به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،این روزها اخباری از گوشه و کنار کشور خصوصا از مرزهای شرقی درباره موضوع مهاجران افغانستانی به گوش می رسد که حاکی از نوعی سیاست و مانور خبری است. تمرکز این اخبار عمدتا جعلی هم بیشتر بر اساس ایجاد جدایی میان ملت ایران و افغانستان است و به نوعی نفرت پراکنی را میان دو ملت فارسی زبان که اشتراکات تاریخی و فرهنگی زیادی با هم دارند، در دستور کار خود دارد.
این اخبار متمرکز بیشتر اخباری ناگوار و تقویت کننده این حس است که به مهاجران افغانستانی از سوی ایرانی ها بدرفتاری صورت می گیرد و ایرانیان درحال تعدی به حقوق مهاجران افغانستانی هستند. همان سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن که ریشه در سیاست قدرت های استعماری دارد، در اینجا به خوبی دیده می شود.
این درحالی است که هر چقدر ملت ایران و افغانستان به هم نزدیک تر شوند باعث آبادانی دو کشور خواهد شد. کارشناسان به وضوح مطرح می کنند که آبادانی ایران آبادانی افغانستان و بلعکس است و بر اساس سیاست منطقه گرایی با توجه به اینکه اشتراکات بسیاری میان ایران و افغانستان وجود دارد هر چقدر منطقه با ثبات و امن و آبادتر باشد فواید آن بیشتر به کشورها و ملت های منطقه از جمله ایران و افغانستان می رسد.
در همین راستا، اما شاهد اخبار ناگواری هستیم که بسیاری از این موارد برای تحریک احساسات و افکارعمومی برای تفرقه انگیزی است.
اخبار جعلی برای تقرقه افکنی میان مردم ایران و افغانستان
در همین ر ابطه، بنگاه سخن پراکنی بی بی سی فارسی سعی کرده است که به مانند همیشه به میان بیاید و موضوع را از دیدگاه خود بسط و گسترش دهد.
در این موضوع اخیرا خبری مبنی بر غرق شدن چند تبعه افغانستانی در رودخانه مشترک مرزی مطرح شد. برخی ازرسانه های ضدانقلاب با بوق و کرنا کردن این حادثه آنرا به ایران نسبت دادند. این موضوع سبب شد تا کمیته ای حقیقت یاب برای بررسی حادثه مذکور تشکیل شود. در انتها «سردار حسین اشتری» فرمانده ناجا درباره این حادثه توضیح داد: « غرق شدن چند تبعه افغانستانی در رودخانه مشترک مرزی و در خاک کشور افغانستان ارتباطی با مرزبانی نداشته و مرزبانان ایران قصوری نداشتهاند.»
وی از مقامات کشور دوست افغانستان درخواست کرد که با نگاه واقع بینانه تری به موضوع نگاه کنند و گفت: « از دولت افغانستان انتظار داریم به دور از تحریف و القائات منفی دشمنان، زمینه بررسی مشترک این حادثه را فراهم کند و به دشمنان دو ملت اجازه موج سواری ندهد.»
از سوی دیگر خبری مبنی بر تیراندازی به چند تبعه افغانستانی مطرح شد که بعدها مشخص شد که این ماجرا نیز از سوی قاچاقچیان صورت گرفته است.
اینکه رسانه های ضدانقلاب به طور متمرکز این ماجرا را در حال پیگیری هستند و سعی در القاسازی این مطلب دارند که کشور ایران در حال تعدی به مردم افغانستان است یک موضوع بسیار قابل توجه است. این حربه از سوی رسانه های لندنی از جمله ایران اینترنشنال که رسانه سعودی است و همواره در صدد بی ثبات سازی مرزهای شرقی کشورمان بوده و همچنین رسانه انگلیسی بی بی سی فارسی درحال پیگیری است.
جالب است که برخی از رسانه های داخلی افغانستان که نظارت کافی بر آنها نیست همین رویه را دنبال می کنند. اخیرا یکی از تلویزیون های افغانستانی از یک بازیگر افغانستانی که در ایران فعالیت می کند دعوت به مصاحبه کرد و با شیطنت تمام از وی خواست که درباره تحقیرها و نژادپرستی ها در ایران خصوصا در جامعه هنری کشورمان صحبت کند.
«فرشته حسینی» بازیگری که مورد تقدیر جشنواره فیلم فجر هم قرار گرفته است اما از حمایت های کارگردانان و جامعه هنری و سینمایی ایران می گوید و بیان می کند: «در عالم هنر در ایران یک روز یادم نمیآید که تحقیر شده باشم. کارگردانان و بازیگران ایرانی مرا بسیار کمک کردند. خوشحال میشدند که من تلاش میکنم نام افغانستان را زنده نگاه دارم، بسیار تشویقم میکردند.»
دستور مقام معظم رهبری برای آموزش کودکان افغانستانی
رهبر معظم انقلاب درباره اتباع افغانستانی خصوصا کودکانی که در کنار خانواده در ایران زندگی می کنند بسیار دغدغه دارند. ایشان برای همین دغدغه بود که موضوع آموزش رایگان کودکان افغانستانی در کشورمان را مطرح کردند و در این زمینه دستور صادر کردند.
این دستور به چند سال قبل باز می گردد. رهبر معظم انقلاب دستور دادهاند که همه کودکان افغانستانی، چه آنها که دارای شرایط قانونی حضور در ایران هستند و چه آنها که مدارک قانونی حضور در ایران را ندارد باید در مدارس دولتی ثبتنام شوند.
دستوری که از سوی عالیترین مقام نظام جمهوری اسلامی ایران، صادر شده است به شرح زیر است: «هیچ کودک افغانستانی، حتی مهاجرینی که بهصورت غیرقانونی و بیمدرک در ایران حضور دارند، نباید از تحصیل بازبمانند و همه آنها باید در مدارس ایرانی ثبتنام شوند.»
موضوعی که مورد تقدیر و تشکر مقامات افغانستانی قرار گرفت. در همین رابطه، «عالمی بلخی» وزیر مهاجرت افغانستان ضمن تشکر از دستور رهبر معظم انقلاب در خصوص تحصیل کودکان بدون هویت افغانستانی در ایران، گفت: این دستور باعث شد که بیش از ۱۰۰ هزار دانش آموز افغانستانی بتوانند در ایران تحصیل کنند.
وی اضافه کرد: «در هیچ جای دنیا نمونه ای از دستور رهبری معظم ایران درخصوص تحصیل کودکان وجود ندارد و کشورهای مدعی حقوق بشر و پیشرفته هیچ نمونه ای از چنین اقدام بشردوستانه ای نداشتند و من از مردم ایران و مقام معظم رهبری تشکر می کنم.»
همچنین «اشرفغنی»، رئیسجمهور افغانستان با انتشار پیام ویدئویی بهمناسبت فرارسیدن روز جهانی پناهنده از حضرت آیتالله خامنهای بهواسطه دستور ایشان جهت ثبتنام کودکان مهاجر افغانستانی در مدارس کشورمان تقدیر و تشکر کرد.
«عبدالرضا رحمانی فضلی»، وزیر کشور در دیدار سید حسین عالمی بلخی وزیر مهاجران افغانستان با اشاره به میزبانی جمهوری اسلامی ایران از پناهندگان افغانستانی در چهل سال اخیر تاکید کرد: «راه حل اساسی پناهندگان و بازگشت داوطلبانه آنها در گرو امنیت و توسعه این کشور است تا مردم بتوانند به کشور خود بازگردند.»
انتهای پیام/
دیدگاه شما