27. تير 1399 - 23:51   |   کد مطلب: 9332
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از سیاست های کره جنوبی علیه کشورمان تاکید کردند که این کشور مستعمره پنهان آمریکاست به همین دلیل در مجلس در خصوص دزدی آشکار آنها از ملت ایران تصمیم گیری شود و وزارت خارجه نیز باید سفیر این کشور را احضار کند.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،کره جنوبی یکی از کشورهایی است که بارها همدستی خود با استکبار جهانی را به اثبات رسانده است. این کشور در تحریم ایران عملا وارد میدان شده و اقدامات زیادی در این زمینه انجام داده و همراهی بسیاری با آمریکا دارد.

کره جنوبی تجارت خود را با ایران قطع و تمام برندهای خود را از جمهوری اسلامی ایران خارج کرده است و حتی در تحریم دارویی هم شریک شده و به ایران اقلام دارویی مورد نیاز را هم نمی دهد و فقط چند وقت پیش حدود ٥٠٠ هزار دلار دارو به ایران تحویل داد.

جمهوری اسلامی حدود ٩ میلیارد دلار پول در کره جنوبی دارد، اما این کشور وجوه را به ایران باز نمی گرداند و بهانه اش هم تحریم های ظالمانه آمریکاست و حتی در اقدامی مضحک درخواست کرده ایران برای نگهداری وجوه خود در کره جنوبی به این کشور پول پرداخت کند، در همین خصوص نمایندگان مجلس استانهای مختلف کشور در گفتگو با دانا این اقدام چشم بادامی ها را محکوم کرده و خواستار پیگیری جدی وزارت خارجه شدند، بخش از این گفتگوها در گزارش قبلی آورده شد و در زیر نیز به ادامه آنها خواهیم پرداخت.

آذربایجان شرقی

تهاتر، پیشنهاد ظریف برای بازگرداندن پول‌های بلوکه در کره‌جنوبی

سید علی موسوی، نماینده مردم ملکان و عضو کمیسیون صنعت و معدن مجلس یازدهم با اشاره به حواشی مربوط به روابط بین ایران و کره جنوبی، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آناج، اظهار داشت: کشور کره جنوبی اخیرا به دلیل تحریم های آمریکا پول های ایران که چیزی بالغ بر 9 میلیارد دلار می باشد را بدون هیچ دلیلی بلوکه کرده و مجلس پس از این اقدام، پیگیر ماجراست.

موسوی با بیان اینکه اخیرا با حضور وزیر امور خارجه در کمیسیون صنعت و معدن این موضوع از وی سوال شد، خاطرنشان ساخت: آقای ظریف در خصوص مشکلات بین ایران و کره جنوبی توضیحاتی دادند و مدعی بودند که مشکلات در حال حل شدن است.

وی افزود: آقای ظریف در توضیح این موضوع گفتند که به دلیل مشکلات بانکی و تحریم ها، امکان بازگرداندن پول مقدور نیست و قرار است به صورت تهاتر این بدهی با ایران صاف شود.

نماینده مردم ملکان در پاسخ به این سوال که موضع ایران در مواجهه با بدعهدی کشوری همچون کره چه خواهد بود، تاکید داشت: درخواست از وزارت امور خارجه برای احضار سفیر یا کاهش ارتباطات میتواند راهبرد اصلی جمهوری اسلامی باشد اما در کنار این موارد، با توجه به نیاز امروز کشور به مواد اولیه و از طرفی مشکلات ناشی از تحریم که سیستم بانکی ما را به متوقف کرده، تهاتر میتواند یکی از کارهای مثبت تلقی شود.

اردبیل

آمریکا حق دخالت در معاملات ایران را ندارد/ دستور ویژه رئیس جمهور برای پیگیری مطالبات ایران از کره جنوبی

سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سبلان‌ما، به موضع‌گیری دولت در مورد اقدام اخیر، کره جنوبی و مسدود کردن دارایی‌های ایران در این کشور اشاره کرد و گفت: آنچه برای جمهوری اسلامی ایران مهم است آزادسازی دارایی‌های ملت ایران در کره جنوبی است که به واسطه فروش نفت، پول حاصل شده است و مقامات کره جنوبی باید هرچه سریع‌تر نسبت به آزادسازی دارایی‌های ملت ایران اقدام کنند.

وی در ادامه سخنان خود به تشریح استناد کره‌ای‌ها در توجیه بلوکه‌کردن دارایی‌های ایران در کره جنوبی پرداخت و گفت:  استناد آنها به اینکه آمریکایی‌‌ها مانع انتقال پول به  ایران هستند قابل قبول نیست چراکه روابط بین کشورها به خود آنها بستگی دارد و معامله موجود نیز بین ایران و کره جنوبی بوده است، لذا آمریکا در این معامله نقش ندارد که بخواهد در این خصوص موضع‌گیری کرده و یا اعمال نفوذ کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشور با بیان اینکه تمام تحریم‌های ایران توسط آمریکا، نامشروع، یکجانبه و غیرقانونی است، به روابط موجود بین آمریکا و کره جنوبی اشار کرد و گفت: رابطه ارباب-رعیتی آمریکا و کره جنوبی به خودشان مربوط است و به ما ربطی ندارد ولی باید کره جنوبی در معامله خود با ایران صادق باشد و به تعهدات خود در این زمینه باید عمل کند.

وی گفت: آنچه برای جمهوری اسلامی ایران مهم است اخذ کامل دارایی ملت نهفته در خاک کره جنوبی است که به‌واسطه فروش نفت پول حاصل شده و لازم است آنها را به طرق مقتضی و در سریع‌ترین زمان اموال ایران را آزاد کنند.

موسوی در پایان سخنان خود به اقدامات وزارت خارجه در خصوص بلوکه‌‌شدن دارایی‌های ایران در کره جنوبی  اشاره کرد و گفت: سفرهای بین مقامات دو کشور از  سفرا و وزرا گرفته تا رؤسای بانک مرکزی، همه مقامات درگیر این موضوع هستند و اخیرا  هم رئیس‌جمهور دستور صریح دادند برای اعاده پول‌های ایران از کره جنوبی، راه‌های قانونی و حقوقی دولت به‌کار گرفته شود تا با رایزنی‌های صورت‌گرفته نتایج لازم حاصل شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشور به طرح شکایت ایران در مجامع رسمی نیز اشاره کرد و گفت: در صورت عدم نتیجه‌گیری از فعالیت‌های دیپلماسی و تداوم یاغی‌گری‌های آمریکا ضمن احضار سفیر این کشور، مطالبات قانونی ایران را از طریق مراجع بین‌المللی پیگیری خواهیم کرد.

اصفهان

 وزارت خارجه باید پیگیر پول های بلوکه شده پول ایران در کره جنوبی باشد/ ردپای آمریکایی ها در کره

مهدی طغیانی در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز در خصوص پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی اظهار کرد: مبلغی را در کره جنوبی در معاملاتی که بیشتر صادرات پتروشیمی، نفت و .. بوده،  به دلایل تحریم های امریکا بلوکه شده و اجازه برگشت نمی دهند.

 
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: کره ای ها حتی زیر بار منتقل کردن به شکل حواله و یا صادرات کالا به ایران نمی روند، معاون وزیر خارجه دو هفته قبل به کمیسیون اقتصادی مجلس آمد و در این موضوع گفت و گو شد.
 
