به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، «سعدالله زارعی» کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به تلاش آمریکاییها در جهت تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران گفت: دلیل اصلی تلاش مذبوحانه آمریکا در راستای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران که در قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل مندرج شده، این است که آمریکایی ها می دانند ایران از نظر ظرفیت تولید تسلیحات و کیفیت تولید آن به نقطه ای رسیده است که اگر باب فروش سلاح های ایران به دنیا باز شود می تواند 10 برابر پول نفت ایران درآمد داشته باشد.
وی با بیان اینکه تسلیحات جمهوری اسلامی چه در حوزه هوایی، دریایی و زمینی در ردیف دوم دنیا است، افزود: بخشی از درآمد و اقتصاد غرب و آمریکا از فروش سلاح و تسلیحات نظامی تامین میشود؛ 35 درصد از اقتصاد و درآمد آمریکا نیز متکی به تجارت سلاح است.
این کارشناس مسائل منطقه ضمن اشاره به اهمیت تجارت تسلیحات نظامی، توضیح داد: اگر پای ایران در حوزه تجارت تسلیحات نظامی به دنیا باز شود یک تحول مهم اقتصادی در ایران رخ خواهد داد؛ بر همین اساس آمریکاییها از همین حیث حساسیت نشان میدهند و این حساسیت از نظر نیاز ایران به تسلیحات نظامی نیست چون ایران واردات آنچنانی در حوزه تسلیحات از دنیا ندارد.
زارعی خاطر نشان کرد: آمریکاییها میخواهند در هر صورت جلوی منافع اقتصادی و موفقیت تسلیحاتی ایران در ارسال و فروش سلاح را بگیرند.
وی در پاسخ به این سوال که "آیا آمریکاییها در شورای امنیت موفق خواهند شد که تحریمهای تسلحیاتی ایران را تمدید کنند؟" گفت: آمریکاییها الان دیگر نمیتوانند شورای امنیت را یک دفعه پای کار بیاورند و به نظر نمیرسد بتوانند به صورت اجماعی اقدامی علیه ایران انجام دهند.
زارعی در پایان گفت: مسلماً در مهر ماه سال جاری آمریکاییها یک سری تحریمهای جدیدی را در حوزه تسلیحاتی علیه ایران به طور یکجانبه در کنگره تصویب به اجرا خواهند گذاشت؛ اما این که بخواهند در سطح جهانی یک اجماعی علیه ما ایجاد کنند و یک ظرفیت حقوقی پشت آن باشد، موفق نخواهند شد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما