2. تير 1399 - 13:51   |   کد مطلب: 9107
در این دوره از ریاست قوه قضائیه، برای هیچ فرد متهم به فسادی حاشیه امن وجود ندارد؛ اما موفقیت در این راه دشوار و طولانی علاوه بر اقدامات قوه قهریه هماهنگی قوای دیگر به خصوص قوه مقننه را بیش از پیش می‌طلبد.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،"در مبارزه با فساد به هیچ‌وجه عقب‌نشینی نمی‌کنیم"؛ تاکیدی از سوی آیت‌الله رئیسی که در حد متن یک سخنرانی باقی نمانده است و از زمان ورود وی یه قوه قضائیه در عرصه‌های مختلف ظهور آن مشاهده می‌شود. گرچه تصریح می‌کند که "خط قرمز ما در مبارزه با فساد، اتهام‌زنی و ادعای بی‌سند است" اما در این دوره از ریاست، برای هیچ فرد متهم به فسادی حاشیه امن وجود ندارد. نمونه‌اش دستگیری و تشکیل دادگاه اکبر طبری معاونت اجرایی حوزه ریاست قوه قضائیه سابق است. بدون شک اقدامات قاطعانه دوره جدید این قوه در مبارزه با فساد موجب دلگرمی هرچه بیشتر مردم می‌شود.

اما در این راه دشوار و طولانی علاوه بر اقدامات قوه قهریه هماهنگی قوه اجرائیه و قوه مقننه را بیش از پیش می‌طلبد. به همین منظور نمایندگان مجلس در سراسر کشور در گفت‌وگوهای مختلف حمایت قاطع خود را از پیگیری و استمرار مبارزه با فساد توسط قوه قضائیه اعلام کردند.

حسین میرزایی، نماینده اصفهان:

فعالیت‌های اخیر قوه قضائیه برای مبارزه با فساد، آغاز راه است

حجت الاسلام حسین میرزایی در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز اظهار کرد: پس از اینکه سرمایه اجتماعی دولت و مجموعه های مختلف کشور به پایین ترین سطح خود رسیده بود با اقداماتی که قوه قضائیه انجام داد، برای مردم دلگرمی به وجود آمد.

نماینده مردم شهرستان اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: اقدامات اخیر قوه قضائیه سرمایه اجتماعی را بهبود داد؛ مهمترین کار آقای رئیسی و قوه قضائیه مبارزه با فساد در درون دستگاه قضایی بود که شروع مبارزه با فساد از قوه قضائیه، قاطعیت برخورد با فساد را مشخص می کند.

وی افزود: فعالیت های اخیر قوه قضائیه برای مبارزه با فساد، آغاز راه است؛ اگر قوه قضائیه بخواهد به تحول در قوه قضائیه که مطالبه رهبر انقلاب از این قوه است، برسد باید مبارزه با فساد را با جدیت ادامه دهد و از مانع تراشی ها و سنگ اندازی ها عبو کند تا به نقطه نهایی مطلوب برسد.

برخورد با فساد نقطه قوت عملکرد قوه قضائیه است که این برخورد با روی کار آمدن حجت‌الاسلام رئیسی قوت گرفت؛ رئیسی، با شیوه ها و روش های مدیریتی که به کار بست، موفق شد افکار عمومی را به طور جدی در رابطه با عملکرد این قوه، اصلاح و احساس ناامیدی را به احساس امید تبدیل کند.

علی حدادی، نماینده ساوجبلاغ:

برخورد با رانت‌خواران و دانه‌درشت‌ها مردم را به توسعه عدالت امیدوار کرد/ مجلس پشتوانه قوه قضائیه برای مقابله با مفاسد تبعیض‌مابانه

نماینده مردم ساوجبلاغ در مجلس با اشاره به اینکه امروز قوه قضائیه، مبارزه با فساد را در اولویت قرار داده و با دانه درشت ها برخورد می کند، در گفتگو با خبرنگار تیتریک، گفت: این نهاد مقابله با فساد را از داخل مجموعه خود شروع کرد و این مسئله پتانسیل و ظرفیتی شد تا با اقدامات انجام شده، موجب امیدآفرینی برای مردم شود.

علی حدادی به حمایت همه جانبه مجلس از برخورد قوه قضائیه با فساد اشاره کرد و افزود: مبارزه با فساد، رانت و هر گونه تبعیض، زمانی انجام می شود که آن فرد سلامت لازم را داشته باشد و امروز اعتقاد و باور ما بر این است که رئیس قوه قضائیه با اقتدار بوده و در مسیر مبارزه جدی با فساد قرار گرفته است. 
 
وی اظهار داشت: در کشوری که به نام نظام اسلامی است، رعایت عدالت، مبارزه با تبعیض و رانت خواری در هر مسئولیتی باید انجام شود که البته در حال حاضر قوه قضائیه این مهم را انجام می دهد، قطعا این روند در مسیر توسعه عدالت می تواند برای مردم امیدآفرین بوده و هشداری برای ویژه خواران و افرادی که به دنبال مسائل حاشیه ای هستند، باشد.
 
حدادی با اشاره به اینکه برخورد با دانه درشت ها، سلامت جامعه ورعایت عدالت را به دنبال خواهد داشت، تصریح کرد:  اخیرا بیانیه ای با مضمون حمایت همه جانبه نمایندگان مجلس از حرکت شجاعانه آقای رئیسی صادر شده است زیرا باید در برابر هر مسئله ای که به سلامت جامعه لطمه می زند و در موضوعات تبعیض مابانه ای که موجب خسارت می شود، اعم از تبعیض، رانت و ویژه خواری برخورد جدی داشت.  
 
وی گفت: مجلس از روندی که قوه قضائیه در راستای مقابله با فساد دارد حمایت می کند و اگر در این راه، قوانینی نیاز باشد وضع یا اصلاح می شوند زیرا در پیام مقام معظم رهبری به مجلس آمده است، در دو دهه گذشته ما در موضوع رعایت عدالت عقب مانده ایم لذا باید با شجاعت در برابر افرادی که با تمام توان وارد عرصه فساد شده و بعضا هم رسانه دارند و اعمال فشار می کنند، ایستاد.
 
نماینده مردم ساوجبلاغ در مجلس در خاتمه خاطر نشان داشت: ما ایستادگی و مقاومت را از سردار سلیمانی فراگرفته ایم زیرا مکتب امام (ره) و حاج قاسم سلیمانی ایستادگی و مقاومت در برابر ظلم و ستم است، لذا علاوه بر ظلم استکبار، قوه قضائیه در داخل کشور با افرادی که برای مردم مشکلاتی را به وجود می آورند در قالب مبارزه با مفاسد اداری مقابله می کند.

سلمان اسحاقی، نماینده قاین و زیرکوه:

قوه قضائیه تحت تأثیر فشارها قرار نمی‌گیرد/ بسترسازان فسادهای طبری محاکمه شوند

سلمان اسحاقی نماینده مردم قاین و زیرکوه و عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خاورستان، در خصوص اقدام جدی قوه قضائیه در مبارزه با فساد، اظهار کرد: از اقدامات هوشمندانه و انقلابی آیت‌الله رئیسی قدردانی می‌کنم.

وی افزود: آیت الله رئیسی در گام دوم انقلاب به گونه‌ای ورود کرد که مردم به انقلاب امیدارتر شدند.

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در گام دوم انقلاب اسلامی و جهت تحقق تمدن نوین اسلامی عدالت مانند ریسمانی است که می‌توان به آن چنگ زد و استمداد طلبید.

اسحاقی عنوان کرد: از شاخصه‌های اصلی عدالت مبازه با قانون‌شکنانی است که هم قانون‌دان هستند و هم خود و دیگران را آلوده می‌کنند.

وی به برگزاری دادگاه مبارزه با فساد آقای طبری اشاره کرد و افزود: فساد آقای طبری مربوط به قبل از دوره حجت الاسلام آملی لاریجانی و در امتداد مسئولیت وی بوده است که با حضور هوشمندانه آیت الله رئیسی آشکار شده است.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: ما در دستگاه قضا نباید فقط به آقای طبری نگاه کنیم بلکه باید بررسی کرد که چه افرادی بستر انجام فساد را فراهم کردند که آقای طبری توانسته سالیان سال خودش و دستگاه قضائی را که مأمن و پناهگاهی برای مردم است، آلوده کند.

اسحاقی عنوان کرد: از دستگاه قضا استدعا دارم امروز فقط به محاکمه آقای طبری اکتفا نکند بلکه محاکمه افرادی که بستر را برای تخلفات آقای طبری فراهم کردند نیز انجام شود.

وی اظهار کرد: باید بررسی و پیگیری کرد که چه اشخاص و دستگاه‌های حقیقی و حقوقی از قانون چشم پوشی کردند که آقای طبری توانسته این تخلفات و خیانت‌ها را انجام دهد چراکه این موراد برای مردم بسیار مهم است.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: مقام معظم رهبری در سال 1395 تأکید داشتند که مبارزه با فساد در درون قوه قضائیه باید در اولویت باشد. این یک تذکر بود اما کاش همان زمان رئیس وقت قوه قضائیه به این موضوع نگاه متعالی می‌داشت که در همان زمان به پرونده طبری و امثال طبری رسیدگی می‌شد.

دست قضا مأمن و پناهگاه مردم است

اسحاقی عنوان کرد: مردم بزرگوار ایران بدانند که دست قضا امروز مأمن و پناهگاه مردم است مبادا بخواهیم به حساب یک شخص -طبری- نسبت به دستگاه قضا بدبین شویم.

وی تصریح کرد: امروز دستگاه قضا یک جایگاه بسیار متعالی دارد و آیت الله رئیسی توقعاتی که انقلاب از دستگاه قضایی دارد برآورده می‌کند.

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: تمام مردم و افکار عمومی امروز باید از آقای رئیسی حمایت کنند.

اسحاقی افزود: دستگاه قضایی تا زمانی‌که امثال طبری‌ها در آن وجود داشته باشند نمی‌تواند آن طور که شایسته و بایسته نظام مقدس جمهوری اسلامی است عدالت را محقق کند.

قوه قضائیه با فساد اقتصادی برخورد کند

وی بیان کرد: از قوه قضائیه انتظار است با فساد اقتصادی که باعث ایجاد مشکل در فرهنگ و معیشت مردم می‌شود برخورد کند.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امثال طبری‌ها می‌توانند از پرونده‌های فساد اقتصادی چشم پوشی کرده و این فساد همین طور به صورت مستمر ادامه پیدا کند و امروز فرهنگ، معیشت، اعتقادات و دین مردم مخدوش را کند.

اسحاقی تصریح کرد: دستگاه قضا به صورت مستقیم با اعتقادات مردم مواجه است پس باید مراقب رفتار و اعمالش باشد.

وی اظهار کرد: باید دستگاه قضا برای این‌که بتواند فضای اقتصاد کشور را برای مردم تطهیر و امن کرده و مردم را نسبت به تمام ارکان نظام معتمد کند، بدون هیچ نگاه تبعیض‌آمیزی با افراد فاسد برخورد کند.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فرق نگذاشتن بین پرونده‌ها در دستگاه قضائی موضوعی است که برای مردم بسیار مهم است و باید فردی در قوه قضائیه باشد که تبعیض قائل نشود.

قوه قضائیه تحت تاثیر فشارها قرار نمی‌گیرد

اسحاقی در پاسخ به این‌که آیا مبارزه با فساد و اجرای عدالت باید با فشارها متوقف شود؟ گفت: امروز شخصیتی عادل و مجتهد در دستگاه قضا حضور دارد که اصلا برایش فشارهای افراد مختلف اهمیت ندارد و تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد.

وی بیان کرد: آیت الله رئیسی در مقام ریاست قوه قضائیه، دادگاه و محاکمه دانه درشت‌هایی از جمله حسین فریدون، حسن رعیت، شبنم نعمت‌زاده، بهروز ریخته گران، عبدالله پورحسینی، حسین هدایتی، علی اصغر پیوندی، هادی رضوی و ... را برگزار کرد.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تمام این افراد کسانی بودند که دارای عقبه و فشارهای زیادی بودند اما آیت الله رئیسی نه‌تنها این مسیر را حفظ کرد بلکه با قدرت بیشتری ادامه داد و حتی وقتی به قوه قضائیه فشارهای زیادی از طرف اشخاص حقیقی و حقوقی  نسبت به عدم محاکمه آقای طبری وجود داشت ایشان بنابر وظیفه گفت باید محاکمه شود و ما در حال حاضر شاهد برگزاری دادگاه و محاکمه آقای طبری هستیم.

اسحاقی خاطرنشان کرد: آیت الله رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه به فشارها توجه نمی‌کند بلکه امروز وی از حمایت افکار عمومی برخوردار است و مردم حاضرند جان خود را فدای این مسیر کنند.

وی در خصوص رویه دستگاه قضایی در مبارزه با فساد، گفت: این رویه بسیار خوب است چراکه من امروز احساس می‌کنم انقلاب، شهید بهشتی را احساس می‌کند.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امروز قوه قضائیه همان افکار و عقاید انقلاب اسلامی را ادامه می‌دهد و در ریلی که شایسته و بایسته جمهوری اسلامی ایران است قرار گرفته است.

اسحاقی تصریح کرد: امروز باید رئیس قوه قضائیه به نیروهای دستگاه قضا بیشتر توجه کند چون اگر فردی فاسد از قوه قضائیه بیرون بیاید اعتماد و باور مردم نسبت به قوه قضائیه کم و سخت خواهد شد.

وی افزود: آیت الله رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه مطمئن باشند که مردم تاکنون از ایشان راضی بوده و حمایت می‌کنند چراکه تمام عملکرد و رفتار ایشان باعث خشنودی دل خانواده‌های شهدا و مقام معظم رهبری شده است.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از آقای رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه درخواست دارم از افرادی که مفسدان را افشا و به دستگاه قضایی معرفی می‌کنند حمایت بسیار مقتدرانه‌ای داشته باشند.

حسین امامی، نماینده طرقبه، شاندیز و چناران:

مبارزه‌ با فساد اقتصادی، فریاد رانت‌خواران را بلند کرد/ مردم شدت مجازات مفسدان اداری و مالی را ببینند

حسین امامی، نماینده مردم طرقبه شاندیز و چناران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار صبح توس پیرامون بحث فساد و مفسدین در دستگاه دولتی خاطر نشان کرد: در حال حاضر فساد در سه قوه رخنه کرده است و این اتفاق مستلزم آن است که به طور بسیار جدی با این عامل درونی به مبارزه پرداخته شود.

وی با اشاره به معانی و زمینه‌های مختلف فساد در ادارات افزود: به طور کلی هر کم‌کاری در دستگاه دولتی فساد محسوب می‌شود؛ هرچند که فساد انواع مختلفی همچون فساد اخلاقی، مالی و اداری دارد ولی اکنون فساد اداری و مالی برخی افراد است که وجهه مسئولان پاک‌دست را خدشه‌دار می‌کند و همین سبب می‌شود تا مردم نسبت به مسئولین جبهه گیری کنند.

نماینده مردم طرقبه شاندیز و چناران ریشه کن شدن مفسدین اقتصادی در حکومت را ضروری دانست و گفت: در کشور اسلامی همچون ایران وجود یک نفر مفسد مالی در دستگاه دولتی نیز زیادی است زیرا ذره‌ای از بیت‌المال در جیب کسی برود حق‌الناس بوده و حق تمام مردم کشور ضایع شده است.

وی افزود: مسئولی که به جای خدمت به مردم دیدگاه رسیدن به سرمایه کلان را در سر داشته باشد از ابتدای خدمتش به عنوان ویروسی تخریب‌گر با استفاده از رانت و اختلاس سعی دارد مال اندوزی کند و روز به روز به دستگاه دولتی ضربه شدید‌تری وارد کند.