وی افزود: معاون وزیر خارجه گفت که تقریبا هر هفته در حالا و تلاش برای برگرداندن این پول بلوکه شده هستیم و حتی  تذکر نیز  دادیم؛ اما حرفشان این بود که بازگشت این پول از طریق دیپلماسی ممکن نیست.
 
طغیانی با توضیح اینکه نمی دانم وزارت خارجه منتظر چه چیزی است، اما در هر صورت منتظرند تا در کره اتفاقی رخ دهد، بیان کرد: امریکایی ها در کره جنوبی حاکم هستند و اجازه خروج این پول به کره را نمی دهند.
 
وی در خصوص اقدام مجلس در این زمینه اضافه کرد: اگر کار قانونی لازم است انجام شود مجلس می تواند کمک کند اما دستگاه دیپلماسی کشور باید برای حل این مشکل راه حلی داشته باشد؛ کشور ما به این منابع نیاز دارد.
 
سخنگوی کمیسیون اقتصادی اضافه کرد: حل این موضوع و خارج کردن پول ایران از کره در حوزه فعالیت مجلس نیست اما این مسئله را تا سرانجام رسیدن پیگیری می کنیم.
 

بازگشت اموال بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی چه تأثیری بر اقتصاد کشور می‌گذارد؟

به گزارش صاحب نیوز؛ میزان اموال بلوکه شدن ایران در کشورهای خارجی حدود 130 میلیارد دلار برآورد می‌شود که حجم زیادی از این اموال یعنی رقمی بین 6.5 میلیارد تا 9 میلیارد دلار توسط کشور کره جنوبی بلوکه شده است.

یعنی از حدود دو میلیون و 860 هزار میلیارد تومان سرمایه بلوکه شده ایران در کشورهای خارجی که بیشتر از کل بودجه یک سال کشور است، حدود 200 هزار میلیارد تومان آن توسط کره جنوبی بلوکه شده است.

حسین محمد صالحی، نماینده فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت در مجلس شورای اسلامی در این رابطه به خبرنگار صاحب نیوز گفت: مجلس یازدهم از ذره ای از حقوق ملت ایران نخواهد گذشت و حتماً نسبت به پیگیری این موضوع اقدام خواهد کرد.

این بدهی به یک باره حاصل نشده است بلکه طی سال های اخیر با نپرداختن هزینه نفت ایران به بهانه های مختلف مانند اتصال سیستم بانکی کره به خزانه داری آمریکا و عدم امکان واریز وجه به حساب جمهوری اسلامی ایران به دلیل قرار داشتن در لیست سیاه خزانه داری آمریکا، حاصل شده است.

یک حساب سرانگشتی نشان می دهد بیش از 120 کشتی کوه پیکر باید برای این کشور نفت حمل می‌کردند تا این بدهی برای کره جنوبی حاصل شود و اکنون سؤالی که مطرح می شود این است که چرا وزارت نفت تن به چنین معامله ای داده است؟ و چرا معاملات یک طرفه در این دولت این قدر عادی باب شده است؟ قطعا حمل این حجم از نفت خام به کشوری مانند کره جنوبی مدت زمان مدیدی را می طلبد. چرا زمانی که وزارت نفت مشاهده کرد که این کشور اراده ای برای پرداخت بدهی های نفتی خود ندارد صادرات نسیه خود به این کشور را متوقف نکرد!؟

سال‌هاست شرکت های کره ای مانند تولیدات لوازم خانگی سامسونگ و ال‌جی و یا خودروسازی های هیوندای، کیاموتورز، دوو و جنسیس در بازار ایران تاخت و تاز می کنند و از مردم ایران سرمایه کسب به دست می آورند اما این کشور که بارها علیه ایران اقداماتی انجام داده است، این بار اقدام به اتهامی بزرگ قرار کرده است و 200 هزار میلیارد تومان از سرمایه های کشور ما را بلوکه کرده است و بدهی خود را پرداخت نمی کند.

زهره الهیان، نماینده مردم تهران در مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه، در گفتگو با صاحب نیوز اظهار کرد: در مدت کوتاه آغاز به کار فعالیت مجلس یازدهم تاکنون این موضوع در کمیسیون امنیت ملی مطرح نشده است.

یک کارشناس اقتصادی در مورد اثرات اقتصادی بازگشت بدهی بلوکه شده کره جنوبی به ایران به چرخه پول و سرمایه کشور به خبرنگار صاحب نیوز گفت: در صورت تزریق 9 میلیار دلار به بازار ارز کشور احتمالاً اثرات مثبتی را در بازار ارز و به تبع آن در سایر بخش های بازار مشاهده خواهیم کرد.

وی با اشاره به این که این رقم تقریبا به مقدار ارز یارانه‌ای 4200 تومانی است که دولت برای تنظیم بازار بین وارد کنندگان توزیع کرد و البته مبلغ زیادی از این ارزها به بازار ارز بازنگشت، تصریح کرد: چه با تزریق این مبلغ به بازار سرمایه و ارز که با افزایش عرضه دلار موجب کاهش قیمت آن می شود و چه با در اختیار قرار دادن این عدد به تولید کنندگان و وارد کنندگان، در هر دو صورت شاهد تغییرات مثبتی در اقتصاد کشور خواهیم بود.

خراسان جنوبی

دولت باید با گفتمان قدرت با کره جنوبی برخورد کند/ مجلس نسبت به دزدی کره جنوبی بی‌تفاوت نخواهد بود

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مجید نصیرایی نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خاورستان، پیرامون بدعهدی‌های کره‌جنوبی در قبال ایران، اظهار کرد: رفتارها و بدعهدی‌های کره جنوبی نه‌تنها مغایر قوانین بین‌المللی است بلکه با روحیات اخلاقی و انسانی نیز سازگار نیست.

وی افزود: در قبال این رفتار کره لازم است که دو اتفاق بیفتد. یکی این‌که دولتمردان ما به خصوص وزارت امور خارجه یک برخورد انقلابی داشته باشد و به یک برخورد صرفا دیپلماتیک و در حد تذکر اکتفا نکند.
 
نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی گفت: اتفاق دیگر این‌که باید در مراودات و تعاملات مالی که با کره جنوبی داریم جواب بدعهدی آن‌ها را بدهیم.
 
حجت‌الاسلام نصیرایی تصریح کرد: ببینید در حال حاضر ما چه طور با آمریکایی‌ها رفتار می‌کنیم،. گفتیم اگر یکی بزنند 10 تا می‌خورند و دوران بزن و دررو به تعبیر مقام معظم رهبری تمام شده است.
 
وی افزود: یک مسئله در کشور برای انقلاب ما ایجاد شود طبیعی است که 10 مورد برای آمریکایی‌ها و عواملش در منطقه ایجاد خواهد شد.
 
نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی گفت: در دنیای امروز باید با گفتمان قدرت با آمریکایی‌ها و امثال آن‌ها برخورد شود و دولت نیز باید با مسئله کره جنوبی با قدرت برخورد کند.
 
حجت‌الاسلام نصیرایی با اشاره به این‌که دولتمردان باید یک ضرب‌الاجل برای کره‌جنوبی تعیین کنند، تصریح کرد: اگر مسئله حل شد که چه بهتر وگرنه باید مراودات و لوازم کره‌ای تحریم شود و از آن‌ها خرید نداشته باشیم و این‌که از منطقه ما هر چیزی که بخواهد به مقصد کره حرکت کند با مشکل مواجه خواهد شد.
 
وی با بیان این‌که کره جنوبی در حدی نیست که بخواهد کاری کند، افزود: این بی‌عرضگی و وادادگی بعضی از مسئولان است که کره‌جنوبی این‌طور کارشکنی و دزدی می‌کند و منابع مالی ملت ایران را نگه می‌دارد و با پررویی می‌گوید که باید مبلغی برای نگهداری این پول بدهید.
 
نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی گفت: باید با گفتمان قدرت با کره جنوبی برخورد شود و امروز مقابله به‌مثل یک منطق پذیرفته در عرف بین‌الملل و حق قانونی کشور ما است. 
 
حجت‌الاسلام نصیرایی با اشاره به این‌که اگر مقابله به‌مثل اتفاق بیفتد، به زودی این منابع آزاد می‌شود، تصریح کرد: در مجلس نیز نسبت به این مسئله بی‌تفاوت نخواهیم بود و کره جنوبی در حدی نیست که بخواهیم در مجلس برای آن مصوبه‌ای داشته باشیم و دولت اگر اراده کند این موضوع حل خواهد شد.
 
وی افزود: مردم می‌بینند آن‌هایی که در جهان دم از حقوق‌بشر می‌زنند، اموالشان را می‌گیرند، نفتشان را می‌برند بعد به جای این‌که پول شما را بدهند این رفتار متکبرانه‌ را دارند که بخشی از آن به بی‌عرضگی مسئولان داخلی برمی‌گردد و بخشی هم نماد روشن و شفاف از حقوق بین‌المللی و انسانی است.
 

نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که کره جنوبی به پشتوانه آمریکا این رفتارها را دارد، گفت: مردم باید توجه داشته باشند هر کالایی که مربوط به این مستکبران است را نخرند و تحریم بهترین جواب برای آن‌ها است.

خراسان رضوی

دیپلماسی اقتصادی نباید مبتنی بر نگاه به غرب باشد/ ضرورت تعلیق فعالیت شرکت‌های کره‌ای

عنابستانی نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با صبح توس؛ با اشاره به اقدام اخیر کشور کره جنوبی در بایکوت کردن مبالغ حاصل از فروش نفت ایران به این کشور اظهار داشت: دیپلماسی ایران در سال‌های اخیر تحت تأثیر دیپلماسی کلان ما و با نگاه به غرب شکل‌گرفته است.

وی بابیان اینکه متأسفانه دستگاه دیپلماسی ما در یک موازنه نابرابر همواره سعی داشت است تا غرب را از خود راضی نگه دارد تا کید کرد: این سیاست با این اندیشه که ساختار اقتصادی غرب می‌تواند ما را نجات دهد دست به دامن کشورهای عربی بوده است.

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نگاه به درون و قابلیت‌های داخلی همیشه از دایره نگاه دستگاه دیپلماسی ما خارج بوده است تصریح کرد: متأسفانه این نگاه سبب شده است که شور فرصت‌هایی نظیر همسایگان و سایر نقاط جهان را در سایه دیپلماسی نگاه به غرب از دست بدهد.

عنابستانی به منافع بسیار زیاد کره جنوبی از بازار ایران اشاره کرد و افزود: ایران باید بازگردد به یک دیپلماسی فعال اقتصادی و اجازه چنین جسارت‌هایی را به این‌گونه کشورها ندهد.

وی با اشاره به اینکه این کشور باید بداند اگر چنین حرکت‌هایی انجام دهد اقتصادش سخت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت ادامه داد: نگاه مقتدرانه در دیپلماسی اقتصادی این باور را برای دیگر کشورها ایجاد خواهد کرد.

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ایران باید به‌فوریت در برابر این حرکت کره جنوبی مقابله‌به‌مثل کند تشریح کرد: عدم اجازه فعالیت به شرکت‌های کره‌ای که سهم بالایی از بازار ایران دارند و یا محدود و معوق کردن فعالیت‌های آن‌ها اولین حرکتی است که بایستی انجام شود.

وی ادامه داد: این حرکت می‌تواند فرصت مناسبی برای شرکت‌های مشابه داخلی برای رشد در بازار داخلی نیز باشد.

خراسان شمالی

کره جنوبی مستعمره پنهان آمریکا است/ وزارت صمت صحنه گردان اصلی تفاهم نامه ایران و چین باشد

علی جدی، نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار عصراترک در رابطه با تفاهم نامه تجاری ایران و چین اظهار داشت: در شرایطی که ایران در حالت تحریم قرار گرفته  و دولت های اروپایی و آمریکا تنها در فکر محدود کردن ایران هستند، مراودات تجاری با چین بسیاری از خلاها را جبران خواهد کرد.

وی با بیان اینکه ارتباط با چین و قرارداد تجاری و توسعه ای با این کشور قطعا با مزاج آمریکا و اروپا خوش نمی آید، گفت: کشورهای مخالف ایران تمام تلاششان بر محدود کردن ارتباط ایران با دنیا هستند به همین دلیل انعقاد تفاهم نامه ای که منافع ایران را دنبال کند، قطعا باعث نگرانی آن کشورها خواهد شد.

نماینده مردم شیروان در مجلس خاطرنشان کرد: با انعقاد این قرارداد تجاری زحمات چندین ساله کشورهای آمریکایی و اروپایی که سعی کردند تمامی مسیرها را بر ایران ببندند، بر باد خواهد رفت بنابراین نگرانی شان چیز جدید و عجیبی نیست.

جدی افزود: توافق نامه ایران و چین هنوز در مرحله اولیه و به صورت یک سند کلی است و وارد مصداق و جزئیات نشده است.

وی ادامه داد: این توافق نامه تاکنون امضا نشده، که به مجلس بیاید تا در آنجا منافع ایران مورد بررسی قرار بگیرد، لذا در وضعیت تحریمی کشور، هر نوع تفاهم نامه توسعه ای و تجاری به خصوص با کشورهایی همچون چین که کنار ایران بوده اند، به نفع کشور و مانع از فشار تحریم های آمریکا است و توسعه کشور ایران را بیشتر می کند.

نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن منافع آمریکا را در به زانو درآوردن ایران خواند و گفت: ایران تنها کشوری در جهان بود که در مقابل آمریکا قد علم کرد و منافع آمریکا را در نقاط مختلف جهان زیر سوال برده است، بنابراین آمریکا که ادعای کدخدایی جهانی دارد، نمی تواند این ایستادگی ها را تحمل کند.

جدی اضافه کرد: آمریکا می خواهد ایران را محدود و به زانو در آورد و زمانی که این هدفش برآورده نشود خود به خود منافع آمریکا در منطقه زیر سوال خواهد رفت و استراتژی چندین ساله ای که در چله ی دوم انقلاب نیز دنبال کرده است، به موفقیت نخواهند رسید.

وی با بیان اینکه وزارت صمت باید صحنه گردان اصلی این تفاهم نامه باشد، گفت: سازمان صمت باید در قراردادهای اقتصادی و همکاری های مشترک صنعتی و تولیدی بتواند منافع صنایع داخلی کشور، سرمایه گذارهای داخلی و خارجی در جهت صادرات، واردات و توسعه کشور را تامین کند.

