به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،مجید مسلمی راد در گفت وگو با خبرنگار ما افزود: در این طرح سرشاخه کاری و پیوندسازی ارقام مقاوم به سرما و دیرگل به درختان کم بار و آسیب پذیر در برابر سرمای بهاره انجام میشود.
وی اظهار داشت: استان همدان رتبه اول تولید گردو و رتبه دوم از نظر مساحت باغهای این حوزه را در کشور بعد از کرمان دارد.
مدیرسازمان تعاون روستایی همدان با بیان اینکه در استان همدان بیش از ۱۹ هزار و ۳۰۰ هکتار از باغها زیر کشت گردو قرار دارد اظهار داشت: طرح سرشاخهکاری باغ های گردو در سطح استان همدان توسط اتحادیه شرکت های تعاونی تولید روستایی اجرایی می شود و طی عقد قرارداد با سازمان جهادکشاورزی استان، اتحادیه تعاونی تولید روستایی طرح ۱۰۰ هزار پیوند سرشاخه کاری را اجرا میکند.
وی اضافه کرد: هدف از اجرای این طرح افزایش بهره وری در سطح باغ های استان و به ویژه شهرستان تویسرکان به عنوان آزمونه /پایلوت/ و برند اصلی گردو در کشور است.
مدیر سازمان تعاون روستایی همدان خاطرنشان کرد: سرمازدگی درختان گردو به ویژه سرمازدگی بهاره، کاهش تولید و پایین بودن عملکرد برداشت و یکنواخت نبودن محصول تولید شده از دلایل مهم برای انجام طرح سرشاخه کاری در استان همدان و شهرستان تویسرکان است.
مسلمی راد گفت: اتحادیه تعاونی تولید روستایی استان همدان با سرمایه گذاری قابل توجه و بهره گیری از دانش علمی روز در ایجاد زنجیره تولید نهال پیوندی و پیوندک گواهی شده گردو ، گام مهمی در توسعه بخش کشاورزی شهرستان تویسرکان برداشته است.
وی یادآور شد: زنجیره تولید نهال پیوندی و پیوندک اتحادیه تعاونی تولید روستایی نه تنها نیاز استان همدان بلکه بخش عظیمی از کشور را از واردات پیوندک و نهالهای خارجی بینیاز می کند و در آینده میتوان بخشی از نهالهای تولیدی را به خارج از کشور صادر کرد.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/
دیدگاه شما