به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،
حسن رحیمیروشن امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان درباره رویکرد قوه قضاییه مبارزه با فساد اظهار کرد: پس از پایان جنگ تحمیلی، تحولات سیاسی ـ اقتصادی کشور به سمت بازار آزاد و اجرای برنامههای بانک جهانی و توصیههای فرامرزی مستقیم و غیر مستقیم رفت و در نتیجه کمی از روحیه ایثار و سادهزیستی که در اوایل انقلاب و دفاع مقدس وجود داشت، فاصله گرفتیم.
وی با اشاره به اینکه با این شرایط برخی ضد ارزشها که فراموش شده بود، دوباره وارد زندگی برخی افراد شد افزود: اصل سازندگی، نوسازی و بازسازی کشور پس از جنگ تحمیلی قابل انکار نیست اما مشکل اینجا بود که پیوست فرهنگی لازم را نداشت و یا ضعیف گرفته شد بنابراین اثرات خود را به سرعت نشان داد.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلیسینا با اشاره به موضوعاتی چون اختلاس ۱۲۳ میلیارد تومانی فاضل خداد به عنوان بزرگترین اختلاس در دهه دوم انقلاب تصریح کرد: وقتی پیش رفتیم دامنه این موارد به دلیل تهاجم سیاسی ـ فرهنگی در کنار تحریمهای اقتصادی بیشتر شد.
وی اختلاس ۳ هزار میلیاردی خاوری، ۱۰ هزار میلیاردی صندوق فرهنگیان و واگذاریهایی که به نام خصوصیسازی که با عدم رعایت قوانین و فلسفه خصوصیسازی انجام شد و خریدار آن افرادی بودند که اختیار آنان را در دست داشتند؛ را بخشی دیگر از این موارد برشمرد.
رحیمیروشن با اشاره به اینکه این شرایط به صورت ناخواسته فضایی ایجاد کرد که افرادی در مدت کوتاه به ثروتهای افسانهای دست یابند ادامه داد: امروز امیدواری بین مردم با انتخاب ریاست جدید قوه قضاییه بالا رفته و اقدامات اصلاحی و عدالتجویانه ایشان به خوبی در این زمینه روشن است.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مخالفان نظام قصد دارند چنین القا کنند که فساد در کشور سیستماتیک شده که این ادعا گزافی بیش نیست چراکه اگر واقعیت داشت مردم از فسادها باخبر نمیشدند و مقامات ارشد اجرایی دولت قبل یا معاون اجرایی قوه قضاییه و منصوبان مقامات اجرایی کشور که مرتکب تخلف شده بودند به محاکمه کشیده نمیشدند.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلیسینا گفت: این اتفاق که رئیس قوه قضاییه مقابله با فساد را از درون دستگاه قضا آغاز کرده، این پیام بزرگ را به جامعه و تمام مفسدان دارد که در مقابله با فساد با کسی تعارف ندارد و در این زمینه با برنامه وارد شده است.
وی با اشاره به اینکه با این اقدام احساس رضایت مردم در برخورد با فساد و اعتماد به قوه قضاییه تقویت شده است اظهار کرد: امیدواریم این روند صادقانه با قدرت و قوت بیشتری ادامه داشته باشد.
رحیمیروشن دانهریزها را محصول دانهدرشتها دانست و ادامه داد: در فساد چه به شکل کلی و چه به شکل جزئی، اگر دانهدرشتی وجود نداشته باشد، دانهریزی هم به وجود نمیآید بنابراین باید با دانهدرشتها بدون هیچ اغماضی برخورد شود.
وی با تأکید بر اینکه مبارزه با مفسدان اقتصادی و دانهدرشتها باید در اولویت اول قرار گیرد گفت: اگر دانهدرشتها سر جای خود نشانده شوند قطعاً دانهریزی هم نخواهد بود.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی در ادامه برخورد با دریافتکنندگان رشوه و رشوهدهندگان را یکی از موضوعات مهم دانست و تأکید کرد: اگر جلوی این جرم گرفته شود جلوی بسیاری از فسادها در کشور گرفته خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه باید مراقب باشیم زیرا ممکن است عدهای منفعتطلب در خصوص روند دادگاههایی مانند دادگاه طبری آدرس غلط به جامعه دهند اظهار کرد: مقصود این افراد این است که با برخوردهای سیاسی و باندی اهمیت کار قوه قضاییه در مبارزه با فساد را کمرنگ کنند.
رحیمیروشن در تشریح این مطلب گفت: طبیعی است وقتی دو نفر به محضر قاضی میروند یک نفر ناراضی خواهد بود و بعید است هر دو طرف رضایت داشته باشند.
وی اظهار کرد: برخی به خاطر منفعتطلبیهای خود و نگرانی از ادامه این روند به دنبال این هستند که به کارهای ارزشمند از این دست اتهام سیاسیکاری بزنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی با بیان اینکه قوه قضاییه باید با هر متخلفی در دادگاه صالحه برخورد کند که مجموعه فعلی این مهم را در دستور کار خود قرار داده است گفت: تأکید میکنم همواره عدهای ناراضی خواهند بود که این موضوع اهمیت ندارد و مهم اجرای درست عدالت است.
وی اظهار کرد: قوه قضاییه باید اثبات کند ایران و اسلام عزیز برایش حائز اهمیت است، نه اشخاص و افراد، بنابراین باید صادقانه پروندهها را مورد بررسی قرار دهد.
رحیمیروشن با بیان اینکه اگر در جریان رسیدگی به پروندهها مشکل محرمانه امنیتی وجود نداشته باشد، دادگاهها باید شفاف از صدا و سیما پخش شود و مردم هم در جریان قرار گیرند گفت: اندک بیاعتمادی که در سالهای گذشته ایجاد شده با اقداماتی که در حال حاضر با ریاست آیتالله رئیسی شکل گرفته برطرف خواهد شد.
منبع:فارس
انتهای پیام/
دیدگاه شما