به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، رشید حیدریمقدم ظهر امروز در مراسم بیستمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و تجلیل از پژوهشگران برتر اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال ۹۷ حدود یکهزار طرح تحقیقاتی مصوب داشته که ۶۰۰ مقاله از آن استخراج شد.
وی با بیان اینکه ۱۲ مورد ثبت اختراع داشتیم از تهیه بیش از ۵ هزار جلد کتاب برای کتابخانه دانشگاه خبر داد و عنوان کرد: ۲۰ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه وجود دارد که اقدامات مؤثری ارائه دادهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با اشاره به اینکه ۱۴ مجله در این مجموعه در حال انتشار است که نشان از پویایی سیستم تحقیقات و فناوری دانشگاه دارد گریزی به طرحهای ارائه شده در حوزه صنعت پرداخت و گفت: از معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه تقاضا دارم این تعداد را حداقل به دو برابر افزایش دهند که در این صورت دست کم ۳ میلیارد تومان آورده برای دانشگاه خواهد داشت.
وی بیان کرد: در جلسهای که ماه گذشته در وزارتخانه برگزار شد اعلام شد 640 جایگاه در شغل رزیدنت در کشور خالی است، این در حالی است که گرایش به برخی رشتههای تحصیلی اشباع شده است بنابراین در بررسی نیازهای شغلی کشور و ایجاد موازنه با فضای تحصیلی باید تغییر نگرش صورت گیرد.
حیدریمقدم با بیان اینکه با توجه به شرایط خاص کشور باید نگاه خود را تغییر دهیم تا دچار چالش نشویم خاطرنشان کرد: خوشبختانه در بودجه سال ۱۴۰۰ اتکا به منابع نفتی کمتر لحاظ شده است.
وی اضافه کرد: عبور از اقتصاد تکمحصولی که ضرورت توسعه کشور است نیازمند تقویت دیگر بخشهای اقتصادی و تولید ثروت است.
تحقیقات دانشگاهی باید دغدغه جامعه را رفع کند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا تأکید کرد: باید ایدهها را به ثروت تبدیل کنیم و انفکاک بین دانشگاه و صنعت را از میان برداریم.
وی با طرح این پرسش که «دانشگاه با این گستردگی وظایف چه جایگاهی در تصمیمگیریهای کشور دارد» گفت: پرت منابع در بخش کشاورزی بسیار بالاست، این یکی از نقاطی است که دانشگاه میتواند با تحقیقات و پژوهشهای کاربردی مانع هدررفت منابع شود.
حیدریمقدم گفت: ما باید در دانشگاه علوم پزشکی دغدغه سلامت جامعه را داشته باشیم و از مشکلات این حوزه بکاهیم، یکی از مسائل مورد ابتلا در این حوزه استفاده بیش از حد از تلفنهای همراه است که بسیاری از افراد جامعه را دچار آرتروز گردن خواهد کرد.
وی با بیان اینکه نمیتوان همواره از دولت متوقع بود، چراکه پتانسیل دولت به این حد نیست که حتی مسائل جزئی مردم را رفع کند تصریح کرد: در هیچ جای دنیا نیز مرسوم نیست که دولت محور همه امور مردم باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا گفت: در همه بخشهای جامعه مدنی پیشرفت برمبنای ساختار حرکت مردم است و باید خود مردم در زمینه سلامت، ایمنی و یا هر موضوع دیگری نقشآفرین بوده و اثرگذاری بیشتری داشته باشند.
وی رسالت ذاتی دانشگاه را در پیشروی و گام برداشتن محکم به سمت تعالی جامعه دانست و بیان کرد: ما هنوز در ابتدای یادگیری دانشگاه نسل سوم هستیم.
انتهای پیام/ 89050/
دیدگاه شما