16. ارديبهشت 1399 - 12:08   |   کد مطلب: 8701
با کاهش نرخ سودهای بانکی موجرانی که به دنبال کسب درآمد بیشتر از محل اجاره واحدهای خود هستند دیگر تمایلی به دریافت پول پیش و یا ودیعه نداشته و در عوض به دنبال دریافت اجاره هستند.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،با نزدیک شدن فصل تابستان، موعد تخلیه بسیاری از خانه‌ها فرا می رسد و جابه جایی ها آغاز می‌شود؛ هرساله با اتمام سال تحصیلی دانش آموزان، موج جدیدی از جا به جایی ها هم آغاز می شود.

در شرایطی که کرونا بازار اجاره و فروش مسکن را راکد کرده بود اما با نزدیک شدن به زمان پایان قراردادها، اگرچه مدارس از اسفند ماه تعطیل شده اند اما کلاس های آنلاین دانش آموزان برقرار بوده و همچنان دانش آموزان در حال تحصیل هستند؛ در چنین شرایطی مستاجران یکباره با افزایش غیرمعقول اجاره بها مواجه شده اند.

در همین راستا مشکلات ارزی سال گذشته افزایش شدید قیمت مسکن را به دنبال داشت و به همین منوال میزان اجاره بها نیز افزایش پیدا کرد. از طرف دیگر طی سال های گذشته میزان اجاره بها بدون هیچ ضابطه ای از سوی دولت و یا نهادهای متولی افزایش پیدا کرده است.

در همین راستا طی روزهای گذشته خبر کاهش نرخ سودهای بانکی مشکلات جدیدتری برای مستاجران به وجود آورده است؛ اگرچه کاهش نرخ سود بانکی یکی از اهداف و خواسته های اقتصاددانان درچند سال گذشته بوده است اما این اقدام بدون توجه به بازار مسکن و مستاجران نگرانی های جدیدی به وجود آورده است.

موجرانی که به دنبال کسب درآمد بیشتر از محل اجاره واحدهای خود هستند دیگر تمایلی به دریافت پول پیش و یا ودیعه نداشته و در عوض به دنبال دریافت اجاره هستند؛ در همین راستا مستاجران حتی اگر سرمایه خود را در نزد بانک به امانت بگذارند بازهم نسبت سودهای بانکی با نسبت میزان رهن و اجاره برابر نیست. به عبارت دیگر سود 15 درصد برای 50 میلیون تومان رقمی معادل 625 هزارتومان در هر ماه می شود اما در قانون اجاره و املاک معادل اجاره برای 50 میلیون تومان، برابر با 1 میلیون و 500 هزار تومان است.

در همین راستا حسام عقبایی، نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک می گوید: این نگرانی وجود دارد که با کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی، موجران و مالکانی که با درآمد حاصل از اجاره داری، گذران زندگی می‌کنند، اقدام به کاهش ودیعه مسکن (پول پیش) کرده و خواهان افزایش رقم اجاره ماهانه پرداختی از سوی مستأجران شوند؛ به خصوص که این اقدام بانک مرکزی مبنی بر کاهش سود سپرده‌ها، با آغاز فصل جابه جایی مستأجران یا تمدید قراردادهای اجاره مسکن همزمان شده است.

کاهش سود سپرده ها در حقیقت نیازمند سیاست هایی است که در کنار این برنامه بتواند مانع افزایش فشار به اقشار ضعیف تر شود. طی سال های گذشته راه‌اندازی صندوق تامین ودیعه مستاجران اگرچه اقدام موثری تلقی می شد اما این اقدام برای اجاره های سنگین راه حلی ندارد و همچنین به خاطر عدم آشنایی مردم با این صندوق و همچنین محدود بودن تسهیلات آن، جوابگوی همه مشکلات مستاجران نیست.

سال گذشته در اثر افزایش اجاره بها، عده‌ای از مستأجران در تهران ترجیح دادند تا به مناطق حاشیه شهر یا شهرهای اطراف تهران کوچ کنند در همین راستا پیش بینی می شود عدم کنترل دولت بر بازار اجاره بها موج جدیدی از کوچ ها را به وجود آورده و مشکلات بیشتری گریبان مستاجران را بگیرد.

انتهای پیام

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

آخرین اخبار