به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، ایرج حریرچی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه چند دهه از وجود ویروس «کرونا» میگذرد، افزود: این ویروس دومین عامل سرماخوردگی است.
وی ادامه داد: این ویروس یک بار با نوع «سارس» در سال ۲۰۰۳ برای مردم جهان به ویژه چین مشکل ایجاد کرد که پس از یک سال، خود به خود از بین رفت و کنترل شد.
دکتر حریرچی اضافه کرد: این ویروس بار دیگر در سال ۲۰۱۲ با نوع «مرس» در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس از جمله عربستان سعودی ظاهر شد و امسال هم با نام ”کرونا“ در چین ظهور کرد.
او با بیان اینکه نخستین مورد کرونا در کشورمان، چهارشنبه پیش شناسایی شد، گفت: یک بیمار فوت کرد و پس از رسیدن جواب آزمایش او مشخص شد که به علت ویروس کرونا فوت کرده است و این بیمار چند روز پیش از آن به این بیماری مبتلا بوده است و این را نمیدانستیم.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه دو رویکرد نسبت به بیماری کروناویروس یا «کروید ۱۹» داریم، گفت: بر اساس پروتکل علمی سازمان جهانی بهداشت، چون بیماری آنفلوآنزا بسیار شایع است، دیگر بیماریهایی را که علائم سرماخوردگی شدید، تنگی نفس، سرفه و تب شدید دارند به حساب آنفلوآنزا میگذاریم، اما بر اساس پروتکل، پس از کشف نخستین مورد باید تلقی کنیم بقیه بیماریها، کرونا یا همان «کووید ۱۹» است.
دکتر حریرچی در پاسخ به این پرسش که با توجه به فراگیری این بیماری در جهان، آیا نباید از بیماران دارای علائم مشابه، تست کرونا میگرفتید؟ گفت: چون، ورود مستقیم و تبادل مسافر ما از چین، کم است. در حالی که در یکی از کشورهای همسایه ۲۵۰ هزار گردشگر چینی و در یکی دیگر از کشورهای همسایه، روزانه چند هزار مسافر چینی رفت و آمد دارند.
وی افزود: یک کارخانه دار مرحومی که ظاهراً با علائم بیماری «کووید ۱۹» مبتلا و از قم بود ۲ بار به کشورهای جنوبی خلیج فارس و از آنجا به چین رفت، اما بیماری او شناسایی نشد تعدادی کارگر و تعدادی طلبه از چین نیز در شهر مقدس قم وجود دارند.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه از روزی که کرونا در کشور شناسایی شد، به مردم اعلام کردیم، ادامه داد: اکنون ۹۱۶ مورد مشکوک به کرونا در کل کشور داریم که تهران، البرز، مرکزی، همدان، قم، گیلان، و مازندران از جمله آن است.
دکتر حریرچی افزود: خوشبختانه این ویروس هنوز به استانهای خراسانهای رضوی، جنوبی و شمالی و منطقه سیستان و بلوچستان، منطقه جنوب، خوزستان، آذربایجانها و استان اردبیل نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه در جنگ تبلیغاتی هستیم، ادامه داد: امسال در کشورمان ۱۳ هزار و ۲۰۰ نفر به بیماری آنفلوآنزا H۱ مبتلا شدند که از این میزان ۱۰۸ نفر فوت شدند، اما در آمریکا با جمعیت ۳۳۰ میلیون نفری، ۲۸ میلیون نفر به بیماری آنفلوآنزا H۱ مبتلا شدند که از این میزان ۲۹۰ هزار نفر بستری و ۱۶ هزار نفر فوت شدند، اما کسی نمیگوید که به آمریکا مسافرت نکنید.
دکتر حریرچی افزود: رژیم اسرائیل میگوید هیچ بیمار مبتلا به کرونا ندارد در حالی که کره جنوبی اعلام کرده است از رژیم اسرائیل ۹ نفر ورودی داشت که آزمایش کرونای همه آنها مثبت بود. این موضوع نشان میدهد که رژیم اسرائیل، مبتلایان را اعلام نمیکند و برخی کشورهای همسایه ما هم امکان اعلام ندارند.
او با اشاره به اینکه برای محاسبه درصد فوتیهای کرونا باید تعداد فوتیها را بر افراد مشکوک به کرونا تقسیم کرد، گفت: تعداد افراد مشکوک ابتلاء به کرونا در کشورمان ۹۱۶ نفر و تعداد فوتیها در کشورمان ۱۲ نفر است بنابراین میزان مرگ و میر کرونا در کشورمان، یک و ۳ دهم درصد است که بر اساس میانگین جهانی، رقم بالایی نیست.
دکتر حریرچی درباره روش اعلام تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در کشورمان افزود: مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت، هر روز ساعت ۱۳ آمار مربوط به بیماران کرونا را اعلام میکند.
منبع: مهر
انتهای پیام/
دیدگاه شما