شده جمعی از این نخبگان یا از کشور مهاجرت کنند یا این تصمیم حداقل برای یک‌بار به ذهنشان خطور کند. هنوز مدت زیادی از مهاجرت فغانی داور مطرح و الیت فوتبال کشور به دلیل بی‌توجهی‌ها و نقدهای غیرمنصفانه از وی، به کشور استرالیا نمی‌گذرد. کشورهایی همانند آمریکا، کانادا و استرالیا به راحتی به نخبگان کشورهای دیگر اقامت می‌دهند و از اعتبار و استعداد آنها به نفع خود سود می‌برند. اگر این افراد ایرانی هم باشند از این اتفاق برای تخریب چهره و وجهه جمهوری اسلامی ایران استفاده تبلیغاتی هم می‌کنند.

حیدری را وادار به رفتن راه فغانی نکنیم

حال چرا باید با دلسرد کردن نخبگان ورزشی آنها را در شرایطی قراردهیم که تصمیم به مهاجرت بگیرند؟ اگر امثال حیدری‌ها و فغانی‌ها در ورزش کشور مسئولیت نداشته باشند چه کسانی شایستگی حضور در این جایگاه را دارند؟ چرا نباید از ظرفیت و تجربه این افراد در   مدیریت‌های ورزشی استفاده کرد تا هم آنها دلگرم شوند و هم ورزش کشور از علم و تجربیاتشان بهره ببرد؟

بی‌شک کشور‌هایی همانند استرالیا همانطور که به فغانی اقامت دادند به راحتی به پیام حیدری هم با برخورداری از تحصیلات عالیه، اشراف کامل بر زبان انگلیسی و چهره‌ای مطرح و شناخته شده در جهان فوتبال اقامت می‌دهد، اما ما به جای آن که به دنبال حفظ این افراد در کشور باشیم چوب لای چرخشان می‌گذاریم که تصمیم بگیرند از کشور مهاجرت کنند.
حال اگر روزی به دلیل رفتارهای ناشایست برخی افراد و نقدهای غیرمنصفانه، پیام حیدری که بدون هیچ توقعی و با کمترین حمایت‌ها و امکانات برای ورزش همدان افتخارآفرینی می‌کند  تصمیم به مهاجرت از کشور گرفت، ورزش همدان و کشور ضرر خواهد کرد یا وی؟

انتهای پیام/ ت

دیدگاه شما

آخرین اخبار