جدی در پاسخ به این سوال که باتوجه به اینکه کره جنوبی برندهایش را از ایران جمع کرده ، آیا لازم است که مجلس نیز طرح کاهش سطح روابط و ممنوعیت واردات کالاهای کره ای را تصویب کند، گفت: بیشترین برندهای وادراتی کره جنوبی شامل لوازم الکترونیکی و خانگی است که در بحث لوازم خانگی به خاطر گرانی ارز و محدودیت هایی که ایجاد شده است، عملا این طرح در حال اجرا شدن است، همچنین تولید داخلی 50 درصد افزایش پیدا کرده لذا قطعا به سمت کاهش واردات از کشورهای خارجی خواهیم رفت.

وی با بیان اینکه کره جنوبی در تصمیمات استراتژیک اختیاری ندارد، افزود: این کشور به ظاهر نشان گر کشور مستقل است، در حالی که کوچکترین تصمیماتش بدون هماهنگی آمریکا گرفته نمی شود و به نوعی در پنهان مستعمره آمریکا است.

این مقام مسئول اضافه کرد: در سراسر دنیا، کشورها جهت توسعه و پیشرفت توافق نامه  و تفاهم نامه های همکاری مختلف می بندند، در حال حاضر که کشور ایران تحت تحریم قرار گرفته و کشورهای اروپایی و آمریکایی بر ایران فشار می آورند که بتوانند ایران را تسلیم منافع خودشان کنند، برخی از کشورها تسلیم تحریم های آمریکا نشده اند و در کنار ایران هم به منافع خودشان توجه دارند.

جدی با بیان اینکه رسانه های بیگانه هیچ زمانی دلسوز کشور نبوده اند، بیان داشت: رسانه های بیگانه زمانی که شاهد نقطه قوت ایران  و تنظیم توافق نامه ای در جهت توسعه کشور هستند، قطعا در جبهه مخالف آن گام بر می دارند.

سمنان

دستگاه دیپلماسی راهکار متفاوتی برای بازگشت پول‌های بلوکه‌شده ایران درکره‌‌جنوبی ارائه دهد

به گزارش  مرآت، نماینده مردم گرمسار، آرادان و ایوانکی در مجلس شورای اسلامی، گفت: دستگاه دیپلماسی کشور، باید راهکار  متفاوتی برای بازگشت پول‌های بلوکه ایران در کره جنوبی ارائه دهد تا روند عودت این منابع به کشور تسهیل و تسریع شود.

 در پی قطع  روابط بانکی ایران و کره جنوبی پس از تحریم، بالغ بر ۹ میلیارد دلار پول کشورمان که ماحصل مبادلات پیش از تحریم و در حوزه نفت و پتروشیمی بوده در بانک‌های کره جنوبی مسدود شده است.

مقامات این کشور با نادیده گرفتن مراودات گذشته، علاوه بر قطع روابط تجاری و خروج کالاهای برند از بازارهای ایران و تحریم دارویی، تمایلی برای بازگشت منابع بلوکه جمهوری اسلامی ندارد.

این موضع کره‌ای‌ها با واکنش جدی مجلس و دولت جمهوری اسلامی ایران، برای بازگشت هر چه سریعتر این وجوه مسدودی همراه شد.

 اردشیر مطهری، در گفتگویی با مرآت، با اشاره به اینکه رسالت مجلس در مسأله بازپس‌گیری منابع مالی جمهوری اسلامی ایران از کره جنوبی، تسهیل موانع قانونی است، اظهار کرد: اگر در این قضیه، مشکل قانونی وجود داشته باشد مجلس به کمک دستگاه دیپلماسی آمده تا موانع را رفع کند.

وی با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی کشور باید برای این مسأله و مشکل راه حل  و راهکار پیدا کند، افزود: خروج پول ایران از کره جنوبی در حوزه فعالیت مجلس نیست اما مجلس تا حصول نتیجه نهایی پیگیر این قضیه خواهد بود.

مجلس حسب رسالت خود به مسأله بازگشت منابع بلوکه‌شده در کره جنوبی ورود کرده است

نماینده مردم گرمسار، در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اقدامات صورت گرفته و ورود و پیگیری کمیسیون اقتصادی، اظهار داشت: بازگشت منابع  بلوکه شده در حوزه کاری وزارت خارجه است اما مجلس، طبق رسالت خود به این مسأله ورود کرد و بازگشت این وجوه به کشور مورد تأکید نمایندگان مردم در خانه ملت است.

 وی به هویدا بودن ردپای آمریکا در ماجرای کره‌جنوبی اشاره کرد و افزود: اگر  وزارت امور خارجه به مجلس  نیاز داشته باشد قطع به یقین مجلس با تمام قوا ورود پیدا می‌کند تا پروسه بازپس‌گیری  وجوه کشورمان تسهیل شود.

مطهری با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای رفع انحصار پول‌های ایران از بانک‌های کره جنوبی، افزود: طبق  گزارش‌های ارائه شده هفتگی از سوی معاون وزیر خارجه، تلاش‌ها، حاکی از بازگشت منابع مالی ایران است و  امید است که این پول هر چه زودتر به کشور بازگردد.

نماینده مردم گرمسار، با بیان اینکه نتیجه این کار را باید در آینده نه چندان دور از دستگاه دیپلماسی بپرسیم، خاطرنشان کرد: دستگاه دیپلماسی باید راه‌های متفاوتی برای بازگشت پول‌های بلوکه در کره ارائه کند تا روند باز‌پس گیری، تسریع شود.

نمایندگان مجلس؛ متحد برای بازپس‌گیری وجوه بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی

به گزارش خبرنگار مرآت، کره‌جنوبی کشوری متأثر و تابع محض آمریکاست و رفتار سیاسی دولت این کشور نیز نشان‌دهنده تأثیرپذیری این کشور از آمریکاست. دولت کره، با نادیده گرفتن اعتماد جمهوری اسلامی ایران طی دهه‌های اخیر و منافع دراز مدتی که از داد و ستد در بازارهای ایران، به دست آورده سعی دارد منافع آمریکا را حفظ کند.

اکنون بالغ بر نُه میلیارد دلار پول دولت جمهوری اسلامی ایران در انحصار کره جنوبی است و به رغم رایزنی‌ها، شرایط برای  پرداخت و باز ستاندن این وجه بلوکه شده‌، تسهیل نشده است.

علی‌اکبر علیزاده، در گفتگویی با مرآت، با اشاره به ضرورت تسهیل و تسریع آزادسازی منابع کشورمان در کره جنوبی، اظهار کرد: به منظور بازپس‌گیری این حق جمهوری اسلامی، توافق خوبی بین مجلس و دولت صورت گرفته است و باید حقوق جمهوری اسلامی به طور کامل پرداخت شود.

وی با انتقاد از نادیده گرفتن خدمات جمهوری اسلامی ایران توسط  کره جنوبی، در بحث بازار و ارتباطات گذشته  تصریح کرد: متاسفانه کره جنوبی با نادیده‌گرفتن مجموع خدمات و ارتباطاتِ مطلوب گذشته حق دوستی را شایسته ادا نکرد و منافع آمریکا را بر منافع خود  ترجیح داد.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی، افزود: طبیعتاً جمهوری اسلامی ایران، از طرق مختلف و با اقدامات متناسب پاسخگوی این نوع برخورد کره جنوبی خواهد بود.

