به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،اسفندیار خزائی امروز در گفتوگو با خبرنگار ما در تویسرکان با اشاره به اینکه متوسط حریق ۱۰ سال در منابع طبیعی استان حدود ۵۰۰ هکتار است اظهار کرد: اداره کل منابع طبیعی از سال ۹۶ به بعد با همه توان و به طور جدی در راستای کاهش حریق تلاش کرد.
وی با بیان اینکه وسعت درگیری حریق در سال ۹۶ را به ۴۰ هکتار کاهش دادیم افزود: متاسفانه سال ۹۷، ۷۷ هکتار و در سال ۹۸ هم ۲۰۰ هکتار از مراتع استان دچار حریق شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان شرایط آب و هوا را در ایجاد حریق بسیار موثر دانست و گفت: سال گذشته بارشهایی در فروردین ماه اتفاق افتاد اما تداوم نداشت و خشک شدن گیاهان یک ساله و ویژگی آتشزن بودن آنها زمینه را برای حریق در وسعت بالا فراهم کرد.
وی با تاکید بر اینکه مراقبت از منابع طبیعی نیازمند فرهنگسازی در بین اقشار مختلف مردم دارد گفت: همه باید نسبت به حفاظت و صیانت از جنگل و مراتع و منابع طبیعی احساس مسئولیت کنیم.
خزائی از اقدامات انجام شده در راستای کنترل و جلوگیری از حریق را تجهیز ۱۰ گروه اطفاء حریق و برگزاری مانور برای آمادگی در زمان بحران دانست و اضافه کرد: هر شهرستان به دو دستگاه دمنده(خاموش کردن آتش با سرعت) مجهز شده است.
وی با بیان اینکه کنترل حریق در مناطق صعبالعبور، مرتع و کوهستانها مشکل است و همکاران ما برای کنترل آتش نیازمند امکانات لازم هستند تاکید کرد: شهرستانها در استان همدان معین همدیگر هستند این موضوع پس از رایزنی درر سازمان جنگلها در زمان اطفاء حریق انجام میشود؛ ضمن اینکه همه مردم، دامداران و کشاورزان باید در این راستا ما را کمک کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اولویت ما در برنامههای منابع طبیعی در راستای کاهش حریق تا حد ممکن فرهنگسازی است ادامه داد: خوشبختانه اقدامات خوبی در کار فرهنگی انجام گرفته و در ماههای خشک سال همکاران ما ۲۴ ساعته بر مراتع و منابع طبیعی نظارت دارند.
وی با اشاره به اینکه مردم میتوانند آتشسوزی را از طریق سامانه ۱۵۰۴ به منابع طبیعی اطلاع رسانی کنند خاطرنشان کرد: این سامانه شبانه روز و رایگان فعال است.
منبع:فارس
انتهای پیام/
دیدگاه شما