امامی با تأکید بر اینکه رانت‌خواران مخالفین شدید مبارزه با فساد اداری هستند و مبارزه‌ با فساد اقتصادی، فریاد آن ها را بلند کرد، تصریح کرد: زمانی که حرف مبارزه با فساد در دستگاه دولتی پیش می‌آید فریاد مخالفین به گوش می‌رسد؛ بدون شک این افراد از رانت و اختلاس مالی ذی‌نفع هستند و مبارزه با فساد در ادارات را عامل نابودی خود می‌دانند و احساس خطر می‌کنند.

وی در رابطه با مجازات علنی مفسدین افزود: هر چند که نحوه مجازات مفسدین توسط دستگاه قضایی تصمیم گیری می‌شود ولی به نظر بنده نحوه مجازات باید به‌گونه‌ای باشد که همه مسئولین و مردم شدت مجازات مفسدین اداری و مالی را ببینند و همچنین مردمی که حقوقشان زیر پای رفته با دیدن مجازات این افراد دردشان تسکین یابد.

دبیر مجمع نمایندگان خراسان رضوی ضمن اشاره به پایان نامعلوم پرونده برخی مفسدین اقتصادی در ادوار گذشته خاطر نشان کرد: پایان پرونده‌های مفسدین اقتصادی نباید باز بماند و باید انتهایی معلوم، همراه با مجازاتی علنی داشته باشد تا در ذهن مردم سوالی باقی نماند.

وی افزود: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری به صورت حداکثری بایستی با فساد در زمینه‌های مختلف مبارزه کرد و حالا زمان لبیک به این فرمان است و باید ضعف‌های سازمان بازرسی و نظارت ادارات و دستگاه‌های دولتی را برطرف کرده و با جدیت تمام به معرفی مفسدین رانت‌خوار اداری بپردازند.

نماینده مردم طرقبه شاندیز و چناران مفسدین در دستگاه‌های دولتی را نفوذی خواند و گفت: افراد نفوذی‌ در دستگاه‌ دولتی باید شناسایی شوند و افرادی همچون اکبر طبری که نزدیک به بیست سال است که در دل دستگاه قضا به فساد مشغول است ازبین بروند زیرا این افراد با دست آویز شدن به ثروت‌های کلان دیگر مسئولین را نیز اغفال می‌کنند.

وی در ادامه افزود: اگر مسئولین اجرایی مبارزه با فساد، افرادی پاک‌دست و با عزتی باشند به هیچ عنوان فشار‌های وارده بر مقابله با فساد مالی و اداری تأثیرگذار نخواهد بود.

امامی ضمن اشاره به آثار مخرب فساد دستگاه دولتی در جامعه خاطر نشان کرد: فساد در زمینه‌های مختلف همچون اداری، مالی و اخلاقی با هر میزانی تأثیر سوء خودش را بر مردم می‌گذارد.

وی افزود: فساد اقتصادی روز به روز زندگی را بر مردم سخت‌تر کرده و باعث ایجاد اختلاف شدید طبقاتی در سطح جامعه می‌شود که این اتفاق جبران پذیر نیست.

این نماینده مجلس در رابطه با عدم جرم انگاری برخی قانون شکنی‌های در ادارات تشریح کرد: زمانی که مردم و مسئولین بدانند که حتی دریافت و پرداخت رشوه و گذراندن وقت در تایم اداری فساد خوانده می‌شود و این اعمال توسط دولت جرم انگاری شود دست مفسدین اداری و اقتصادی از همان ابتدا بسته می‌شود.

وی افزود: اکنون رشوه خواری مهمترین بحثی است که باید در همه دستگاه‌های اداری  و حتی بیمارستان‌ها پیگیری شود و با افراد خاطی برخوردی جدی صورت پذیرد تا درس عبرتی برای دیگران باشد.

امامی با توجه به ارقام بالای اختلاس مفسدین شناسایی شده خاطر نشان کرد: با توجه به حجم بالای مبالغ اختلاس مفسدین اقتصادی شاهد آن هستیم که این مبالغ فراتر از حد نیاز یک فرد در جامعه است و این دیدگاه خبر از قصد ضربه زدن به انقلاب اسلامی می‌دهد.

وی افزود: مردم بدانند که  در همه کشورها انواع مختلف فساد وجود دارد ولی رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای توسط سخنرانی هشت ماده‌ای بحث فساد را مهم تلقی کردند و فرمان دادند تا عرصه را بر مفسدین و عاملان نفوذی تنگ‌تر کنند تا دیگر شاهد شناسایی تعداد بالای افرادی به عنوان مفسدین اقتصادی نباشیم.

نماینده مردم طرقبه شاندیز و چناران تقدیر از مسئولانی که فراتر از وظایفشان به مردم خدمت رسانی می‌کنند را واجب دانست و گفت: برخلاف مسئولان نالایق، مسئولانی نیز هستند که فراتر از حوزه کاری و شرح وظایف‌شان دست از خدمت رسانی به مردم برنداشته‌اند و تا آخرین لحظه در سمت خود جهت تحقق هدف انقلاب اسلامی گام ‌برمی‌دارند.

وی افزود: برای جلوگیری از تضعیف وضعیت اقتصادی مردم و سعادت‌مندی انقلاب بایستی تمام افراد که می‌خواهند در دستگاه دولتی فعالیت کنند از فیلترهای گوناگونی عبورشان دهند تا دیگر شاهد اختلاس‌های چندین هزار میلیاردی در دستگاه‌های دولتی نباشیم.

دبیر مجمع نمایندگان خراسان رضوی با توجه به دست‌گیری تعداد بالای مفسدان اقتصادی خاطر نشان کرد: بایستی اختلاس‌هایی که از حق مردم صورت گرفته را به طور کامل شفاف سازی کنند و به خود مردم بازگردانند.

وی افزود: در حال حاضر چون وضعیت معیشت بیشتر مردم سخت است، فساد اقتصادی و مالی خیلی به چشم می‌آید و این در صورتی است که فساد‌های اداری ضربه‌ای مهلک‌تر از فساد مالی به جامعه وارد می‌کند.

امامی تمام مفسدین اقتصادی را برده پول معرفی کرد و گفت: مسئولان دولتی باید عزت نفس داشته باشند تا در مقابل مبالغ میلیاردی پشت مردم را خالی نکرده و خدمت خالصانه را در پیش بگیرند.

وی در پایان افزود: مردم به این باور برسند که هیچ کسی نمی‌تواند مقابل مبارزه با فساد در کشور ایستادگی کند و اگر این آرمان مقام معظم رهبری تحقق یابد وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی مردم بهبود می‌یابد.

مصطفی طاهری، نماینده زنجان و طارم:

قوه قضائیه ورود جدی به مسئله مبارزه با فساد داشته است/ نبود شفافیت به افزایش فساد کمک می‌کند

مصطفی طاهری امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار موج رسا; با اشاره به لزوم پیشگیری از وقوع فساد اظهار داشت: مقررات و قوانین موجود کشور به حدی کافی شفاف نیست و سامانه الکترونیک و شبکه‌های داده کامل نبوده و امکان انجام فساد وجود دارد.

وی گفت: بسترهایی از جمله شفاف نبودن عملکردها و تضاد اطلاعات موجب می‌شود تا امکان فساد در جامعه به وجود آید که باید در این زمینه چاره اندیشی شود.

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به عنوان مثال اگر 10 میلیون تومان به حساب من واریز شد باید حاکمیت بداند که از کجا آمده و آیا مالیات آن داده شده است یا نه، که متاسفانه در این زمینه مکانیزمی وجود ندارد.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به دلیل نبود مکانیزم‌های لازم کنترلی، به هر دلیلی پولی مبلغی به حساب کسی واریز شود،کسی کاری ندارد که از کجا آمده و آیا مالیات آن داده شده است یا نه.

طاهری با بیان اینکه دارایی‌ها و ثروت در جامعه برای حاکمیت شفاف نبوده و عملکرد حاکمیت نیز برای مردم شفاف سازی نشده است، افزود: این عدم شفاف سازی‌ها موجب شده تا زمینه فساد بیشتر فراهم شود.

وی گفت: دولت بر اساس اصل 49 قانون اساسی وظیفه دارد در زمینه مبارزه با فساد، پیشگیری و شفافیت عملکرد مسئولان به وظایف خود عمل کند و اگر به هر دلیلی میزان ورودی پرونده‌های قوه قضائیه افزایش یابد این موضوع ناشی از کم کاری دولت است.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: اگر عدالتخواهان پرونده‌ها و افرادی را در زمینه فساد معرفی می‌کنند این موضوع نشات گرفته از کم کاری دولت است.

طاهری خاطرنشان کرد: دولت با ابزارهایی از جمله کمیته تخلفات اداری که خودش یک دادگاه است، حراست و وزارت اطلاعات می‌توانند از فساد جلوگیری کنند و اگر این پیشگیری انجام نشد، باید قوه قضائیه با عدالت به این موضوع وارد شود.

وی با اشاره به اینکه در زمینه مبارزه با فساد در زمینه بسترهای سخت افزاری و نرم افزای مشکلاتی وجود دارد، افزود: عملکرد قوه قضائیه در چند سال گذشته بهتر شده است اما جای کار بسیاری دارد.

 عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی افزود: قوه قضائیه در دوره جدید ورود جدی به مسئله مبارزه با فساد داشته است و باید چنین اقداماتی برای ریشه کنی فساد ادامه یابد.//ن

فداحسین مالکی، نماینده زاهدان:

دستگاه قضا در برخورد با فساد با کسی تعارف ندارد/ مجلس یازدهم حامی قوه قضائیه در مبارزه با فساد دانه‌درشت‌ها

فداحسین مالکی، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون با اشاره به حمایت از قوه قضاییه در پیگیری و استمرار قاطعانه مبارزه با فساد افزود: فساد موضوع بسیار پیچیده و به نوعی هر سه قوه  قضائیه، مجلس شورای اسلامی و خود دولت را به خصوص درگیر کرده است.

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری نسبت به این موضوع بسیار حساس و در سال های اخیر چندین بار به این مسئله توجه کرده و به مسئولین ذیربط نیز در تمامی دستگاه ها تاکیدات فراوانی داشته اند.

مالکی ادامه داد: به دلایلی این اراده را در قوه مجریه که دولت باشد طی سال های اخیر به طور کامل ندیده ایم یعنی جلو برخی کارهایی که منجر به فساد اداری، مالی، بانکی و ... می شد که می توانستند از وقوع آن جلوگیری کنند کم بوده است، حال با تغییراتی که در قوه قضائیه به خصوص با روی کار آمدن آیت الله رئیسی به وجود آمد این اراده ایجاد و احساس شده تا با این غده سرطانی که بر دامن نظام است برخورد قاطع شود.

وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: اولین برخورد هم از دفتر قوه قضائیه جریان "طبری" به وجود آمد که نشان داد رئیس جدید از خود قوه شروع کرده و باید یقین بدانیم تعارفی با کسی ندارد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: در مجلس دهم نیز مشکلاتی داشتیم که پرونده خیلی از نمایندگان به قوه قضائیه ارائه شد؛ اما اتفاقی که رقم خورد اینکه مجلس یازدهم می تواند پشتوانه بسیار قوی برای قوه قضائیه باشد و سخنان مقام معظم رهبری را عملی کند.

وی بیان کرد: رئیس قوه قضائیه هم با مفاسد موجود احتمالی در قوه و هم در درون دولت برخورد می کند. در این زمینه قوانین سست و قابل نفوذی در سیستم بانکی کشور وجود داشت ومیلیون ها دلار را برخی افراد بردند و هیچ چیز عاید مملکت نشد و در زندگی مردم هم تاثیری نگذاشت به طور مسال برخی ارز برای تهیه مواد اولیه کارخانه گرفته که کالایی تولید و در خانه مردم برود اما نشد؛ اینها معضلاتی است که دولت باید جلوی آن را می گرفت.

مالکی افزود: هم اکنون این رویکرد در مجلس یازدهم وجود دارد، و این مجلس بازوی قوی برای قوه قضائیه است تا جلو این غده های سرطانی که دامن هرسه قوه را گرفته، بگیرد. در این خصوص پیام رهبر انقلاب بیانگر آن است که تعارفی در این خصوص با کسی وجود دارد و باید کاملا عملی شود زیرا هیچ کس در برابر دستگاه قضا مصون نیست.

نماینده مردم زاهدان با بیان اینکه مجلس وظیفه نظارت عام دارد وهمه دستگاه های کشور را نظارت می کند، ادامه داد: مجلس می خواهد در دو قوه دیگر حتی در درون خودش مساوات و عدالت رعایت شود و هیچ ملاحظه ای در کار وجود نداشته باشد.

مجتبی ذوالنور، رئیس فراکسیون دفاع و اقتدار ملی:

کلیه دستگاه‌ها باید در مبارزه با فساد، قوه قضائیه را همراهی کنند/ مفسدان می‌خواهد قوه قضائیه را مرعوب کنند

حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور در گفتگو با خبرنگارپایگاه خبری تحلیلی قم فردا، اظهار داشت: آیت‌الله رئیسی مسیر خوبی را در قوه قضاییه پیش‌گرفته است البته این مسیر بسیار سخت و پرپیچ‌وخم است و صاحبان زر، زور، تزویر و مفسدین طبیعتاً به‌راحتی کوتاه نخواهند آمد.

وی افزود: اطلاع داریم مفسدان در زمینه‌های مختلف فعال می‌شوند تا قوه قضائیه را مرعوب کنند و تحت تأثیر جوسازی‌ها قرار دهند تا این مسیری که آغازشده ادامه پیدا نکند.

رئیس فراکسیون دفاع و اقتدار ملی تصریح کرد: اما باید گفت با عزم جزمی که رئیس قوه قضائیه دارند و امیدی که در دل مردم ایجادشده این مسیر باقدرت پیش خواهد رفت.

وی ادامه داد: البته معتقد نیستیم که همه کارها بی‌نقص است اما مهم این است که هدف و ابزار مقدس باشد و مسیر درست انتخاب‌شده باشد و ممکن است در بین راه خطایی ناخواسته هم صورت بگیرد که باید آن‌ها را جبران کرد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اصل عزم مبارزه با فسادی که در قوه قضائیه به وجود آمده امیدوارکننده است و باید همه دستگاه‌ها کمک کنند تا این مسیر باقوت استمرار پیدا کند.

ذوالنور بابیان این‌که مبارزه‌ای که با فساد در قوه قضائیه شروع‌شده باعث تغییر نگاه‌های منفی مردم که به‌نظام می‌شود، ادامه داد: تنها چیزی که اعتماد مردم را جلب می‌کند عمل و اقدام است و زمانی که مردم قوت، سرعت، دقت، قاطعیت در مبارزه با فساد را مشاهده کنند امیدوار شده و اعتمادشان بازسازی می‌شود.

وی گفت: با گفتار و شعار زمینه‌ای برای جلب اعتماد مردم وجود ندارد مردم فقط می‌خواهند در عمل مبارزه با فساد را مشاهده کنند و صدای ترکیدن زالوهایی که خون مردم را مکیدند را بشنوند.
ذوالنور تأکید کرد: این‌ها از هر جریان و تشکیلات و از هر گرایش سیاسی که باشند بدون تبعیض مردم انتظار برخورد رادارند و این اتفاق هم در حال رخ دادن است.
وی خاطرنشان کرد: قطعاً نمایندگان مجلس شورای در دوره اخیر به‌صورت قاطع از طرح‌های مبارزه با فساد در قوه قضائیه حمایت خواهند کرد و درواقع این موضوع یکی از اصلی‌ترین خواسته‌های مردم از وکلای خودشان در مجلس است.
ذوالنور افزود: قوه قضائیه نیز عزم جدی در مبارزه با فساد دارد و در ماه‌های اخیر نیز با دادگاه‌های برگزارشده این مهم را به اثبات رسانده است و قطعاً ادامه این روند موجب خوشنودی مردم خواهد شد.

