به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،محمودرضا رسولی با اشاره به اعزام اکیپ مایهکوبی اداره دامپزشکی همدان شامل ۱۲ نفر به استانهای خوزستان، ایلام و لرستان اظهار کرد: واکسیناسیون دامها به منظور پیشگیری از انتشار و انتقال بیماریهای واگیر در دامهای عشایر علیه انواع بیماریها با اعزام اکیپهای فعال صورت میگیرد.
وی با اشاره به انواع واکسنهای دامی استفاده شده در این طرح گفت: این اکیپ به مایهکوبی دامهای عشایر علیه بیماریهای آبله، شاربن، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، تب برفکی، بروسلوز و اکتیما خواهند پرداخت.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه خدمترسانی به قشر زحمتکش عشایر از اولویتهای اداره دامپزشکی است افزود: دامپزشکی استان در چند سال گذشته با اعزام گروههای واکسیناسیون به مناطق عشایری نسبت به مایهکوبی دامها در این مناطق اقدام کرده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه عشایر همدان در فصل سرما و به منظور زمستان گذرانی دامهای خود را به استانهای گرمسیر مانند خوزستان، لرستان و ایلام مهاجرت میدهند، اداره دامپزشکی همدان سالهاست به منظور پیشگیری از انتشار و انتقال بیماریهای واگیر دامی به همدان و استانهای مسیر کوچ در فصل قشلاق دامهای عشایر را علیه انواع بیماریها با اعزام اکیپهای فعال مایهکوبی میکند.
رسولی در ادامه خاطرنشان کرد: امسال نیز همچون سالهای گذشته با برنامهریزی و هماهنگی با ادارات کل دامپزشکی استانهای قشلاقی و تجهیز این اکیپها، آنها را به این استانها برای واکسیناسیون دامهای عشایر اعزام میکنیم.
وی گفت: با وجود کمبودهای فعلی در اعتبارات با توجه به اهمیت ارتقای سلامت جامعه و صیانت از سرمایههای دامی اعزام اکیپ های مایهکوبی به ۲۷ منطقه اسکان عشایر در جنوب غربی لرستان و جنوب ایلام مشتمل بر دو کوهه حسینیه و اطراف سد کرخه سراب جهانگیر، مورانی، زرانتل، خرسدره، جلگه ، بنلار، چهار قلعه، گل گل، پران پرویز، ورکش، پل زال، سرکن، ولی دشت، رماوند، پاعلم، کوله مرغان، تنگ سیو، سد سیمره، زعفرانیه، چم مر، چول، باغ چای در، دم رود افرینه و روبند در برنامه است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه در این طرح ۱۶۶ خانوار با جمعیت دامی ۲۰۰ هزار راس گوسفند و بز زیر پوشش قرار میگیرند گفت: اکیپ مستقر در شمال خوزستان و جنوب ایلام در ۱۴ منطقه شامل سپتون، فکه، عین صوله، دشت عباس، عین خوش، شرهانی، دوملک، بیتالمسکین ، سایتهای ۴ و ۵، چم فاضل و ابوغریب خدماتدهی میکنند که در مجموع ۶۰۰ خانوار با جمعیت دامی ۳۵۰ هزار راس گوسفند و بز را زیر پوشش دارند.
وی تأکید کرد: در مدت ۴۵ روز پرسنل خدوم ادارات دامپزشکی استان همدان به صورت فشرده در دو نوبت صبح و عصر اقدام به مایهکوبی این دامها میکنند.
رسولی با اشاره به انواع واکسنهای دامی استفاده شده در این ماموریت گفت : اکیپ واکسیناسیون اداره کل دامپزشکی استان در استان خوزستان اقدام به مایهکوبی دامهای عشایر علیه بیماریهای آبله، اکتیما، شاربن، تب برفکی، بروسلوز و طاعون نشخوارکنندگان کوچک میکند.
وی گفت: باید از فعالیتهای همکاران خود که با تحمل دشواریهای دوری از خانواده و سختی شرایط کار ماموریت خود را به نحو احسن انجام میدهند کمال تقدیر و تشکر خود را اعلام نمایم.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان واکسیناسیون به موقع دامها را مهمترین روش پیشگیری از بیماریهای دامهای سبک دانست و از دامداران و عشایر خواست تا همکاری لازم را با اکیپهای دامپزشکی داشته باشند.
وی در پایان گفت: کارشناسان دامپزشکی اعزام شده، کلاسهای آموزشی نیز برای عشایر تشکیل میدهند تا در کنار عملیات واکسیناسیون، آموزش لازم برای جلوگیری از انتشار بیماریهای دامی انجام شود.
انتهای پیام/۸۹۰۲۶/
دیدگاه شما