به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، ظهر امروز نشست بررسی مسائل فرهنگی قاچاق کالا و ارز با حضور دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان همدان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایندگاه سپاه انصارالحسین و نیروی انتظامی و جمعی از خبرنگاران و فعالان فرهنگی در سالن کنفرانس مجموعه فرهنگی، هنری شهید آوینی برگزار شد.
کشف 167 میلیارد تومان کالای قاچاق در 8 ماهه امسال
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان همدان در این نشست با اشاره به این که در حوزه قاچاق کالا و ارز اقدامات فرهنگی کمرنگ بوده است اظهار داشت: در این حوزه روحانیت، ائمه جمعه، دانشگاهها، اهالی هنر و اصحاب رسانه باید ورود کنند و در تبلیغ و معرفی کالای ملی و استفاده از تولید داخلی بکوشند.
حبیب مومیوند افزود: چرخش مالی قاچاق کالا در کشور سالانه 12 تا 25 هزار میلیارد تومان است که اگر حداقل 50 درصد این رقم در خرید کالای داخلی هزینه شود بخش عمدهای از مشکلات اشتغال جوانان حل میشود.
وی با اشاره به این که با خرید کالای قاچاق یک کارگر ایرانی بیکار و یک کارگر خارجی صاحب شغل میشود گفت باید با کار فرهنگی این موضوع به یک باور فرهنگی تبدیل شود تا کسی به سمت خرید کالای قاچاق نرود.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان همدان با تاکید بر این که بحث مبارزه با قاچاق کالا در 2 حوزه مقابله و پیشگیری دنبال میشود عنوان کرد: بیشک پیشگیری بهتر از درمان است و اگر مردم تمایلی برای خرید جنس قاچاق نداشته باشند، هزینهها در حوزه مقابله نیز کاهش مییابد.
مومیوند تصریح کرد: در 8 ماهه امسال 167 میلیارد تومان کالای قاچاق کشف شده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذاشته افزایشی 16 درصدی داشته است.
وی با اشاره به این 17 سال پیش بر اساس فرمان 4 مادهای مقام معظم رهبری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور ایجاد شد اظهار داشت: همه دولتها به مبارزه با قاچاق کالا پرداختند و نباید نگاهها در این حوزه سیاسی و جناحی باشد.
وی تاکید کرد: استان همدان اگر چه استان مرزی نیست اما در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز از استانهای جلودار است.
مومیوند با بیان این که جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان برای حل مشکلات تولیدکنندگان به صورت مستمر برگزار میشود گفت: اقدامات ستاد مبارزه با قاچاق کالا در راستای برنامههای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید است و اگر جلوی قاچاق کالا گرفته نشود تولیدکنندگان با مشکلات عمدهای مواجه میشوند.
وی در رابطه با سرنوشت کالاهای قاچاق کشف شده نیز عنوان کرد: این کالاها در اختیار سازمان املاک تملیکی قرار میگیرد و برخی امحا و برخی صادرات معکوس میشوند.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان همدان با اشاره به این که مبارزه با قاچاق کالا باید به یک گفتمان تبدیل شود تاکید کرد: اصحاب فرهنگ و هنر در این بخش میتوانند تاثیرگذار باشند.
قاچاق کالا ریشه فرهنگی دارد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در این نشست با بیان این که اگرچه قاچاق کالا یک مسئله اقتصادی است اما ریشه فرهنگی هم دارد اظهار داشت: قاچاق کالا در باورهای فرهنگی مردم ریشه دوانده است.
احمدرضا احسانی افزود: قاچاق کالا به اقتصاد کشور ضربه میزند و سبب کاهش تولید ناخالص ملی، رشد بیکاری، کاهش سرمایه ملی، کاهش امنیت ملی، افزایش تورم و کاهش انگیزه سرمایهگذاران در امر تولید میشود.
وی با بیان این که ریشههای فرهنگی قاچاق کالا باید آسیب شناسی شود گفت: در بعضی از جوامع استفاده از کالای قاچاق برای مصرف کننده تبعاتی در پی خواهد داشت، اما برخی در کشور ما به راحتی نیازهای خود را از شهرهای مرزی کردستان و از سیستم قاچاق تهیه میکنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با تاکید بر این که الگوی مصرف از کالاهای لوکس باید به سمت تولید ملی تغییر کند عنوان کرد: مردم همانند قاچاق مواد مخدر، قاچاق کالا را نیز نباید به عنوان یک شغل بپذیرند و نباید قاچاقچی کالا را کاسب بدانند و باید این کار را قبیح بشمارند.
احسانی با بیان این که بر اساس ماده 14 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اهالی فرهنگ و هنر موظف به همکاری و ارائه راهکار هستند: اصحاب رسانه و جامعه هنری استان با تولید محتوا و فرهنگسازی باید وارد عرصه مبارزه با قاچاق کالا و ارز شود.
از اقدامات سطحی بپرهیزید
معاون فرهنگی سپاه انصارالحسین همدان همدان نیز در این نشست با اشاره به این که با انجام یک سری اقدامات سطحی در مبارزه با قاچاق کالا ره به جایی نخواهیم برد اظهار داشت: این معضل باید به صورت ریشهای برطرف شود.
وحید خادمی افزود: اعتماد مردم به کالاهای ایرانی از بین رفته است و 2 خودرو ساز داخلی نقش مهمی در از بین رفتن اعتماد مردم به تولیدات ملی داشتهاند.
وی عنوان کرد: در تولیدات داخلی به بحث ضمانت و خدمات پس از فروش توجه نمیشود و تولیدات نیز متنوع نیست.
خادمی با تاکید بر این که کمیتههای ستاد مبارزه با قاچاق کالا نباید جزیرهای عمل کنند گفت: رسانهها در این حوزه حمایت نمیشوند و چرا نباید از درآمد کشف کالاهای قاچاق و جریمه قاچاقچیان بخشی به رسانهها برسد؟
دیدگاه شما