محمدرضا پور ابراهیمی، نماینده کرمان و راور:

مبارزه سیستمی مهمترین عامل جلوگیری از فساد اقتصادی/ محاکمه مقام ارشد اجرایی نشان‌دهنده عزم جدی قوه قضائیه در برخورد با فساد است

محمدرضا پور ابراهیمی در گفتگو با راه آرمان؛ با اشاره به آغاز هفته قوه قضائیه در خصوص اقدامات این قوه در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: قوه قضائیه نشان داد که اصلاح را از خود شروع کرده که این مسئله جای تبریک به ریاست قوه و تیم اجرایی آیت الله رئیسی دارد که مسئولیت این مهم را قبول کرده اند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فردی که تا چندی قبل معاون اجرایی قوه قضائیه بوده است حال باید در دادگاه جوابگو باشد و این مسئله نشان می دهد که نظام جمهوری اسلامی ایران بر سر اصول، مبانی و اساس انقلاب اسلامی با کسی تعارف ندارد و طبیعتا این مسائل را با جدیت پیگیری خواهد کرد.

وی تأکید کرد:  امیدواریم این حرکت ها در آینده نیز استمرار داشته باشد تا کسی به خود اجازه ندهد که در هر مقام و مسئولیتی حقوق بیت المال را تضییع کند.

پور ابراهیمی بیان کرد: در زمینه مفاسد دو عامل مواجه و عدم وقوع و پیشگیری وجود دارد و آن مواردی که در کشور بیشتر بر آن تأکید می شود، عامل مواجه است؛ این عامل خوب و تا حدی بازدارنده است؛ اما آنچه که در دنیا وجود دارد و از نگاه علمی و تخصصی ما باید به آن توجه کنیم این است که در زمینه مبارزه با فساد باید سیستمی مبارزه کنیم تا اجازه ندهیم پدیده فساد اتفاق بیافتد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگر رفتارها و نگاه ها را با شفافیت اقتصادی، اطلاعات و گردش مالی و فرآیندهای کاری را در یک نظام تعریف کنیم؛ چنانچه فردی بخواهد تخلف کند دیگر نمی تواند اقدامی انجام دهد.

وی افزود: به عنوان مثال اگر مدیری بخواهد در درون اتاق خود رشوه بگیرد چنانچه تعدادی دوربین بگذاریم و ساختار نظارتی وجود داشته باشد، چنانچه این مدیر بخواهد کاری انجام دهد دیگر نمی تواند و این رویکرد مبارزه با سیستم و پیشگیری است.

پور ابراهیمی در پایان خاطر نشان کرد: در دنیا با شفافیت اطلاعات از ابزار پیشگیری استفاده می کنند و این به این معنا نیست که مواجه را نباید داشته باشیم اما وزن پیشگیری، وزن سنگینی است و در جمهوری اسلامی ایران این مسئله باید مبنا گذاشته شود.

عباس گودرزی، عضو مجمع نمایندگان لرستان:

برخورد دستگاه قضا با فساد، سبب تقویت امید در بین مردم می‌شود

عباس گودرزی در گفت و گو با سفیرافلاک با اشاره به برخورد دستگاه قضا با مفسدین اظهار داشت: مشروعیت همه نهادها، قوا و قوه قضائیه در مبارزه با فساد است و باید این برخورد، از خود دستگاه ها شروع شود.

وی اضافه کرد: حجت الاسلام رئیسی برخورد با فساد را از درون قوه قضائیه شروع کرده است و این در حالیست که برخورد با فساد باعث تقویت امید در بین مردم و همچنین افزایش اعتماد به حاکمیت می شود و از طرفی اثر بازدارندگی در جامعه ایجاد می کند.

گودرزی تصریح کرد: در اعترافات مفسدین اقتصادی مشخص شد که حجم زیادی پول، ثروت و املاک به صورت هدایایی داده شده بود که این امر شان نظام را زیر سوال می برد و سبب بی اعتمادی مردم می شود.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی برخورد با فساد را یکی از وظایف اصلی نظام اسلامی و یک حرکت ارزشمند برشمرد و افزود: این اقدام، حرکتی ارزشمند و صحیح است و دستگاه قضا باید بدون ملاحضه با مفاسد اقتصادی برخورد نماید.

وی بیان کرد: دستگاه قضا در برخورد با مفسدان اقتصادی بدون توجه به این که این مفسدین در چه لباس، جناح یا حزبی هستند برخورد لازم را انجام می دهد و البته همه ما مکلف به حمایت از دستگاه قضا هستیم.

گودرزی اظهار داشت: دستگاه قضایی به صورت دقیق و شفاف بررسی های لازم را انجام می دهد و طبق شرع مقدس و قوانین جمهوری اسلامی ایران، حکم نهایی را صادر می کند.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی گفت: برخورد دستگاه قضایی با مفسدین اقتصادی، یک اقدام بسیار ارزشمند است که همه باید حمایت کنند.

علی بابایی کارنامی، عضو کمیسیون اجتماعی:

مجلس انقلابی از اقدامات امیدبخش قوه قضائیه حمایت می‌کند/ پیگیری قتل قاضی منصوری از وزارت خارجه و اطلاعات در جلسه غیرعلنی مجلس

علی بابایی کارنامی در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ درباره روندی که در مبارزه با فساد از سوی قوه قضائیه شروع شده است، اظهار کرد: اقدامات قوه قضائیه واقعا یک جلوه امید بخشی را در جامعه ایجاد کرده است و از آیت الله رئیسی تشکر می‌کنیم.
 
وی بیان کرد: در مبارزه با مفاسد اقتصادی باید هم با عامل و هم با معلولش به شدت برخورد شود و از رئیس قوه قضائیه درخواست می‌کنیم با همه لابی‌گرهای روی صحنه و پشت صحنه برخورد جدی شود.
 
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: همان‌طور که رهبری فرمودند تا انقلاب اسلامی است حتی یک فساد در جامعه زیاد است به همین دلیل با این همه چالش و مشکلاتی که برای مردم وجود دارد، واقعا ابتکار خوبی در مبارزه با فساد شکل گرفت.
 
بابایی تصریح کرد: مجلس از این روند حمایت می‌کند و حتی دو بار با بیش از 220 امضا از اقدامات مبارزه با فساد، شفافیت و اقدامات اساسی قوه قضائیه و حرکت‌هایی که در جامعه ایجاد کرده است تشکر کردند و ما تا آخر از این روند هم در حوزه تقنین و هم در حوزه نظارتی استقبال و حمایت می‌کنیم.
 
وی در پاسخ به این سوال که آیا اتفاقاتی که در قوه قضائیه شروع شده تحت تاثیر فشارها قرا خواهد گرفت، گفت: قطعا همین طور است، برای ما مجلسی‌ها مرگ قاضی منصوری باید از سوی وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه گزارش داده شود و این موضوع را حتما در جلسه غیرعلنی پیگیری خواهیم کرد.
 
بابایی با بیان اینکه چرا مافیا باید بتوانند در کشور چنین اقداماتی انجام دهند، افزود: ما باید پشت صحنه‌های فساد را شناسایی کنیم به خصوص جریان‌های واداده‌ای که اساسا با جریان نفوذ در کشور همراهی دارند احتمالا در دستگاه‌های دولتی می‌خواهند اقداماتی انجام دهند که اقدامات مثبت قوه قضاییه تحت شعاع قرار گیرد لذا قوه قضاییه هراسی نداشته باشد و یک مجلس انقلابی پشت این حرکت انقلابی تا آخر خط خواهد بود.

وی از حرکت جدی که در قوه قضائیه در مبارزه با فساد آغاز شده تشکر کرد و ادامه داد: باید از این حرکت حمایت شود تا فساد ریشه‌کن شده و کسی به خود جرات ندهد حقوق ملت را پایمال کند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجلس یازدهم از قوه قضائیه به سبب عملکردش و آنچه سبب خوش‌بینی مردم شده تشکر و حمایت می‌کند، گفت: دشمن با سوءاستفاده از مشکلات اقتصادی موجود سعی در افزایش نارضایتی عمومی در کشور دارد.

علیرضا سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس:

اقدامات قوه قضائیه در مبارزه با فساد ستودنی است/ رئیسی نشان داد خط قرمزی در مبارزه با فساد وجود ندارد

حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیار آفتاب در حمایت از برنامه جدی قوه قضائیه برای مبارزه با فساد، گفت: اقدامات قوه قضائیه در مبارزه با فساد ستودنی است. رئیسی با محاکمه دانه درشت های اقتصادی نشان داد در کشور خط قرمزی برای مبارزه با فساد وجود ندارد.

وی افزود: قوه قضائیه با اقدامات خود نشان داد اینکه برخی افراد اطرافیانشان را به عنوان خط قرمز خود حساب می کردند و با دادن بیانیه و سفارش به دنبال مصون سازی آنان بودند، تفکری منسوخ شده است.

سلیمی ادامه داد: هر کسی در هر جایگاهی قرار دارد باید بداند در صورت ارتکاب فساد، امنیت نداشته و روزی پای میز محاکمه خواهد آمد. همه در مقابل قانون مساوی هستند چه دانه درشت ها و چه افراد عادی. نباید قانون در مورد افراد عادی اجرا و در مقابل دانه درشت ها دارای انعطاف شود.

عضو هیئت رئیسه قوه مقننه اضافه کرد: روندی که قوه قضائیه در پیش گرفته روند مثبتی است و امیدواریم محاکمه مفاسد با همین قدرت و سرعت ادامه داشته باشد. مردم هم از این اقدامات و اجرای عدالت در جامعه استقبال می کنند. اینکه مردم شاهدند نورچشمی برخی آقایان پای میزمحاکمه نشانده می شوند باعث خوشنودی آنان است.

سلیمی خاطرنشان کرد: در کشور ژن برتر نداریم. برخی به دنبال تقسیم مردم به شهروند درجه یک و دو بودند به این صورت که اطرافیان خود را شهروند درجه یک و مابقی مردم را درجه دو به حساب بیاورند ولی آقای رئیسی با رویکرد جدید قوه قضائیه نشان داد که این تقسیمات را در کشور نداریم. قطعا اگر این روند ادامه داشته باشد و با گام های استوار پیش بروند، مردم هم حامی قوه قضائیه خواهند بود.

غلامرضا شریعتی، نماینده مازندران:

مجلس تمام‌قد پشت قوه قضائیه ایستاده است/آیت‌الله رئیسی در برابر فشارها و توصیه‌ها عقب‌نشینی نمی‌کند

غلامرضا شریعتی در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ در خصوص اقدامات اخیر قوه قضائیه در برخورد با فساد و حمایت از این مطالبه عمومی از سوی مجلس، اظهار کرد: مجلس تمام قد از این اقدام مطلوب و شایسته مجلس حمایت می‌کند.

وی افزود: در این راستا، مجلس طی هفته گذشته اقدام به صدور بیانیه‌ای در حمایت از قوه قضائیه کرد که به امضای نزدیک به 200 نماینده رسید و این معنایش آن است که مجلس با تمام توان، پشت آیت الله رئیسی در برخورد با فساد ایستاده است.

نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما نیز از امضاکنندگان این بیانیه بودیم، خاطرنشان کرد: بعید می‌دانم که مجلس در همراهی با قوه قضائیه، تردید کند.

شریعتی ادامه داد: همواره مبارزه با فساد، با مشکلاتی همراه بوده و یقینا افرادی هستند که در صدد جلوگیری از این روند قوه قضائیه هستند؛ اما روحیاتی که ما از رئیس قوه قضائیه سراغ داریم، نشان می‌دهد که ایشان در برابر این مقاومت‌ها، عقب نشینی نمی‌کند.

وی عنوان کرد: هم مجلس و هم قوه قضائیه در برخورد با فساد، مصمم هستند و در این مسئله و نقطه اشتراک، تردیدی وجود ندارد.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی گفت: به هر حال، اگر نظام اداری بخواهد پابرجا بماند، باید آن فساد اداری و سیستمی از بدنه آن خارج شود و تمام از آن مجموعه، پاکسازی شود.

شریعتی اضافه کرد: فساد در هر مجموعه‌ای که ورود پیدا کند، تمام آن مجموعه را از بین می‌برد و لذا برای سالم سازی یک نظام اداری، همواره باید با فساد اداری، فساد اقتصادی و فسادهای دیگری که ممکن است سلامت این نظام را مورد تهدید قرار دهد، مقابله کرد.

وی اعلام کرد: روندی که اخیرا در قوه قضائیه آغاز شده است، در راستای همین سالم سازی است و این بیانگر این مسئله است که مشکلاتی در برخی جاها وجود دارد و نباید هیچ مسئولی، واهمه‌ای در مبارزه با این دست از موضوعات داشته باشد.

نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه باید از این روند قوه قضائیه حمایت کنیم؛ تصریح کرد: برای اینکه نظام اقتصادی و اداری ما به جلو برود، نیاز دارد که سالم باشد و یکی از راه‌ها برای حفظ سلامت این نظام، مبارزه با فساد است که همیشه دوران باید وجود داشته باشد و نباید در جایی و زمانی متوقف شود.

شریعتی تاکید کرد: به عقیده بنده در دو قوه قضائیه و مقننه فعلی، این اراده وجود دارد که این ناسالمی‌هایی که به دستگاه اداری ما رسوخ پیدا کرده است، با برخورد قاطع قوه قضائیه و کنترل قوه مققنه، پاکسازی شود.

وی متذکر شد: یقینا وجود مافیای فساد اقتصادی و اداری در کشور، مخالف و سد راه توسعه کشور هستند و متاسفانه اینگونه افراد با رانت‌های مختلفی که داشتند در برخی جاها به قدرت رسیدند و یقینا ما به عنوان متولیان مردم در مجلس، این مطالبه عمومی را از قوه قضائیه پیگیری و از این روند مبارزه با فساد به صورت شفاف، حمایت می‌کنیم.

مهرداد ویسکرمی، نماینده خرم‌آباد و دوره چگنی:

مبارزه با دانه‌درشت‌ها مطالبه عمومی است/ حمایت از دستگاه قضا برای مقابله با مفاسد اقتصادی

مهرداد ویسکرمی؛ نماینده مردم خرم آباد و دوره چگنی در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با سفیرافلاک ضمن قدردانی از زحمات حجت الاسلام رییسی و کارکنان دستگاه قضایی، اظهار داشت: هدف از تشکیل حکومت اسلامی و اعتقادی دستیابی به جامعه توحیدی بوده و در مناسبات اجتماعی نیز اجرای عدالت است.

وی با اشاره به اینکه عدالت حداکثری در زمان ظهور امام زمان(عج) صورت می گیرد، گفت: ما همه باید تلاش کنیم به این نوع عدالت نزدیک شویم که در این راستا دستگاه قضایی یکی از مراجعی هست که در تحقق عدالت نقش به سزایی دارد.

رییس قوه قضائیه کم‌کاری‌های گذشته را جبران کند

ویسکرمی مبارزه با ظواهر مختلف فساد را ضروری دانست و افزود: اجرای عدالت در مورد  دانه درشت ها و آقازاده ها سخت تر از پیاده کردن عدالت برای افراد مظلوم و مستضعف است، هر چند در اجرای عدالت مطلوب،  نسبت به تراز انقلاب فاصله داریم و این موردی بود که رهبر معظم انقلاب در پیام افتتاحیه مجلس یازدهم بر آن تاکید داشتند پس همه باید کمک کنیم تا عدالت مورد نظر محقق شود.