 علیزاده با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی در کمیسیون اقتصاد، برنامه خوبی را در دست اجرا دارد، افزود: با کمک بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و وزارت امور خارجه نشست‌های کارشناسی خوبی در این راستا برگزار شد که نتیجه آن به مرور برای مردم ملموس خواهد شد.

وی با اشاره به متفق‌القول بودن نمایندگان مردم در خانه ملت در خصوص بازپس‌گیری این حق جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: برای نتیجه‌گیری مطلوب در این موضوع توافق خوبی بین مجلس و دولت صورت گرفت و تلاش می‌شود این حق به طور کامل پرداخت شود.

 علیزاده در پاسخ به طرح سؤالی مبنی بر چگونگی تصمیم‌گیری‌ها در خصوص ممنوعیت واردات کالاها از کره جنوبی، اظهار داشت: انتظار می‌رود دولت کره ضمن در نظر گرفتن منافع خود در ارتباط با ایران، در همان ابتدای کار روند بازپس‌گیری را تسهیل کند تا مشکل حل شود.

کردستان

مجلس به کره جنوبی اجازه نمی دهد حق مردم ایران را پایمال کند

بهزاد رحیمی نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار کُردتودی، با اشاره به اقدامات اخیر کره جنوبی اظهار کرد: به طور قطع برای احقاق حق خود از دعاوی حقوقی و قضایی نیز استفاده می‌کنیم و وزارت خارجه باید با قدرت و قوت بیشتری این موضوع را پیگیری کند و احضار سفیر کره جنوبی در راستای  برخورد محکم در قبال رفتارهای این کشور ضروری است.

وی افزود: این که آن ها بهانه تحریم را بیاورند یک بهانه واهی است، زیرا ایران به تمام تعهدات بین‌المللی خود عمل کرده است، اما چون این کشورها با استکبار جهانی همدست هستند و می‌خواهند فشارهای زیادی را به ملت و دولت ایران وارد کنند از این استدلال های خلاف قواعد بین الملل استفاده می کنند.
 
رحیمی به اقدامات و راهکارهای قابل انجام در قبال تحرکات کره جنوبی در کشور از جمله مجلس شورای اسلامی پرداخت و تصریح کرد: ما هم برخی ابزارهای اقتصادی مهمی در اختیار داریم که باید از آن به نفع خودمان استفاده کنیم.
 
وی خاطرنشان کرد: این‌که دولت کره جنوبی اجازه نمی‌دهد، از منابع خودمان حتی برای خرید نیازهای‌مان در شرایط سخت کرونا از جمله محصولات کشاورزی و دارویی استفاده کنیم، رفتاری ناپسند است، متأسفانه دولت کره جنوبی در این زمینه همکاری لازم را با ایران نداشته است، قطعاً مردم ایران این خاطره را از یاد نخواهند برد.
 
رحیمی در ادامه اضافه کرد: تروریسم در حوزه های مختلف وجود دارد که اقدام کره جنوبی در بلوکه کردن پول مردم ایران به میزان ٩ میلیارد دلار یک تروریسم اقتصادی است.
 
وی در پایان عنوان کرد: ابتدا باید دستگاه‌های حاکمیتی ما مکلف به استفاده از کالاهای داخلی شوند و این فرهنگ حمایت از تولید داخل و نظارت بر کیفیت کالاها حاکم شود و همزمان دستگاه‌های متولی ورود پیدا می‌کنند و در کیفیت کالاهایی که عرضه می شود نظارت جدی داشته باشند تا انگیزه مردم در استفاده از این کالاها افزایش پیدا کند و لازم است استفاده از کالاهای کره ای در ادارات دولتی به حداقل برسد.
 
کرمان

 
وزارت خارجه در خصوص کارشکنی کره جنوبی سفیر این کشور را احضار کند/ بلوکه کردن پول های ایران به نیابت از آمریکایی ها صورت گرفته است
 
شهباز حسن پور در گفتگو با راه آرمان؛ با اشاره به کارشکنی‌های کره جنوبی در برابر جمهوری اسلامی ایران و همچنین بلوکه کردن دارایی‌های کشورمان گفت: دیپلماسی اقتصادی کشور در شرایط کنونی باید سعی بر برگشت حقوق حقه ملت بزرگ و شریف ایران اسلامی داشته باشد.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: متأسفانه شاهد هستیم که امروز کره جنوبی به نیابت از آمریکایی ها و با اقدامی بی شرمانه جلوی ۹ میلیارد دلار پول های جمهوری اسلامی ایران را گرفته است؛ در حالی که بازار بزرگ ایران همواره یکی از بازارهای در اختیار کالاهای کره ای بوده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از وزیر امور خارجه درخواستم دارد که سفیر کره جنوبی را به وزارت امورخارجه احضار و سخن نمایندگان مجلس و ملت ایران را به او ابلاغ کند.

حسن پور تصریح کرد: اقدام صورت گرفته از سوی دولت کره جنوبی که مراودات بسیار زیادی با دولت جمهوری اسلامی ایران داشته است و این دو کشور جزو کشورهای توسعه یافته هستند؛ به هیچ عنوان زیبنده کره جنوبی نیست.

وی در پاین خاطر نشان کرد: کره جنوبی بداند اینگونه برخوردها یقینا به ضرر این کشور خواهد بود و رو سیاهی این امر برای لابی های صهیونیستی در کره جنوبی است و این اقدام همواره در اذهان ملت بزرگ و شریف ایران باقی خواهد ماند.

گلستان

دستگاه دیپلماسی در قبال کره جنوبی موضعگیری قاطع داشته باشد/اقدام مقابله به مثل یعنی تحریم مقابل تحریم

رمضانعلی سنگدوینی امروزدر گفتگو با خبرنگار گلستان ما؛ پیرامون مواضع کشور در قبال کره جنوبی و بلوکه شدن 9 میلیارد دلار دارایی های ایران در این کشور ، اظهار کرد: هرچند کره جنوبی سالیان سال در کشوربرای سود بیشتر با برندهای خود کالاهای مصرفی ما را تامین میکرد اما می بینیم با نگاه به امریکا از او دنباله روی کرده است.

وی با بیان اینکه در قبال اینگونه کشورها باید از موضع قدرت وارد شد، تصریح کرد: دستگاه دیپلماسی کشور باید برای روابط بین سایر کشورها برنامه ریزی کرده و برای صادرات و بهبود روابط با کشورهای دیگر تلاش کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی  افزود: ما کشور قدرتمندی هستیم،  چهل سال امریکا مارا تحریم کرد اما در بسیاری از موارد همچون علمی، پزشکی هسته ای و ..نه تنها عقب نیفتادیم بلکه پیشرفت داشته ایم .

وی بیان کرد:  دستگاه دیپلماسی ما باید از موضع قدرت وارد شود و مطالبات ما را از کره جنوبی و سایر کشورها بازپس بگیرد  

سنگدوینی با بیان اینکه خروج بسیاری از برندها ونمایندگی های کره جنوبی از ایران بیشترین ضرر را به خودشان وارد می کند، تاکید کرد:  این تحریم شدن ها موجب افزایش توان ملی در تولید داخلی می شود و بدون شک  دولت و مجلس هم از آن حمایت خواهد کرد و حتی با تصویب طرح هایی ممنوعیت هایی راهم می توان اعمال کرد.

