به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،ماجرای درخواست مذاکره ترامپ دیگر به مثنوی هفتاد من تبدیل شده است. آمریکایی ها با راهبرد فشار و مذاکره سعی دارند که ایران را به پای میز مذاکره بکشانند اما همگان به این نتیجه رسیده اند که مذاکره با فردی که به هیچ وجه قابل اعتماد نیست سودی ندارد.
این روزها فضای داخلی آمریکا به شدت با توجه به سیاست های تندرو و نژادپرستانه ترامپ مغشوش و بهم ریخته است. کشته شدن یک فرد سیاه پوست در زیر زانوی پلیس سفید پوست آمریکایی نشان داد که چقدر فضای آمریکا متاثر از سیاست های نژادپرستانه دولت آمریکاست. هزاران نفر این روزها در خیابان ها به سیاست های نژادی و غیر بشردوستانه در آمریکا اعتراض دارند.
باراک اوباما رئیس جمهور سابق این کشور فاجعه را عمیق تر عنوان و بیان می کند موضوع نژادپرستی در این کشور به چند سال ختم نمی شود و ریشه ای 400 ساله دارد. آمریکایی که ادعای آزادی بیان دارد هنوز درگیر موضوع نژادپرستی 400 سال قبل خود است.
از سوی دیگر، رقبای ترامپ به شدت از این موضوع علیه وی در حال استفاد کردن هستند. ترامپ در آستانه انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا با بحرانی عظیم روبرو شده است. شهرهایی مانند مینیا پولیس صحنه درگیری مردم خشمگین و پلیس این کشور است. چند روز پیش ترامپ سعی کرد نشان دهد که همه چیز تحت کنترل وی است و با زور گاز اشک آور و پلیس خیابان ها را خلوت کردند تا رئیس کاخ سفید بتواند مانور حضور در خیابان ها را بدهد.
بنابراین دولت آمریکا به شدت به چیزی نیاز دارد تا فضای انتخاباتی آمریکا را به سود خود منحرف سازد. این روزها ماجرای آزاسازی دانشمند ایرانی و متعاقب آن تحویل یک زندانی آمریکایی به مقامات این کشور این موضوع را بوجود آورد که بده بستانی میان ایران و آمریکا ترتیب داده شده است.
این موضوع به شدت آمریکایی هایی که نیازمند سوژه ای برای تغییر فضا هستند را ذوق زده کرد. ترامپ در موضعی قابل تامل از ایران تشکر و آمادگی خود را برای مذاکره با ایران اعلام کرد. این موضوع نشان می دهد که وی به شدت در این بحبوحه مشکلات داخلی نیازمند دستاویزی است که تا حوادث داخلی آمریکا را به فراموشی بسپارد.
بازهم تیر ترامپ به سنگ خورد
این درحالی است که «دریابان علی شمخانی»، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در پیامی توئیتری ضمن رد اظهارات نمایشی رئیسجمهور آمریکا تأکید کرد که در آینده هیچ مذاکرهای بین تهران و واشنگتن انجام نخواهد شد.
شمخانی در این خصوص در توئیتر نوشت: «اوضاع ترامپ چه در تقابلهای بین المللی، چه در افتضاح مدیریت کرونا و چه در آتش افروزی نژادپرستانه در داخل آمریکا به قدری خراب است که تیمش چارهای جز تولید و نمایش موفقیتهای ساختگی برای او ندارند. تبادل زندانیان، نتیجه مذاکره نبوده و هیچ مذاکرهای هم در آینده انجام نخواهد شد.»
البته نکته جالب توجه اینجاست که برخی از گروه های سیاسی داخلی با ذوق زدگی تمام از این درخواست نمایشی و انتخاباتی ترامپ استقبال کردند و موضوع مذاکره با آمریکا را به پیش کشیدند. هرچند که بایستی گفت که این جماعت این روزها بیشتر از پیش بایستی پاسخگوی آنچه پیشتر با موضوع برجام و مذاکره با کدخدا مطرح کردند باشند اما اینکه هنوز از صحبت های ترامپ فردی که حتی آمریکایی ها هم اعتمادی به سخنان وی نمی کنند، برخی اینچنین سراز پا نمی شناسند نشان می دهد این افراد نه تنها به منافع کشورمان فکر نمی کنند بلکه بر ضد آن حرکت می کنند.
این موضوع البته از سوی «محمد باقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی، پاسخ د اده شده است. وی در توئیتی درباره مذاکره مجدد و بیهوده با امریکا نوشت: «مبادا در مبارزه کوتاهی کنید و به کافران پیشنهاد سازش دهید. شما بالاترید چون خدا با شماست و مطمئن باشید نتیجۀ اعمالتان (مقاومت) را بیکموکاست به شما میدهد».
آنچه امروز از فضای کشور خصوصا افکارعمومی بر می آیند که نتیجه برجام و مذاکرات چندین ساله دولت روحانی با آمریکاست این است که کمتر کسی نجات اقتصاد کشور را به موضوع مذاکره با آمریکا مرتبط می داند اما در این میان عده ای هستند که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران سعی دارند که با همین شیوه دوباره فضای قبل از دولت روحانی را بوجود بیاورند که با توجه به تجربه تلخ تاریخی کشورمان در این حوزه کسب کرده است، قطعا اهداف انتخاباتی آنان نیز در داخل ایران شکست خورده است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما