22. اسفند 1398 - 7:57   |   کد مطلب: 8455
روند شیوع بیماری کرونا در کشورمان و راهکارهای پزشکی در مقابله با آن نشان می دهد ایران اسلامی در عرصه های مختلف پیشگیری، تشخیص و درمان این بیماری پیشرفت های قابل توجهی داشته است.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،مقابله با کرونا ویروس امروز در دسته بندی های مختلفی انجام می شود. ویروسی که بسیار سریع الانتقال است و قابلیت حضور در همه جا را دارد، نیازمند آن است که همه دستگاه‌ها برای مقابله با آن فعال شوند. اما در این حوزه دیده میشود که وزارت بهداشت که سطحی پایین تر دارد و تنها در حوزه بهداشتی می تواند کشور را مدیریت کند، سکاندار این کشتی طوفان زده است. اما با این شرایط وزارت بهداشت و کاردهای درمانی با پیشرفت‌های قابل توجهی در پیشگیری، تشخیص و درمان در این حوزه روبرو بوده اند.

در ادامه به برخی از این پیشرفت ها اشاره می کنیم.

ساخت کیت تشخیص بیماری کرونا 
 
کشورمان در ابتدا با مشکلات مختلفی از جمله کمبود کیت تشخیص بیماری کرونا روبرو بود. این موضوع و نیازی که در این حوزه به شدت احساس می شد، باعث شد تا کارشناسان و دانشمندان داخلی در حوزه پزشکی خود دست به کار شوند.
 
اگرچه برخی از کمک های خارجی در این حوزه سبب شد تا نیاز بخشی از بیمارستان ها در این حوزه تامین شود اما این موارد برای پوشش دهی کل کشور کافی نبود. به دلیل گستردگی روند انتشار و پخش این ویروس در کشور نیاز بود که به طور گسترده این کیت ها ساخته شود. چینی ها دو محموله کیت های تشخیص به کشورمان صادر کردند اما این موارد تنها برای حدود 7 هزار نفر کافی بود و جوابگوی بخش گسترده ای از کشور نبود.
 
 
اما تنها بعد از 5 روز از ورود ویروس کرونا به کشورمان این کیت ها ساخته شد. جالب است که توان پزشکی و علمی کشورمان در این زمینه آنقدر زیاد بود که نه تنها در یک نقطه و سازمان بلکه در موارد مختلف و حتی در سطح استان‌ها دیده شد که این کیت ساخته شد. 
 
راه و روشی جدید برای شناسایی بیماران کرونایی
 
با توجه به اینکه تشخیص بیماری کرونا با راه و روش استفاده از کیت ها حداقل یک روز به طول می انجامد، نیازی جدی بود که راه و روشی دیگر برای شناسایی بیماران مورد استفاده قرار بگیرد.
 
در همین راستا، کاردهای پزشکی اعلام کردند که با روشی دیگر این کار زودتر انجام می پذیرد. عضو هیئت مدیره انجمن رادیولوژی ایران با بیان اینکه ممکن است آزمایش اولیه کیت تشخیص کرونا در افراد مشکوک به این بیماری، منفی شود اما فرد مبتلا به کرونا باشد، "شاه کلید تشخیص کرونا" را معرفی کرد.
 
دکتر حسین کرم‌پور با اشاره به احتمال تناقض در نتایج حاصل از کیت‌های تشخیصی تصریح کرد:  « در برخی از بیماران ممکن است آزمایش اولیه کیت‌ها منفی شود و بعد با سی‌تی‌اسکن مشخص شود که فرد، مبتلا به کروناست و در مراحل بعدی، نتیجه تشخیص با کیت، مثبت شود اما اینکه فردی، مبتلا به کرونا نباشد اما سی‌تی‌اسکن او علائم کرونا را نشان دهد، احتمالش وجود ندارد.»
 
وی اضافه کرد: « در مناطقی مانند روستاها که به دستگاه‌های سی‌تی‌اسکن دسترسی وجود ندارد، از رادیوگرافی قفسه سینه به منظور غربالگری اولیه بیماران مشکوک به کرونا استفاده می‌شود و در صورتی که این غربالگری اولیه، مثبت باشد، فرد برای سی‌تی‌اسکن و سایر اقدامات تشخیصی و درمانی، به مراکز مجهزتری ارجاع داده می‌شود.»
 
ایپدمی که دانش پزشکی ایرانی آنرا شکست می دهد 
 
در همین رابطه اگرچه شیوع این ویروس در کشورمان مانند بسیاری از کشورها بسیار سریع اتفاق افتاد و متاسفانه ایرانیان را در گیر خود کرد اما آمار و ارقام بهبود یافتگان بیماری نشان می دهد که کادر پزشکی با بضاعت اندکی که در تجهیزات خود دارد، بسیار خوب عمل کرده است. 
 
 «کیانوش  جهانپور»، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آمار و ارقام بهبود یافتگان ایرانی مطرح کرد: « بر اساس آمار رسمی سازمان بهداشت جهانی، ایران توانسته پس از چین بیشترین تعداد بیمار مبتلا به کرونا را درمان کند، ایران تاکنون بالاتر از کشورهای سنگاپور، ایتالیا، ژاپن و کره جنوبی در رتبه دوم درمان بیماری کووید ۱۹ در جهان قرار دارد.»   
 
این درحالی است که در چند روز اخیر که موضوع ویروس کووید 19 کشور را درگیر خود کرده است، رسانه های بیگانه سعی کرده اند به هر نحوی ایران را در مبارزه با این ویروس عجیب مغلوب نشان دهند و با سیاه نمایی های مختلف انگیزه و امید جامعه را از بین ببرند. در این راستا حتی بی بی سی در انتشار آماری عجیب و غریب مانند همیشه در بزنگاه های حساس نقش تاریخی خود به عنوان رسانه ملکه انگلیس را ایفا کرد. این درشرایطی است که حالا آمار سازمان جهانی بهداشت که یک سازمان رسمی در این حوزه است، دروغ‌های بی حد و حصر جریان ضدانقلاب و در صدر آن رسانه های سعودی و انگلیسی را بیش از پیش رسوا می کند.
 
ریچارد برنان، رئیس هئیت اعزامی سازمان جهانی بهداشت در نشست خبری هیئت اعزامی سازمان جهانی بهداشت و دبیر ستاد ملی مدیریت کرونا، اظهار کرد: از سخت کوشی دولت و کادر درمانی و سایر بخش‌ها در ایران برای شکست کرونا شگفت زده شده ایم. به کادر درمانی به خاطر سخت‌کوشی تبریک می‌گوییم و به آن‌ها افتخار می‌کنیم و سازمان جهانی بهداشت قول حمایت از دولت ایران را داده است. به پیشرفت ایران در مقابله با ویروس کرونا خوش بین هستیم.
 
 
در این راه پرستاران و پزشکان در حالتی جهاد گونه از جانشان مایه گذاشته اند و هر روز کلیپ و فیلمی از بهبود یافتگان بیماری کرونا در فضای مجازی منتشر می شود اما رسانه های بیگانه سعی دارد تخم یاس و ناامیدی را در دل جامعه ایرانی بکارند تا محصول خود را درو کنند.
 
با شیوع بیماری کرونا کاردهای پزشکی ایران توانسته اند بیش از 2 و هفتصد هزار نفر که به این بیماری مبتلا شده بودند را نجات دهند و این افراد به بهبودی کامل رسیده اند. این موضوع توان درمان و پزشکی کشورمان را به خوبی نشان می دهد. این درحالی است که در کشورهایی مانند ایتالیا که شیوع بیماری به طور بسیار حادی در حال گسترش است، میزان قربانیان این ویروس نیز به در حال افزایش است. 
 
تلاش دانشمندان ایرانی برای ساخت ویروس کرونا
 
هرچند پزشکان هنوز هیچ واکسن یا درمان قطعی برای ویروس کرونا (کووید ۱۹) در اختیار ندارند، اما مقامات بهداشت و شرکت‌های داروسازی در سراسر ایران و جهان مشغول تولید درمانی برای این ویروس هستند.
 
روز سه شنبه علیرضا جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله تهران اعلام کرد: متخصصان ایرانی آزمایشات بر روی داروی واکسن کرونا ویروس که در ایران ساخته شده است را شروع © REUTERS / DENIS BALIBOUSE
وی گفت: یکی از مراکز تحقیقات ما داروی ضد این بیماری را ایجاد کرده است. منابع پزشکی ایران از کشف دو داروی ضد کرونا و آغاز آزمایش بالینی آنها خبر داده‌اند و در عین حال، یک داروی معرفی شده در شبکه‌های مجازی را غیرقابل تایید معرفی کرده‌اند.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله گفته است که این داروها درمان قطعی بیماری کرونا نیست اما به بهبود مبتلایان “کمک موثری خواهد کرد.” او پیش‌بینی کرده است که تکمیل آزمایش و اخذ مجوز لازم برای تولید و عرضه این داروها دو تا سه ماه به طول خواهد انجامید.
 
همچنین، سخنگوی وزارت بهداشت درباره ساخت دراوی ایرانی کرونا خبر داده است که این دارو ویروس ظرف 24 ساعت پس از تزریق اولیه پاسخ نسبی نشان داده است.
 
وی افزود: اما هنوز برای قضاوت و ارزیابی در این زمینه زود است. تولید انبوه این دارو با توجه به بومی‌ شدن فناوری طی حدود سه هفته می‌تواند وارد بازار کشور شود.
 
پیشگیری در ایران و آموزش فراگیر پزشکی در کشورمان
 
ایران یکی از کشورهایی است که در حوزه پیشگیری اقدامات قابل توجهی انجام داده است. هر چند در این حوزه خصوصا در حوزه اجرایی و هماهنگی دستگاه های مختلف دولتی نقص هایی دیده می شود اما جالب است که در زمینه آموزش پزشکی این موضوع باعث شده است تا فرهنگ بهداشتی کشورمان بسیار پیشرفت کند و  دیده می شود که به سرعت مردم ایران رفتار خود را با آموزش های بهداشتی تطبیق داده اند. 
 
این موضوع به خوبی نشان می دهد که مردم ایران اعتماد زیادی به کاردهای درمانی و پزشکی کشورمان دارند و این موضوع یکی از شاخص های مهم بهداشتی و در مانی در هر کشوری است که در حوزه بروز بیماری کرونا در ایران این شاخص نشان از پیشرفت و اعتماد عمومی به علم پزشکی و درمانی کشورمان دارد.
 
در این حوزه پزشکان و متخصصان ایرانی با راه حل های متفاوتی هم از لحاظ بهداشت فردی و اجتماعی و هم اینکه مردم سیستم دفاعی و قدرت بدنی خود را تقویت کنند، راهنمایی هایی به مردم کرده اند که باعث شده تا جو روانی جامعه تا حدود زیادی در برابر خطرات این بیماری با آرامش بیشتری همراه شود و مردم امیدواری بیشتری برای مقابله با این بیماری پیدا کنند. 
 
انتهای پیام/
 

دیدگاه شما

آخرین اخبار