به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،این روزها زمزمه ساخت مسکنهای کوچک متراژ 20 تا 30 متری به گوش میرسد که شهرداری قصد دارد با اجرای آن بازهم طرح مسکن استیجاری را زنده کند.
مخالفان این طرح معتقد هستند ساخت این نوع قفسها باعث ایجاد از هم گسیختگی خانواده و ایجاد افسردگی میشود. به گفته مخالفان ساخت خانه های کوچک متراژ” این طرحها اسمش دیگر مسکن نیست بلکه تنها به عنوان خوابگاه میتوانیم از آنها استفاده کنیم.”
اما شنیدن جزییات این طرح از یان معاون شهرسازی شهردار تهران خالی از لطف نیست.
طرحی مسکن قوطی کبریتی راه حل مشکل حمل و نقل شهری
گلپایگانی دلیل طراحی این آپارتمان ها را نه حل مشکل مسکن دهک های پایین جامعه بلکه حل مشکل حمل و نقل و آلودگی هوا معرفی می کند.
وی تصریح می کند که ما برای حل حمل و نقل بین تهران و پیرامون تهران دو راه داریم، یا باید شبکه حمل و نقل ریلی را تقویت کنیم یا اینکه نیاز به رفت و آمد هر روزه را کاهش دهیم.
جالبتر اینکه وی در شرایطی از طرح ساخت آپارتمان های 30 متری و 25 متری دفاع می کند که آن را با طبع و میل شهورندان ساکن اطراف شهر تهران می داند.
معاون شهردار تهران در کمال ناباوری با اشاره به یک نظرسنجی که منبعش مشخص نیست اظهار می کند: گمان میکنم اگر از کسانی که هر روز بین تهران و شهرهای اطراف در حرکت هستند، بپرسیم بین یک خانه سی متری در مرکز شهر و نزدیک به محل کارشان با یک خانه هشتاد متری در شهرهای پیرامونی کدام را انتخاب میکنند، پاسخ تعداد قابل ملاحظه خانه کوچک در میانه شهر است.
شهرداری حالا می خواهد در مرکز شهر برای کسانی ه به قول وی توان خرید خانه بزرگ متراز را ندارند واحدهایی را بسازد؛ بدون اینکه اشاره کند که چگونه می خواهد زمین های آماده برای ساخت را تهیه کنند.
نکته ای که خود آقای معاون هم به آن اذعان دارد؛ به گفته وی، هر چند در شرایط اقتصادی فعلی تحقق آن بسیار دشوار است، در زمینهای متعلق به دولت و نهادهای عمومی مسکن کوچک اندازه برای اجاره به گروههای هدف و توسط نهادهای حمایتی پیش بینی شده و شهرداری در این بخش به عنوان تسهیل گر و ارائه دهنده مشوق عمل میکند.
شهرداری واقعا اگر توان تهیه زمین برای سخت مسکن در مرکز شهر را دارد باید پرسید چطور در طرح مسکن امید که قرار بوده با تجمیع بافت های فرسوده بافت شهری مناسب سازی شود هیچگونه موفقیتی را تا کنون نتوانسته به دست آرود.
به غیر از همه اینها طبق ضوابط طرح تفصیلی، امکان ساخت واحد زیر متراژ 35 متر وجود دارد اما اکنون خانههای 30 متری، پیشنهاد سازندگان مسکن شهر تهران برای عرضه به بازار با اجاره ارزان هستند
به گفته گلپایگانی؛ شهرداری برای تغییر ضوابط نیاز به تصویب پیشنهاد خود در کمیسیون ماده پنج دارد. ضمن اینکه برای ایجاد امکان استفاده از وام مسکن برای این واحدها به تأیید سایر دستگاهها نیاز هست.
خانه های مجردی؛ بحران سازی به سبک مدیریت اصلاحات
باید گفت متوسط کوچکترین بعد خانوار در حال حاضر 3.3 نفر است و خانههای 30متری جوابگوی نیاز این خانوارها خواهد بود؟ زهرا نژادبهرام، عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران میگوید، ساخت خانههای با متراژ کمتر از 40 متر برای ارائه خدمات به کسانی است که شرایط خاص دارند و قطعاً این متراژ جوابگوی نیاز خانوار 3 نفره نیست.
نکته ای که آقای معاون هم به آن اشاره می کند؛ به گفته وی، واقعیت این است که مثلاً اگر درباره مسکن کوچک اندازه برای دانشجویان، افراد تازه ازدواج کرده یا کارگرها صحبت میکنیم، اینها اکنون هم در تهران دارند زندگی میکنند، اما خانه شان یا دور است یا در شرایط خوبی نیست. در واقع تسهیل شرایط باعث جا به جایی جمعیت درون تهران میشود نه بیرون از آن.
با داغ شدن دوباره بازار خبری ساخت این آپارتمان ها اسلامی، وزیر راه و مسکن به آن واکنش نشان داد.
وی در حاشیه کنفرانس صنعت ساختمان با بیان اینکه علیرغم سرمایهگذاریهای قابل توجه در حوزه ساخت و ساز بازار مسکن از وضعیت اقتصاد کلان تاثیر میپذیرد،گفت: درباره ساخت واحدهای 20 تا 30 متری باید بگویم هرگز سیاست دولت یازدهم و دوازدهم ساخت چنین واحدهایی نبوده است و ما این پروژهها را در دستور کار نداریم.
البته این اظهارنظر آقای وزیر برخلاف سابقه این طرح است. به گفته دبیر اتحادیه انبوه سازان مسکن، ساخت خانههای کوچک به منظور ارائه به بازار اجارهداری در زمان آخوندی، وزیر سابق راه و شهرسازی مطرح شد و توافقهای اولیه ساخت این نوع واحدها به آن زمان برمیگردد.
حالا که سفره های مردم در دولت تدبیر و امید روز به روز کوچکتر شد شهرداری هم دست به کار شده تا خانه های مردم را با تاسی از رویه دولتمردان کوچک تر کند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما