25. فروردين 1399 - 8:58   |   کد مطلب: 8503
موضوع مهمی که این روزها در رسانه‌ها مطرح می‌شود و البته با شیوع کرونا کمی به حاشیه رفته و احتمالا با توجه به نزدیک شدن به زمان آغاز به‌کار مجلس جدید دوباره مطرح می‌شود موضوع ریاست مجلس یازدهم است که چه کسی این مسئولیت خطیر را بر عهده خواهد گرفت؟

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،براساس قانون اساسی کشور، یکی از قوای مستقل و اصلی کشور که وظیفه مهم قانونگذاری و نظارت را برعهده دارد و با رای مردم و در یک فرآیند مشخص انتخاب می‌شود مجلس شورای اسلامی است، مجلس در نظام جمهوری اسلامی مظهر آرا و اراده مردم و اداره‌کننده بخش مهمی از کشور است.

مجلس شورای اسلامی با تهیه و تصویب قوانین خوب و تاثیرگذار می‌تواند به خوبی جایگاه و مسیر حرکت کشور را مشخص ‌کند، از طرف دیگر مجلس مظهر خواسته‌های مردم در زمینه سیاست‌های مختلف در عرصه داخلی و خارجی است و البته این موضوع مهم بستگی به این دارد که یک مجلس چقدر می‌تواند در جهت این هدفگذاری و ریل‌گذاری امور مهم کشور موفق باشد.

در حقیقت مجلس جایگاه و اختیارات بالایی برای خدمت‌رسانی دارد و اگر احساس می‌کنیم که در یک دوره در مجلس کارهای خوبی انجام نشده و یا کم‌کاری بوده به دلیل ضعف افراد بوده و به اختیارات و جایگاه بالای آن نمی‌توان ایراد گرفت، ضمن اینکه در دوره‌های مختلف معمولا شاهد این نقاط ضعف و قوت بودیم.

اما در طول 10 دوره مجلس بعد از انقلاب موضوع مهم انتخاب رئیس مجلس همیشه با حساسیت‌هایی روبرو بوده و در دوره‌های مختلف افرادی همچون مرحوم هاشمی رفسنجانی، کروبی، ناطق نوری؛ حدادعادل و لاریجانی این سمت را عهده‌دار بودند که حدادعادل کمترین و لاریجانی بیشترین زمان ریاست را بر قوه مقننه داشتند و همه آنها از افراد مطرح در سپهر سیاسی کشور بودند، هر کدام عملکرد خاص خود را داشتند که در این تحلیل قصد پرداختن به آن را نداریم.

واقعیت این است که در سال‌های اخیر و با وجود تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی انتظارات از مجلس شورای اسلامی بیشتر از گذشته بوده است و همین انتظارات باعث شد مردم مطالبات بیشتری هم داشته باشند و مجلس جدید با همه دوره‌های قبل متفاوت است و باید بتواند پاسخگوی مشکلات و مسائل روز جامعه باشد.

اما بعد از برگزاری انتخابات مجلس یازدهم شورای اسلامی در اسفندماه سال گذشته و مشارکت ۴۲/۵۷درصدی مردم در این انتخابات مشخص شد ۸۰ درصد نمایندگان مجلس فعلی تغییر کردند و یک مجلس جدید شکل گرفته است، حالا باید دید مجلس یازدهم در این شرایط خاص چه برنامه‌ای برای اداره کشور دارد و اینکه آیا می‌تواند به مطالبات مردم پاسخ دهد یا اینکه روند فعلی را با همه نقاط ضعف و قوتی که دارد ادامه خواهد داد؟

البته در مورد مجلس یازدهم دو نظریه وجود دارد اول اینکه مجلس جدید با برنامه بهتر و روند جدیدی که در پیش گرفته می‌تواند یکی از مجلس‌های موفق باشد و نظریه دیگر این است که این مجلس به خاطر بعضی اختلافات درونی نمی‌تواند چندان موفق باشد و باید با شروع به‌کار مجلس صبر کرد و بعدا در این زمینه قضاوت داشت، پس فعلا نباید پیشداوری کرد.

اما موضوع مهم که این روزها در رسانه‌ها مطرح می‌شود و البته با شیوع کرونا کمی به حاشیه رفته و احتمالا با توجه به نزدیک شدن به زمان آغاز به‌کار مجلس جدید دوباره مطرح می‌شود موضوع ریاست مجلس یازدهم است که چه کسی این مسئولیت خطیر را بر عهده خواهد گرفت؟

واقعیت این است که همیشه ریاست مجلس با فردی شاخص و باتجربه است که باید توانایی برای اداره یک قوه مستقل را داشته و اهل تعامل بالا و آشنا به امور کشور باشد ولی در گمانه‌زنی‌ها در مورد ریاست مجلس جدید نکته اول این است که حتما رئیس جدید یک چهره جدید است چون چهره‌های شاخص مجلس فعلی چون لاریجانی، عارف و مطهری دیگر در مجلس جدید حضور ندارند و همین نشاندهنده وجود یک چهره جدید به عنوان رئیس مجلس است.

اما در میان افرادی که شاید شانس بیشتری برای تصدی ریاست مجلس یازدهم را دارند و مطرح هستند می‌توان به چهره‌هایی چون مهندس میرسلیم، دکتر حاجی‌بابایی، دکتر قالیباف، حجت‌الاسلام آقاتهرانی و حتی دکتر زاهدی اشاره کرد که هر کدام از این چهره‌ها سابقه چندین دوره نمایندگی مجلس، وزارت یا پست‌های در سطح ملی را داشته و حتی سه نفرشان به صورت جدی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری هم بودند

در بین افراد مدعی برای پست ریاست هر کدام توانایی خاص خود را دارد که به صورت خلاصه به آنها اشاره می‌شود:

سیدمصطفی میرسلیم مسن‌ترین نماینده مجلس است که سابقه وزارت و حضور در انتخابات ریاست جمهوری، عنوان کاندیدای ناکام دوره قبل را دارد اما خودش را به خوبی مطرح کرد؛ او همیشه چهره‌ای منتقد است و یکی از اصلی‌ترین کاندیدای پست ریاست مجلس؛ هرچند شانس بسیار کمی دارد.

حمیدرضا حاجی بابایی نماینده مردم همدان و فامنین و رئیس چند فراکسیون تخصصی مجلس و از باسابقه ترین نمایندگآن مجلس که علاوه بر سابقه نمایندگی مجلس سابقه وزارت را نیز در کارنامه دارد و به عنوان چهره‌ای فرهنگی و کاری در مجلس شناخته می‌شود که در مجلس فعلی نیز کاندیدای ریاست بود و به نظر می رسد در میان گزینه‌های مدعی از شانس زیادی برای تصدی کرسی ریاست مجلس برخوردار باشد.

محمدباقر قالیباف فرمانده ناجا، شهردار سابق تهران و کاندیدای دور قبل انتخابات ریاست جمهوری از دیگر گزینه‌های ریاست مجلس است، قالیباف سابقه نمایندگی یا وزارت را همچون دیگر کاندیدا ندارد اما ب اتوجه به رای میلیونی مردم تهران خود را یکی از کاندیدای اصلی پست مهم ریاست مجلس می‌داند.

حجت‌الاسلام آقاتهرانی نماینده مردم تهران در کنار دیگر چهره‌هایی چون دکتر زاهدی نماینده کرمان از افرادی هستند که نیم‌نگاهی به ریاست و یا حتی نایب‌رئیسی مجلس دارند که حتما هر کدام از آنها برنامه‌هایی برای کسب این عنوان مهم در نظر گرفته‌اند.

باید تا یک ماه دیگر صبر کرد تا به قول یکی از دوستان ببینیم نمایندگان جدید مجلس از بین میرسلیم با حرف‌هایش، قالیباف با انتقادهایش، حاجی‌بابایی با تجربیاتش، آقاتهرانی با دوستانش و زاهدی با برنامه‌هایش کدام یک را به عنوان رییس مجلس آینده انتخاب خواهند کرد؟

در نهایت اگر نگاهی به ترکیب نمایندگان جدید مجلس داشته باشیم حدس زدن در مورد ریاست آینده مجلس کار سختی است چون بیشتر آنها اولین دوره نمایندگی خود را تجربه می‌کنند و همین کار را برای کاندیدای احتمالی ریاست سخت کرده است، باید دید در نهایت کدام یک از چهره‌های مورد اشاره توانایی به دست آوردن حداکثر آرا به منظور تصدی پست مهم ریاست مجلس را در دوره جدید و شرایط خاص فعلی خواهند داشت؟

منبع:فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

آخرین اخبار