وی وظیفه دستگاه قضایی در مقابله با فساد را خطیر عنوان کرد و افزود: در حال حاضر مبارزه با فساد در ابعاد مختلف باید با جدیت انجام گیرد و از سوی دیگر، رییس دستگاه قضایی نسبت به جبران کم کاری های گذشته در این خصوص باید اهتمام جدی داشته باشند.

نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حضرت علی(ع) در نامه ای به مالک اشتر خواستار ترجیح رضایت عامه بر رضایت خواص شدند و در این راستا دستگاه قضایی در برخورد با آقازاده ها و دانه درشت ها ورود پیدا کرده و اجرای عدالت و این چنین برخوردهایی نباید متوقف شود.

ویسکرمی با اشاره به اینکه برخورد های قضایی با مفاسد از شاخ و برگ تا خشکاندن ریشه فساد باید ادامه داشته باشد، عنوان کرد: امروز محاکمه افراد مسئول قضایی در دادگاه نقطه قوت این برخوردها است زیرا مردم را بیشتر به اجرای عدالت امیدوار می کند.

برخورد جدی دستگاه قضا با مفاسد باعث ناامنی مجرمان می شود

وی یادآور شد: مردم در مراجعه به دادگاه و دادسرا بدون نیاز به رشوه و ضابطه ها باید بتوانند به حق خودشان برسند و این جدیت دستگاه قضایی در برخورد با مفاسد باعث احساس امید در بین مردم و احساس ناامنی برای مجرمان می شود و در این خصوص مجلس به قوه قضاییه برای اجرای عدالت علوی کمک خواهد کرد.

نمایندگان مردم خرم آباد و چگنی درمجلس شورای اسلامی با اشاره به این که مجلس یازدهم در تحقق عدالت به قوه قضاییه کمک خواهد کرد، گفت: وظیفه مجلس شورای اسلامی، دولت و نمایندگان مجلس یازدهم این است که در راه مبارزه با مفاسد و تحقق عدالت به قوه قضاییه کمک کنند.

ویسکرمی هدف اصلی تشکیل حکومت اسلامی را، استقرار نظام مبتنی بر توحید برشمرد و افزود: استقرار نظام مبتنی بر توحید در بُعد اجتماعی و انسانی تحقق حداکثری عدالت را در پیش دارد و یکی از قوایی  که در تحقق عدالت می‌تواند نقش بسیار کلیدی داشته باشد قوه قضاییه است که اقدام درست، شفاف و به موقع قوه قضاییه و بازدارنده آن می تواند در تحقق عدالت نقش مهمی ایفا کند.

مبارزه با مفاسد اقتصادی دانه درشت مطالبه عمومی است

وی با اشاره به دوران ریاست روسای قبلی قوه قضاییه که بحث مبارزه با فساد مطرح بود اما در زمان ریاست حجت الاسلام رئیسی اهتمام ویژه‌ای به این امر شده است، اظهار کرد: در این راستا به عنوان یک مطالبه عمومی مبارزه با مفاسد و دانه درشت ها مطرح شده و نکته مهم این است که عدالت را باید از دانه درشت ها و آقازاده ها شروع کرد و اجرای عدالت در مورد ضُعفا خیلی نه کار دشواری است و نه مشکلی از جامعه را حل می کند.

ویسکرمی تصریح کرد: باید بدون تبعیض با فساد مبارزه و تا آخر به تمام ریشه های آن پرداخته و هیچ جای متوقف نشود و هر جایی که مبارزه با فساد متوقف شود کل فرآیند را از نظر عامه مردم حداقل و افکار عمومی بی ارزش و کم ارزش می‌کند و حتی کارهای ارزشمند انجام شده را تحت شعاع خودش قرار می‌دهد.

نمایندگان مجلس یازدهم در تحقق عدالت به قوه قضاییه کمک خواهند کرد

نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: قوه قضاییه حتماً با اقتدار و قوت در این راه پیش رود و با توکل بر خدا با افراد فاسد برخورد کند چرا که مطالبه مردم این است که از درون قوه قضاییه مثل قوه های دیگر با مشکلات درونی خود هم برخورد کند و بهترین اقدام این است که از درون خود قوه این کار صورت بگیرد و وظیفه مجلس شورای اسلامی و دولت هم این است که در این زمینه قوه قضاییه را کمک کنند و نمایندگان مجلس یازدهم در تحقق عدالت در قوه قضاییه پایه کار خواهند بود.

وی اضافه کرد: کسانی که در این راه متضرر می‌شوند علاوه بر اینکه صدای آنها بلندمی شود، توان تخریب را هم دارند و هنر این است که در این راه تاوان عدالت را بدهیم و قطعا عدالت به نفع همه مردم و حکومت بوده که در مقابل دانه درشت ها باید ایستاد و فقط اجرای عدالت برای ضعفا نباشد.

نماینده مردم خرم آباد و دوره چگنی در مجلس شورای اسلامی اذعان داشت: هر کاری را باید از خود شروع کرد و قوه قضاییه باید در مبارزه با مفاسد از خودش شروع کند و مشکلاتی که در این راه را با قدرت، دقت و سرعت بررسی و به گونه ای باشد که مردم وقتی به قوه قضاییه مراجعه می‌کنند احساس امنیت کرده و هیچ صاحب حقی از ضایع شدن حقش به خاطر موقعیت پایین اجتماعی خود نگران نباشد در آن صورت می‌توانیم ادعای نزدیکی به عدالت علوی را داشته باشیم.

علی اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار و جغتای:

دستگاه قضا عزم جدی در گسترش عدالت و فسادستیزی دارد/ «سوت زنان» تشویق شوند

علی اصغر عنابستانی، نماینده مردم سبزوار و جغتای در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار صبح توس ضمن اشاره به این‌که فساد اداری و مالی در ادارات جرم انگاری نشده است خاطر نشان کرد: در حال حاضر به هیچ عنوان دولت با مشکل جرم انگاری فساد روبه‌رو نیست بلکه مشکل این است با وجود اینکه فساد در دستگاه‌های دولتی ساختاری نبوده و نهادینه نشده، ولی با روند بسیار سریع و همه گیری در حال گسترش است.

وی با اشاره به دلایل گوناگون فساد در دولت افزود: ابهام و عدم شفاف‌سازی ساختار اجرایی کشور باعث ایجاد موقعیت‌های فسادزا برای مسئولان شده است.

شرط ریشه کن کردن فساد در دولت؛ شفاف‌سازی

نماینده مردم سبزوار و جغتای در مجلس شورای اسلامی شرط ریشه کن کردن فساد در دولت را شفاف‌سازی دانست و گفت: برای مقابله با فساد در اولین مرحله بایست تمام مناسبات حاکم بر ساختار اداری کشور شفاف‌سازی شود و به این معنا است که مردم حق دارند از تمام پروتکل‌های اداری دولت باخبر باشند، به جز مراحل اداری که به سازمان‌های امنیتی و نظامی مربوط می‌شود.

وی افزود: فسادی که اکنون در کشور در حال گسترش است فساد ناشی از ابهامات است که بخش زیادی از اطلاعات در بدنه اجرایی دولت وجود دارد که در دست عده‌ای خاص است و با نقل و انتقالات این اطلاعات به مبالغ بسیار بالایی دست پیدا می‌کنند.

حق امضا در ادارات و جابجایی مبالغ هنگفت صدور مجوز!

عنابستانی با تاکید بر اینکه حق امضا در ادارات معنایی ندارد تشریح کرد: بخش بسیار بالایی از اختیارات مدیران برای صدور مجوز‌های مختلف باعث شده تا مبالغ کلانی به عنوان حق امضا توسط مدیر مربوطه دریافت شود.

وی افزود: با شفاف سازی حساب‌ بانک‌های کشور، ادارات دولتی و شرکت‌های تجاری دولتی به گونه‌ای که امکان دسترسی آنی به موجودی حسابشان و میزان گردش مالی آن فراهم شود می‌تواند گام بزرگی در مسیر مبارزه با فسادی همچون پول‌شویی و ... باشد.

نماینده مردم سبزوار و جغتای در مجلس شورای اسلامی در رابطه با بحث تعارض نفع خاطر نشان کرد: ساختار اجرایی دولت و سازمان‌ها باید به گونه‌ای باشد تا موقعیت تعارض بین منافع شخصی و بین‌المال برای مسئولان فراهم نشود لذا مدیران نباید بتوانند در جایگاه خود بین تصمیم گیری برای رفاه خودشان و رفاه مردم قرار بگیرند و زمانی که این اتفاق بی‌افتد بذر فساد در آن مسئول جوانه می‌زند.

وی ضمن اشاره به این که مسئولان باید خدمت رسانی را سر لوحه کار خود قرار دهند افزود: ساختار اجرایی بدنه دولت باید به گونه‌ای باشد که مدیر را در جریان خدمت‌ رسانی به مردم همراهی کرده و نتواند از خطی‌ومشی تعیین شده منحرف شود.

مدیران دولت، صاحب امتیاز شرکت‌های تجاری خصوصی!

عنابستانی فعالیت مدیران دولتی در بخش‌های خصوصی را پایه فساد دانست و گفت: اکنون تعداد زیادی از مدیران دولت صاحب امتیاز شرکت‌های تجاری خصوصی هستند که با نامه‌نگاری‌های خیلی پیش‌وپا افتاده برای شرکت خود امتیازاتی قائل می‌شوند لذا مدیران دولتی و دستگاه اجرایی باید فقط دغدغه‌شان مردم باشند و در جهت رشد و پیشرفت بخش خصوصی‌شان نباید گامی بردارند.

وی افزود: همان طور که در کشور‌هایی که رتبه‌های اول فساد را در دنیا دارند شاهد این موضوع هستیم که به هیچ عنوان نمی‌گذارند مدیران بخش دولتی در بخش خصوصی نیز فعالیت داشته باشند.

ادغام فضای الکترونیک در دستگاه‌های دولتی برای مقابله با فساد اداری

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به مزیت‌های ادغام فضای الکترونیک در دستگاه‌های دولتی تشریح کرد: دولت الکترونیک می‌تواند سدی محکم در برابر تمام زمینه‌های فساد در دولت باشد لذا فساد زمانی شکل می‌گیرد که دست انسانی در کار باشد و زمانی که بیشتر پروتکل‌های اداری و صدور مجوز‌ها الکترونیکی شود دست مدیران رانت‌خوار از رشوه کوتاه شده و فساد مالی از بدنه دولت حذف می‌شود.

وی افزود: مردم باید بتوانند برای نفر به نفر مسئولان دولتی بازرس باشند و بازرسی ونظارت زمانی به صورت صحیح و کامل صورت می‌پذیرد که همگانی باشد.

عنابستانی گفت: این دیدگاه در اداراتی که کارمندی از رانت‌خواری مدیرش گزارشی بدهد مقام و رتبه خود را از دست می‌دهد از بین رفته و کسانی که گزارش فساد‌های مختلف را می‌دهند مورد تکریم قرار گرفته و پاداش بگیرند.

سوت زنان تشویق شوند

وی افزود: در جهت تشویق سوت زنان باید تبلیغی جامع در سطح کشور بشود و سرعت مقابله دستگاه نظارتی با فرد مفسد تسریع یابد تا همه مسئولان دستگاه‌های گوناگون بدانند که کل کشور ناظر فعالیت‌هایشان هستند.

نماینده مردم سبزوار و جغتای در مجلس شورای اسلامی میزان مجازات برای مفسدین را کافی دانست و گفت: ساختار قوه قضاییه کنونی به گونه‌ای شکل گرفته که اشد مجازات را برای مفسدین در نظر گرفته است لذا اگر با شفاف سازی و دولت الکترونیک باز هم کسی توانست در حوزه فعالیتش مرتکب فساد شود با سخت‌ترین درجه مجازات مواجه می‌شود.

وی افزود: اگر امروز می‌بینیم که که آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه اول از همه به دنبال فساد در حوزه کاری خودش می‌گردد به این دلیل است که مبادا تمایز بین سازمان خودش و دیگر سازمان‌ها تیغ تیز عدالتش را کُند شود. دستگاه قضا عزم جدی در گسترش عدالت و فسادستیزی دارد.

عنابستانی ضمن اشاره به ضرورت عدالت در سازمان‌ها خاطر نشان کرد: عدالت در ادارات دست تعداد زیادی از افراد را از منافع‌شان کوتاه می‌کند لذا در ادوار گذشته هر وقت حرف شفاف‌سازی پیش آمده عده‌ای علمدار شفاف‌سازی شدند و همان عده در مسیر رفع ابهام سرمایه‌های دولتی سنگ اندازی می‌کنند.

وی افزود: آن دسته از کسانی با رانت‌خواری، رشوه و حق امضا توانستند سرمایه زیادی را به جیب بزنند حالا همان سرمایه‌های کلان را خرج می‌کنند تا شفاف سازی بر اعمالشان صورت نگیرد.

نماینده مردم سبزوار و جغتای در مجلس شورای اسلامی در رابطه با ظرفیت مردم در برابر افشاگری‌ها و انجام عمل شتاب زده از سوی مردم تصریح کرد: مردم بایستی ظرفیت خود را در بحث شفاف‌سازی و شناسایی مفسدان بالا ببرند تا با کوچک‌ترین شفاف‌سازی و معرفی مفسدان، خود را کنترل کنند و به انحراف در شفافیت کشانده نشوند.

منصورعلی زارعی، نماینده ساری و میاندورود:

حمایت مجلس از اقدامات دستگاه قضا در مبارزه با فساد

منصورعلی زارعی در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ درباره عملکرد قوه قضائیه در مبارزه با فساد، اظهار کرد: عدالت‌خواهی همزاد با انقلاب اسلامی است و نمی‌توان انقلاب اسلامی را جدای از عدالتخواهی دانست در نتیجه مبارزه با فساد یکی از مطالبات جدی مردم است و این مهم امروز باید به یک گفتمان ملی و مطالبه مردمی تبدیل شود.
 
وی بیان کرد: مجلس یازدهم با این نگرش وارد کار شد و یکی از چیزهایی که باید به آن بپردازیم عدالت‌خواهی و مبارزه با فساد است.
 
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری هم در شروع مجلس یازدهم یک مطالبه جدی درخصوص عدالت و عدالتخواهی داشتند با این مضمون که سال‌ها مغفول مانده و به آن جایی که می‌خواستیم نرسیدیم و لذا یکی از مطالباتی که همه مردم از نمایندگان مجلس یازدهم انتظار دارند عدالتخواهی و مبارزه با فساد است.
 
زارعی با بیان اینکه در مبارزه با فساد رئیس قوه قضائیه ابتدا از خودش شروع کرد و این بهترین کار بود، تصریح کرد: بهترین کار این است که اول مردم ببینند کسانی که می‌خواهند مبارزه با فساد کنند خودشان اهلیت این کار را دارند و در داخل خودشان مبارزه با فساد را شروع می‌کنند.
 
وی با تاکید بر اینکه مردم باید بدانند مبارزه با فساد کار سختی است و لوازم اولیه می‌خواهد، افزود: مسائل اساسی که ما نمایندگان مجلس یازدهم برای مبارزه با فساد باید کمک کنیم تصویب قوانینی است که تمام کشور و حوزه مالی و دستگاهی را شفاف کند که هیچ کس براساس شفافیتی که وجود دارد جرات انجام کار فساد مالی را نداشته باشد.
 
زارعی گفت: البته نباید توقع داشته باشیم که همه کار را قوه قضائیه انجام دهد، بحث اصلی این است که چه قوانین و مقرراتی در کشور باید مصوب کنیم که مانع ایجاد فساد شوند.

 

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار