به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،بسیاری از مردم خود را تحت پوشش بیمه قرار میدهند تا جدا از خدمات و حقوقی که در زمان بازنشستگی دریافت میکنند هنگام بیماری نیز بتوانند از خدمات تشخیصی و پزشکی با تعرفه بیمه استفاده کنند. اما متاسفانه به دلیل بد قولی و عدم تعهد سازمان تامین اجتماعی نسبت به تسویه به موقع بدهی مراکز سونوگرافی همدان، رادیولوژیست ها نیز از موضع خود کوتاه نیامده و قراردادهای خود را با بیمه تامین اجتماعی به تعلیق درآورده اند.
اگرچه تامین اجتماعی در ماه گذشته تمامی بدهی مراکز رادیولوژی استان را تسویه کرده اما اینک این رادیولوژیستها هستند که با شرایط قبل حاضر به همکاری و عقد قرارداد نیستند و برای از سر گیری همکاری شروطی را اعلام کردهاند.
در این میان این مردم هستند که با وجود پرداخت حق بیمه ماهیانه خود که بخشی از آن برای استفاده از خدمات پزشکی و درمانی است، مجبور به پرداخت تعرفه آزاد سونوگرافی هستند.
به یکی از مراکز سونوگرافی همدان در مرکز شهر میروم، جمعیت زیادی در انتظار آمدن پزشک نشسته اند، نزد منشی میروم و وضعیت پذیرش دفترچههای تامین اجتماعی را از او سوال میکنم.
این منشی مرکز سونوگرافی گفت: چندین ماه است که به دستور رادیولوژیست این مرکز دفترچه های تامین اجتماعی را پذیرش نمیکنیم. روزانه بیش از 10 بیمار با در دست داشتن دفترچه تامین اجتماعی به این مرکز مراجعه میکنند اما به علت عدم قرارداد با این نوع بیمه هزینه آزاد را از بیماران دریافت میکنیم.
وی با بیان اینکه البته درصد زیادی از این بیماران توانایی پرداخت هزینه آزاد را ندارند و مطب را ترک میکنند، ابراز کرد: اما بیمههای خدمات درمانی و نیروهای مسلح را پذیرش میکنیم.
یکی از بیماران که مادری باردار است، به خبرنگار تسنیم گفت: در ماههای مختلف بارداری چندین مرحله سونوگرافی برای ما تجویز میشود که انجام آن بسیار ضروری است و وضعیت سلامت جنین را مشخص میکند.
وی افزود: حتی هزینه سادهترین سونوگرافی برای ما سنگین است، به ویژه حالا که دفترچه هایمان را هم قبول نمیکنند. برای هر بار سونوگرافی مجبور به پرداخت هزینه 50 تا 100 هزار تومانی هستیم.
این شهروند همدانی با بیان اینکه همسرم کارمند است و ماهیانه بیش از 200 هزار تومان هزینه حق بیمه از حقوقمان کسر میشود، تصریح کرد: بیمهای که در زمان احتیاج و بیماری به کمکمان نیاید، به چه دردی میخورد؟
یک بیمار کلیوی که مدتی است از درد کلیه رنج میبرد نیز به خبرنگار تسنیم گفت: 20 روز گذشته با درد شدید پهلو به بیمارستان مراجعه کردم، با توجه به علائمم برایمان سونوگرافی نوشتند و مرا به مراکز سونوگرافی خارج از بیمارستان ارجاع دادند.
وی افزود: به یک مرکز سونوگرافی خصوصی مراجعه کردم، دفترچهام را پذیرش نکردند و هزینه انجام آن را 160 هزار تومان اعلام کردند. پرداخت این هزینه برایم سنگین بود بنابراین ترجیح دادم بیخیال انجام این سونوگرافی شوم.
این بیمار اظهار داشت: اما پس از گذشت سه هفته، علائم بیماری ام بدتر شد و امروز مجبور به مراجعه و پرداخت هزینه 160 هزار تومانی برای انجام سونوگرافی کلیه و شکم شدم.
وی با بیان اینکه تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستم و ماهیانه 350 هزار تومان بابت حق بیمه پرداخت میکنم، ابراز کرد: این وظیفه مسئولان سازمان تامین اجتماعی است که مشکل ما را حل کنند.
بیشتر بخوانید
گله مردم به وزیر بهداشت از کمبود مراکز سونوگرافی در استان گیلان
همدان| دستگاه سیتی اسکن و سونوگرافی بیمارستان «غرضی ملایر» در نبود متخصص خاک میخورد
مراکز سونوگرافی همدان از پذیرش دفترچههای تأمین اجتماعی خودداری میکنند
این بیمار با تاکید بر اینکه بیمه کمکی برای هزینه درمان است، تصریح کرد: در سالهای گذشته چنین مشکلی وجود نداشت.
با شرایط جدید آماده همکاری با سازمان تامین اجتماعی هستیم
نایب رئیس انجمن رادیولوژیستهای همدان گفت: در صورتیکه تامین اجتماعی 50 درصد از پولمان را هنگام تحویل سند و مابقی را در مدت زمان سه ماهه تسویه کند، حاضر به ادامه همکاری و عقد قرارداد با این بیمه هستیم.
دکتر علی احسان صالح در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: تامین اجتماعی پول رادیولوژیستها را بیش از یک سال نزد خود نگاه داشت و پرداخت نکردند.
وی با بیان اینکه به تازگی بدهی همکاران رادیولوژیست از سوی تامین اجتماعی پرداخت شده است، ابراز کرد: هزینه خرید و نگهداری تجهیزات یک مرکز سونوگرفی بسیار گران است بنابراین اگر سازمان بیمه گر به تعهد خود عمل نکند قطعا ورشکست خواهیم شد.
این متخصص رادیولوژی با بیان اینکه وضعیت اقتصادی کشور به گونهای است که ارزش پولمان نسبت به پارسال افت داشته و قیمت کالاها چندین برابر شده است، گفت: این درحالی است که بدهی ما پس از گذشت یک سال و نیم پرداخت میشود.
صالح با تاکید بر اینکه با بیمه خدمات درمانی و نیروهای مسلح مشکلی نداریم و بدهیهایشان را به موقع پرداخت میکنند، ابراز کرد: اگر تامین اجتماعی هم با شرایط ما که در متن پیش نویس قراردادهایشان قید شده کنار بیایند، حاضر به همکاری با این سازمان هستیم.
وی با بیان اینکه بیمهها 40 تا 50 درصد از هزینه سونوگرافی بیماران را پرداخت میکنند، ابراز کرد: بیمارانی که ماهیانه هزینه بیمه خود را پرداخت میکنند انتظار دارند در مواقع نیاز به راحتی بتوانند از خدمات آن استفاده کنند.
دکتر اردلان رفیعی رئیس اسناد پزشکی استان همدان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: تمام بدهی مراکز سونوگرافی استان همدان پرداخت شده و از آنها خواسته ایم قراردادهایشان را از حالت تعلیق درآوردند.
وی افزود: با وجود اینکه بارها با نماینده رادیولوژیستها صحبت کردیم و از آنها خواستیم برای عقد قرارداد بیایند اما متاسفانه با شرط و شروط غیر منطقی آنها مواجه شدیم.
رئیس اسناد پزشکی استان همدان با بیان اینکه در این شرایط اقتصادی باید به کمک مردم بیاییم و برای رفع مشکلاتشان با یکدیگر همکاری کنیم، ابراز کرد: داروخانه های استان که از جیبشان هزینه میکنند و بارها در پرداختیهایشان تاخیر داشتیم هرگز اقدام به لغو قرارداد نکردند اما رادیولوژیست ها از شهریور پارسال دفترچههای تامین اجتماعی را پذیرش نمیکنند.
رفیعی با اشاره به اینکه از ما خواستهاند 50 درصد هزینه را هنگام ارائه سند و مابقی را در مدت سه ماه تسویه کنیم، تصریح کرد: حتی در زمانی که وضعیت مالی ما خوب بود هم چنین قرارداد و شرطی نداشتهایم.
وی با بیان اینکه 14 مرکز سنوگرافی در سطح استان لغو قرارداد کردهاند، گفت: این درحالی است که 10 مرکز سونوگرافی هنوز به بیماران تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی خدمات رسانی میکنند.
رئیس اسناد پزشکی استان همدان با تاکید بر اینکه عدم پذیرش دفترچه بیمه سبب افزایش سهم پرداختی از جیب بیمار میشود، ابراز کرد: در این شرایط اقتصادی باید منافع بیماران را در نظر بگیریم.
به گزارش تسنیم از همدان، کشمکش سازمان تامین اجتماعی و رادیولوژیست ها، تنها به ضرر بیماران بوده و سبب نارضایتی آنها شده است. مردمانی که ماهیانه چند صد هزار تومان از درآمد خود را صرف سازمانهای بیمه گر میکنند انتظار دارند که در مواقع بیماری و سختی کمک حال آنان باشد.
گزارش از فائزه محمدی
دیدگاه شما