20. بهمن 1398 - 12:14   |   کد مطلب: 8205
یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: سیاست هایی که در اقتصاد پیگیری شده سیاست‌های سرمایه محوری بوده به نحوی که یک عده ای در زمان اندک پولدار و سرمایه دار شوند که در کنار آن طیعتا تعداد زیادی سرمایه خود را از دست می دهند و ایراد از مجریان اقتصادی در کشور است نه اصول قانون اساسی.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،ابراهیم رزاقی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص دستاوردهای اقتصادی انقلاب اسلامی برای کشور و همچنین کارشکنی هایی که در مسیر تحقق اهداف اقتصادی کشور صورت گرفته است اظهار داشت: اگر اهداف انقلاب اسلامی در خصوص اقتصاد محقق می شد نباید فقیری در کشور باقی می ماند و همچنین می توانستیم الگوی دنیا در حوزه اقتصادی باشیم اما از زمان هاشمی رفسنجانی خطی در اقتصاد کشو شروع شد که با اصول دوم، سوم، 31، 34 ، 43 و 44 قانون اساسی ندارد.

وی در ادامه افزود: بر اساس خط جدید اقتصادی که قرار بود در کشور حاکم شود، اقتصاد ما نه سرمایه داریست و نه سوسیالیستی؛ اما در عمل بعد از جنگ اقتصاد کشور و مبنای آن سرمایه داری شد؛ یعنی مزد و حقوق ها تثبیت شد؛فقرا فقیرتر شدند.

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به آزاد شدن بازار عنوان کرد: در حال حاضر هیچ کشوری بازار خود را آزاد نمی گذارد و همه کشورها به نفع تولید در اقتصاد کشور خود دخالت می کنند و آثار آن را در اقتصاد خود می بینند.

رزاقی در ادامه افزود: در حال حاضر از 60 میلیون جمعیت کار در کشور حدود 30 میلیون آن بیکار است که این موضوع دستاورد اقتصادی است که مبنای آن سرمایه داری و بی توجهی به بنگاه های تولیدی در کشور است.

وی با بیان اینکه بر اساس سیاست های اقتصادی کشور باید در 40 سال گذشته 75 میلیون شغل ایجاد می شده است تصریح کرد: دستاورد دولت ها بعد از جنگ حدود 12 میلیون شغل بوده است که این رقم با اهداف اصلی بسیار فاصله دارد.

این کارشناس مسائل اقتصادی با انتقاد از سیاست های اقتصادی تصریح کرد: اگر امروز افراد زیادی در کشور فاقد خانه و مستاجر هستند به معنای کمبود خانه نیست؛ بلکه عده ای از سرمایه داران به خاطر سود بیشتر حدود 2.5 میلیون مسکن را احتکار کرده و آنها را به فروش نمی‌رسانند.

رزاقی در ادامه گفت: مزد و حقوق کارگران در این سال ها بر اساس تورم بالا نرفته و بار تورم به اقشار نیازمند وارد شده است در چنین شرایط و تا زمانی که دولت ها نسبت به این تورم و فشار آن بر اقشار ضعیف بی تفاوت هستند نمی توان انتظار تحقق اهداف انقلاب اسلامی در حوزه اقتصاد را داشت.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی بر مبنای خداوندمحوری پایه‌گذاری شد عنوان کرد: اگر مسئولان در دولت ها این مبنا را مد نظر خود قرار می دادند امروز می توانستیم با افتخار در حوزه اقتصادی هم مانند سایر حوزه ها از دستاوردهای جمهوری اسلامی صحبت کنیم اما متاسفانه سیاست های بیشتردولت ها در مسیر سرمایه داری پیش رفته است.

این کارشناس مسائل اقتصادی ضمن اشاره به برخی از اقدامات مردم محور برخی از دولت ها نظیر ساخت مسکن مهر برای اقشار کم درآمد عنوان کرد: در سال های گذشته شاهد فعالیت جونان کشور در حوزه های تولیدی بودیم که این فعالیت ها حاصل تلاش تربیت شدگان در دامن جمهوری اسلامی بود اما برخی از اقدامات و سیاست های دولتها این دستاوردها را نابود کرده و یا ادامه آن را سخت تر کرد.

رزاقی در ادامه افزود: تولید بنزین در کشور در شرایطی که کشور به سمت واردات بی رویه بنزین پیش می رفت یکی از دستاوردهای جوانان انقلابی بود اما در ادامه برخی از منفعت طلبان و به خاطر سرمایه افراد معدودی، جلوی تولید آن گرفته شد و دوباره وارد کننده بنزین شدیم.

وی همچنین تصریح کرد: سیاست هایی که در اقتصاد پیگیری شده سیاست‌های سرمایه محوری بوده به نحوی که یک عده ای در زمان اندک پولدار و سرمایه دار شوند که در کنار آن طیعتا تعداد زیادی سرمایه خود را از دست می دهند و ایراد از مجریان اقتصادی در کشور است نه اصول قانون اساسی.

این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین بیان داشت: بر اساس مبنای اقتصادی در انقلاب اسلامی، در مبنای جهانی باید غم همه کوخ نشینان را داشت و به آنها کمک کرد تا به معیشتی در شان یک انسان برسند اما همین مبنا از رفاه زدگی دوری می کند؛ امروز به خاطر عملکرد ضعیف دستگاه اجرایی، این اصول نادیده گرفته می شود.

رزاقی با اشاره به دوران استعمار عنوان کرد: امروز دیگر لازم نیست آمریکا یا انگلیس با توپ و کشتی جنگی وارد یک کشور شده و آن را مستعمره خود کند، بلکه با تربیت مدیرانی که تفکر آنها در راستای اهداف غرب به ویژه آمریکا و انگلیس است، ملت ها را دچار خود استعماری می کند.

وی در ادامه افزود: در شرایطی قرار داریم که همه تحریم های خارجی اقتصاد جمهوری اسلامی را نشانه گرفته است اما از همه تحریم ها بدتر، خود استعماری است که برخی از مسئولان اقتصادی دچار آن شده و همه خواسته های غرب را مو به مو در کشور پیاده می کنند و از همین جهت وضعیت اقتصادی مطلوبی نداریم.

این کارشناس مسائل اقتصادی با تأکید بر ضرورت احیای مالیات اقشار پر درآمد همچنین گفت: شاهد هستیم کسانی که مشهور بوده و ثروت های آنچنانی دارند معافیت مالیاتی هم دارند تا بتوانند به گروه دارای ثروت و قدرت کمک کنند تا بر سر قدرت بمانند این در حالی است که بی کاری، فقر، ناامیدی و ... در بیشتر اقشار مردم وجود دارد؛ همه این ضعف ها در شرایطی است که انقلاب اسلامی به نوع خود بی نظیر بوده و این مشکلات به خاطر سیاست های اقتصادی این دولت و برخی از دولت‌های همراستا با آن است.

 

انتهای پیام/ط

دیدگاه شما

آخرین اخبار