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی با تاکید برپیاده سازی اقتصاد مقاومتی مد نظر مقام معظم رهبری ، گفت: باید از نگاه ایرانی وارد شده و و با اعتقاد به توان داخل برای ارتقاء اقتصاد کشور تلاش کنیم چرا که قدرت ایران  انها را نا امید می کند.

کره جنوبی پولهای بلوکه شده ایران را آزاد کند/ کشورهای وابسته به اقتصاد آمریکایی شریک قابل اعتماد نیستند

به گزارش گلستان ما، رضا آریان پور، نماینده شهرستان های مینودشت، کلاله، گالیکش و مراوه تپه در گفتگو با خبرنگار ما، گفت: تحریم های چند ساله آمریکا در حق ملت ایران بهانه ای برای بلوکه شدن اموال و پول های ایران در کشورهای مختلف شده است.

وی افزود: کره جنوبی یکی از کشورهایی است که بیش از ۶  میلیارد دلار  پول ملت ایران را به بهانه تحریم های آمریکا بلوکه کرده و حق مسلم کشور ما را نمیدهد. 

نماینده شرق گلستان ادامه داد: از ابتدای اعمال تحریم ظالمانه آمریکا، کره جنوبی همچون دیگر کشورها به بهانه سهم بیش از ۲۵ درصدی  تجارت خود با آمریکا، در شرایط بحرانی ایران، بازار آمریکا را به ایران ترجیح داد.

آریان پور تاکید کرد: متاسفانه کره جنوبی در شرایط بحرانی کشور، حاضر نشد به تعهدات خود عمل و با دادن پول های ایران، گوشه ای از مشکلات ملت ایران را در شرایط بغرنج کرونایی مرتفع کند.

وی گفت: کشورهای تابع امریکا خواسته یا ناخواسته با همراهی در تحریم های آمریکا بر علیه ملت ایران، شریک این جنایت در حق ایران شده اند؛ لذا می طلبد در مقابل چنین سیاست هایی، جمهوری اسلامی ایران نیز سیاست ها و تدابیر لازم را در نظر بگیرد.

نماینده مردم شریف شرق گلستان تصریح کرد: در راستای موارد  یاد شده، وزارت خارجه نیز، باید تصمیمات جدیدی در قبال این اقدامات کره جنوبی اتخاذ کرده و با احضار سفیر این کشور پیگیر بازگرداندن پولهای ایران به کشور باشد.

آریان پور ادامه داد: اعتقاد اینجانب به عنوان نماینده مردم ایران بر این است که  ضمن برقراری ارتباط اقتصادی و دیپلماتیک  با مجاری اقتصادی جهان، باید در قبال بدعهدی ها و بداخلاقی های سیاسی نیز ایستاد و از کرامت ملت ایران دفاع کرد؛ لذا مجلس نیز می تواند با تصویب قوانین لازم؛ سیاستی متقابل را در برابر کشورهای بدعهد در پیش بگیرد و دولت را ملزم به ممنوعیت ورود کالا و بکارگیری این کالاها در ادارات  زیر مجموعه نماید.

گیلان
کره جنوبی تحت فرمان محض آمریکا از پشت به ایران خنجر می زند/ مجلس یازدهم پیگیر منافع ملی است

سیدعلی آقازاده نماینده مردم رشت در یازدهمین دوره مجلس در گفتگو با خبرنگار ۸دی با اشاره به گروکشی ۹میلیارد دلاری کره جنوبی از منافع ملی ایران اظهار کرد: این اقدام کره جنوبی که به بهانه تحریم به نوعی یک دزدی رسمی و علنی است.

وی با بیان اینکه ایران و کره پیش از این رابطه اقتصادی خوبی باهم داشتند ادامه داد: ایران برای کره جنوبی یک مشتری مطمئن و بازاری مناسب برای فروش کالاهای این کشور بود ولی در حال حاضر کره تحت فرمان محض امریکا از پشت به ایران خنجر می زند.

نماینده مردم رشت در مجلس یازدهم با بیان اینکه این اقدام کره جنوبی باید در حافظه جمهوری اسلامی ایران ثبت شود افزود: مسئولین اقتصادی و دیپلماسی ما این رفتار کره را بخاطر داشته و درباره مراودات تجاری با این کشور فکر و تجدید نظر کنند.

وی با اشاره به تأکید رهبرمعظم انقلاب در خصوص رونق تولید، جهش تولید و اقتصاد مقاومتی، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به ویژه با کمک نیروهای جهادی و تکیه بر ظرفیت جوانان با توسعه تولیدات داخلی در تلاش است که استفاده از کالاهای وارداتی را به حداقل برساند.

رئیس کمیته دفاع کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: بر همین راستا بعنوان اولین اقدام، عدم استفاده از کالاهای وارداتی در ادارات و سازمانهای دولتی آغاز شده است و به مرور به سمت سایر بخش های جامعه سوق خواهیم داد.

آقازاده با تاکید بر اینکه مجلس یازدهم مجلسی انقلابی و در در راستای حفظ منافع ملی رفتار و عمل می‌کند افزود: مجلس همواره پیگیر منافع ملی جمهوری اسلامی و احقاق حقوق در هرکجای دنیا است‌.

لرستان

بلوکه کردن دارایی‌ ایران توسط کره جنوبی بدون ‌پاسخ نمی‌ماند/حمایت از تولیدات داخلی

یحیی ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار سفیرافلاک، با اشاره به کارشکنی‌های اخیر کشور کره در مقابل ایران اظهار داشت: ما نباید درمقابل کشوری که تحت فرمان آمریکا قرار دارد، منافع آن را تامین و سکوت کنیم.

وی افزود: کشورهایی مثل کره که وابسته به غرب هستند هرجا که منافع آنها تامین شود سریع تغییر موضع خواهند کرد وکره جنوبی که یک کشور تمام آمریکایی است و مطمئناً چون زیر سلطه آمریکا قرار دارد دشمن ما محسوب می شود.

نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: وقتی کره در شرایط تحریم‌های سخت، حتی دریافت دارو را که یک امر ضروری است از ما منع کرده و به بهانه تحریم شرکت ها و برندهای خود را از کشور خارج و به اقتصاد کشور ما لطمه وارد کرده است، دشمن محسوب شده و باید متقابلاً جواب کار شکنی‌های آنها را بدهیم.

وی تصریح کرد: سیاست خارجی ما باید بر اساس برد برد و بر اساس همکاری دو طرفه باشد، هر کشوری که با ایران همکاری نکند، نباید با آن‌ها همکاری کنیم، همه ملت ایران در این وضعیت باید کالای ایرانی را در همه زمینه‌ها حمایت و استفاده کنند تا بتوانیم ظرفیت و توان داخلی خود را به دشمنان نشان دهیم.

ابراهیمی با اشاره به سند ۲۵ ساله بین ایران و چین گفت: این موضوع در هیئت دولت مطرح شده ولی وارد مجلس نشده که باید در این راستا کار کارشناسی دقیقی صورت گیرد و مرکز پژوهش ورود کند که اگر این قرارداد به نفع ملت و دولت است آن را اجرا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در شرایط موجود فقط کشورهای چین و روسیه با ایران همکاری می‌کنند و با توجه به اقتصاد در حال رشد چین ما نیز می‌توانیم با قراردادی مطمئن، تحریم‌ها را دور بزنیم و اقتصاد کشور را سر و سامان دهیم.

مازندران

وزارت خارجه مقابل بدعهدی کره جنوبی اقدام قاطع نشان دهد/آمریکا، سردمدار تمام آشفتگی‌ها در جهان

کیوان مرادیان در گفت‌وگو با بلاغ درباره طلب 9 میلیارد دلاری ایران از کره جنوبی و پرداخت نکردن آن توسط این کشور، اظهار کرد: آمریکا مسئول و عامل اصلی فشار اقتصادی بر ملت و سردمدار تمامی آشفتگی‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در سراسر جهان است.

وی افزود: این رژیم تروریست پرور حق اظهار نظر در مورد مسائل ایران را ندارد و به صورت طبیعی دشمنان کینه‌توز نمی‌خواهد فشار خواب برداشته شود.

نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کره جنوبی مبادلات خود را بر هم زد و پول‌های کشورمان را بلوکه کرده است، خاطرنشان کرد: وظیفه وزارت امور خارجه نسبت به پیگیری این مسئله بسیار جدی و مهم است.

این مسئول با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب درباره رونق تولید، جهش تولید و اقتصادی مقاومتی گفت: در سالی که به عنوان جهش تولید نامگذاری شده، از تولید ایرانی باید حمایت شود تا نگاهی به دیگر کشورها نداشته باشیم.

مرادیان با اشاره به اینکه مردم کشور این بدعهدی کره جنوبی را از یاد نمی‌برند، ادامه داد: نمی‌توانیم به کشوری که با ما دشمنی کرده باشد اعتماد کنیم.

وی با اشاره به قانون جمهوری اسلامی در خصوص حفظ منافع کشور و نحوه ارتباط تجاری گفت: این قوانین به هیچ وجه اجازه تسلط اجانب و حتی کشورهای دوست را بر مقدورات کشور نمی‌دهد و ادعاهای طرح شده از سوی آمریکایی ها و فعالان معاند در فضای مجازی پوچ و بی‌اساس است.

 عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جمهوری اسلامی نمی‌تواند دست روی دست بگذارد و ناظر تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران باشد ما حق استفاده از همه گزینه ها برای دور زدن تحریم ها را برای خود محفوظ می‌دانیم که روابط عادلانه و متوازن تجاری با کشور دوست چین یکی از این گزینه هاست.

مرادیان با بیان اینکه مجلس یازدهم تمام قد از روابط تجاری پایدار و هدفمند حمایت می کند اظهار کرد: ما باید ابتداً انتخاب موجود در بازار ارز و گرانی‌ها را مهار کنیم و در یک شرایط تثبیت به حمایت از تولیدات داخلی و کسب و کارهای داخلی بپردازیم.

وی با اعلام اینکه باید در مقابل کشور کره جنوبی اقدام متقابل را انجام دهیم، گفت: آنچه که کشور ما به آن نیاز داریم وحدت، همدلی و انسجام است.

مطالبات ایران از کره جنوبی در مجلس رسیدگی می‌شود/وزارت خارجه دنبال حقوق مردم در مجامع بین‌المللی باشد

علی کریمی‌فیروزجایی در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ درباره اینکه کره جنوبی به بهانه تحریم 9 میلیارد دلار پول ایران را بلوکه کرده است، اظهار کرد: این موضوع مربوط به سال‌های اخیر است که بخشی از فروش نفت ایران به این کشور انجام شد و مبلغ مورد نظر که حدود 9 میلیارد دلار است به‌دلیل تحریم‌ها برگشت داده نشده است.

 
وی بیان کرد: آمریکا کلیه شرکت‌هایی که می‌خواهند با ایران مبادله داشته باشند تحریم‌ها و محدودیت‌های سختی برای آنها قائل بوده و کره جنوبی هم حجم بالایی مبادلات تجاری‌اش با آمریکا است و بنابراین در یکی دو سال اخیر مخصوصا برای تامین منافع خودش، آمده با جمهوری اسلامی ایران این بازی غیرحرفه‌ای را شروع کرده است.
 
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: متاسفانه چون مراجع حقوقی بین المللی هم عمدتا در اختیار آمریکا هستند شاید پیگیری‌های ما فعلا موثر واقع نشود اما وزارت امور خارجه و دولت موظف هستند این موضوع را پیگیری کنند و ما هم در کمیسیون‌های مرتبط از جمله امنیت ملی و سیاست خارجه و انرژی موضوع را در مجلس هم پیگیری می‌کنیم تا راهکاری پیدا کنیم تا حقوق ملت ایران اعاده شود.
 
کریمی درباره واکنش احتمالی ایران، گفت: کمیسیون‌های مربوطه باید پیشنهادات خود را بیاورند و همچنین ببینیم وزارت امور خارجه که در حال انجام مذاکراتی است به کجا می‌رسد.
 
وی افزود: الان شاید نتوان گفت رفتار ما در گام بعدی چه خواهد بود، در حال حاضر در حال رایزنی هستیم و کمیسیون‌های ما هم تازه شروع به کار کردند این دو کمیسیون مرتبط باید پیگیری کنند که به چه جمع بندی می‌رسند با این حال پیگیری اصلی با وزارت امورخارجه است.
 
 نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی درباره واکنش وزارت امور خارج، تاکید کرد: اول اینکه همین مذاکرات و گفت‌وگوهایی که با مقامات کره جنوبی انجام می‌شود این کار را پیگیری کند و همچنین طرح در مجامع بین‌المللی برای پیگیری حقوق مردم کشورمان انتظاراتی است که ما از وزارت امور خارجه داریم.

مطابق اصل عزت، حکمت و مصلحت با کره جنوبی برخورد می‌شود/ احضار سفیر کره جنوبی در دستور کار

غلامرضا شریعتی در گفت‌‌وگو با بلاغ، با اشاره به رشد کشور کره جنوبی بعد از جنگ جهانی دوم با پول آمریکایی‌ها، اظهار کرد: کره جنوبی در طول سالیان گذشته با در اختیار قرار دادن پایگاه نظامی به آمریکا و سیاست‌های اقتصادی خود در تابعیت سیاست‌های آمریکا نشان داده که کشوری کاملاً وابسته مانند کشورهای عربی خلیج فارس بلکه بیشتر از آنها است.

وی افزود: کشورهایی مانند کره جنوبی بدون اجازه آمریکا حتی امکان آب خوردن نیز ندارند بنابراین تمام فشارهای اقتصادی که در راستای تحریم‌های آمریکا از سوی کره جنوبی بر ایران وارد می‌شود براساس سرسپردگی آن‌ها است چراکه تابع دستورات آمریکایی‌ها هستند و اینگونه نیست که از خود اختیاری داشته باشند.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی عملکرد کره جنوبی را نشانگر این دانست که دست کمی از سایر کشورهای مرتجع منطقه و خلیج فارس در وابستگی و سرسپردگی به آمریکا ندارد.

این مسئول در ادامه با بیان رصد دقیق و ریزبینانه مجلس یازدهم نسبت به عملکرد همه کشورهای جهان، نگاه مجلس را در سیاست خارجی منطبق بر اصل عزت، مصلحت و حکمت بنابر فرمایش رهبر معظم انقلاب برشمرد و خاطرنشان کرد: عزت ما ایجاب می‌کند که با اقتدار نسبت به آنچه کره جنوبی برابر ایران اسلامی انجام می‌دهد برخورد شود.

وی گفت: بنابراین عزت جمهوری اسلامی نباید در برخورد خصمانه کشورها با کشور ما همراه با رفتاری باشد که ناخواسته واکنش ذلیلانه‌ای تلقی شود بلکه باید با اقتدار کامل با این موضوع برخورد شود.

شریعتی به اقدامات و راهکارهای قابل انجام درقبال تحرکات کره جنوبی در کشور ازجمله مجلس شورای اسلامی پرداخت و تصریح کرد: ما هم برخی ابزارهای اقتصادی مهمی در اختیار داریم که باید از آن به نفع خودمان استفاده کنیم.

وی افزود: همچنین احضار سفیر کره جنوبی در همین راستا بررسی جدی خواهد شد تا با برخورد محکم درقبال رفتارهای این کشور بتواند به ما کند.

نایب رئیس مجمع نمایندگان مازندران ادامه داد: همانطور که این کشورها از همه ابزارهای خود علیه ما استفاده می‌کنند ما نیز باید از تمام ابزار خود در این راستا براساس اصل عزت، حکمت و مصلحت برای مقابله آگاهانه استفاده کنیم که یک نمونه آن از طریق دیپلماسی فعال منطقه‌ای باتوجه به در نظر گرفتن مسائلی که از لحاظ سیاسی و امنیتی کشور کره جنوبی را تهدید می‌کند خواهد بود.

این مسئول اضافه کرد: در همین راستا شاید لازم باشد کره جنوبی به جای دخالت در مسائل دیگر کشورها و ایجاد فشار همسو با تحریم‌های ناعادلانه آمریکا بر کشوری دیگر ابتدا به مسائل و مناقشات با کشورهای همسایه خود مانند ماجرای جزیره تاکاشیما بپردازد.

وی گفت: کشور کره جنوبی در ایران منافع زیادی داشته و دارد و برندهای زیادی از این کشور در ایران فعال هستند برهمین اساس تحریم کالاهای تولیدی این کشور در ایران منافع اقتصادی این کشور در غرب آسیا را به خطر می‌اندازد که نشان می‌دهد دست ما برای مقابله محکم در قبال رفتارهای خصمانه این قبیل کشورها بسته نیست.

شریعتی تأکید کرد: هم دولتمردان و هم مردم در راستای حفظ عزت کشور و عدم اجازه به کشورهای دیگر برای همسویی با آمریکا علیه منافع ایران، باید آگاهانه پای کار باشند و دولت کره جنوبی را تحت فشار قرار دهند تا دیگر شاهد گستاخی‌های چنین کشورهایی نباشیم.

هرمزگان

مجلس در مقابل گستاخی کره جنوبی ساکت نمی‌ماند/ لزوم کاهش خرید کالای کره‌ای در ایران

حسین رئیسی در گفتگو اختصاصی با خبرنگار هرمز با اشاره به بلوکه‌کردن ٩ میلیارد دلار پول مردم ایران توسط کره جنوبی اظهار کرد: تشدید تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران در یک سال اخیر باعث ایجاد مشکلات در روابط ایران و کره جنوبی شده است در حالی‌که پیش از آن همکاری خوب، روابط تجاری و اقتصادی مناسبی با این کشور برقرار بود.

نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کره جنوبی در قواره‌ای نیست که بخواهد با ملت بزرگ ایران روبرو شود افزود: امروز به زعم بسیاری از تحلیلگران بین‌المللی، جمهوری اسلامی ایران یکی از قدرت‌هایی است که در موازنه قدرت‌های جهانی روی آن حساب می‌کنند.

رئیسی ادامه داد: کره جنوبی در حدی نیست که با کشور ما مقابله کند و یقیناً از این رفتار متضرر و دچار خسارت می‌شود.

وی اضافه کرد: از وزارت امورخارجه و دولت انتظار می‌رود که سفیر کره‌جنوبی را احضار کنند و مراتب شدید اعتراض  را به وی برسانند و مردم نیز برای مقابله با اقدام کره‌ای‌ها خرید کالاهای این کشور را در بازار کاهش دهند.

نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجلس قطع یقین در مقابل چنین گستاخی کره جنوبی ساکت نمی‌ماند و تصمیمات لازم در این زمینه گرفته می‌شود.

رئیسی خاطرنشان کرد: مجموعه اقدامات از طرف مجلس، مردم و دولتمردان باعث می‌شود که کره جنوبی از چنین رفتارهای مذبوحانه‌ای دست بردارد و به دیگر کشورها هم این پیام را می‌رساند که چنین رفتارهایی هزینه دارد.

گفتنی است میزان دارایی‌های مسدود شده ایران در کره جنوبی رقمی بین ۶.۵ تا ۹ میلیارد دلار است که قرار بود مقامات کره جنوبی ۵۰ میلیون دلار آن را آزاد کنند اما بدعهدی کرده و صرفا اعلام کردند "می‌توانیم مبالغی به‌عنوان هدیه پرداخت کنیم" که البته مبلغی هم با این عنوان تاکنون پرداخت نشده است.

این درحالی است که نه تنها این کشور پول‌های ایران را آزاد نمی‌کند بلکه "اوری بانک" کره مدعی شده است که حق‌‌العمل و اجرت نگهداری پول‌های بلوکه‌شده از طرف ایران باید به کره جنوبی پرداخت شوذ. گفتنی است کره جنوبی در حال استفاده از پول‌های ایران است.

یزد

لزوم ورود جدی دستگاه دیپلماسی برای بازگرداندن پول مسدود شده ایران در کره جنوبی

به گزارش یزدرسا، دولت کره جنوبی در اقدامی گستاخانه مبلغ 9 میلیارد دلار از پول ایران را مسدود کرده است و به بهانه تحریم‌ها حاضر نیست این پول را به ایران بازگرداند.

دولت کره جنوبی جهت بازگرداندن پول‌هایی ایران اقدام نمی‌کند بلکه مسئولین این کشور در اظهاراتی گستاخانه اعلام کرده‌اند ایران باید اجرت نگهداری این پول‌ها را نیز به آن‌ها بدهد.

گستاخی که با واکنش تعدادی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی همراه شد و آن‌ها از دستگاه دیپلماسی خواسته اند که با قاطعیت نسبت به این موضوع ورود کند.

در همین ارتباط محمدرضا دشتی نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: متأسفانه دولت کره جنوبی تحت تأثیر آمریکا قرار دارد و به همین جهت حاضر نیست پول ایران را بازگرداند.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها تأثیر زیادی در مناسبات کره جنوبی دارند، اظهار داشت: دولت کره جنوبی اگر استقلال کامل را داشت یقینا پول ما را برمی‌گرداند و مسدود شدن پول ایران در این کشور ناشی از متأثر بودن از آمریکا است.

دشتی با تأکید بر لزوم نقش‌آفرینی بیشتر وزارت امور خارجه در زمینه بازگرداندن پول مسدود شده در کره جنوبی به کشور، تأکید کرد: البته انتظار این است که دستگاه دیپلماسی کشور فعال‌تر عمل کند تا بتوانیم این پول را به کشورمان بازگردانیم.

دیدگاه شما

آخرین اخبار