به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،طبق قانون، مدارس عادی دولتی حق دریافت هیچ مبلغی به جز هزینه کتاب و بیمه، تحت عنوان هزینه ثبت نام ندارند اما امروزه شاهد هستیم که این مدارس هزینه ای به عنوان کمک به مدرسه از خانواده ها دریافت می کنند و اگر شما این مبلغ را پرداخت نکنید پروسه ثبت نام به اتمام نمی رسد.
هر سال رسانه ها به واسطه رسالت خود مبنی بر پیگیری مطالبات مردم، گزارش هایی از تخلف مدارس در هنگام ثبت نام تهیه کرده و به سمع و نظر مسئولان می رسانند اما این مشکلات همچنان پابرجا است.
مگر نه این که طبق اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد؟ مگر قانون اساسی عالی ترین سند حقوقی کشور نیست؟ آیا نباید با کسانی که مغایر با اساسنامه کشور عمل می کنند مطابق قانون عمل شود؟
«ماهان»، دانش آموز سال چهارم ابتدایی در یک مدرسه دولتی عادی در محدوده شمال غرب همدان است. مادر او می گوید: هنگام ثبت نام مدرسه مبلغ ۳۵۰ هزار تومان هزینه ثبت نام درخواست کرد و از آنجایی که ما نمی توانستیم این شهریه را پرداخت کنیم با کلی منت برایمان قسط بندی کردند.
«سلما»، دانش آموز پایه دوم ابتدایی یک مدرسه غیردولتی در یکی از شهرک های همدان است. مادرش می گوید: این مدرسه برای ثبت نام، مبلغی بیش از دو میلیون تومان درخواست کرده که با توجه به امکانات مدرسه، نوع آموزش و رسیدگی به دانش آموزان مبلغ منصفانه ای است.
«نازنین»، دانش آموز سال هفتم در یک مدرسه غیردولتی در محدوده مرکز شهر است. او می گوید: مدرسه شهریه ای حدود شش میلیون تومان دریافت کرد چراکه مسئولان مدرسه احساس می کنند آنجا یک مدرسه خاص است اما این فقط احساس خودشان است و تفاوت آنچنانی با یک مدرسه عادی ندارد.
«سعید»، دانش آموز پایه دوازدهم است. او در یک مدرسه دولتی معمولی در محدوده شرق همدان درس می خواند. او می گوید: مدرسه هنگام ثبت نام از ما مبلغ ۳۰۰ هزار تومان تحت عنوان هزینه ثبت نام به صورت اجباری دریافت کرد در حالیکه آن مدرسه کاملاً دولتی است و هیچ امکانات خاص دیگری ندارد.
مسئول مرکز مشارکت های مردمی و دبیر ستاد ثبت نام استان همدان در توضیح این موارد به خبرنگار ایسنا اعلام می کند: خانواده ها در صورت تخلف مدارس در روند ثبت نام باید به ستادهای ثبت نام مناطق مراجعه کنند.
حمیدرضا فتاحی تشریح می کند: سه نوع مدرسه در کشور وجود دارد؛ یکسری مدارس، غیردولتی هستند که از دانش آموزان بابت خدمات خود، شهریه دریافت می کنند که در شورای نظارت استان سقفی برای این شهریه ها درنظر گرفتیم و شهریه نباید از آن سقف بالاتر برود.
وی ادامه می دهد: ۱۵ آیتم برای تعیین شهریه این مدارس براساس ظرفیت مدارس و امکاناتی که به دانش آموزان ارائه می دهند، وجود دارد که اجاره بها، حق التدریس نیروها، متراژ مدرسه و تعداد نیروهای بیمه شده از مواردی هستند که به صورت مستقیم در مقدار شهریه این مدارس تأثیرگذار هستند.
فتاحی می گوید: در استان همدان اجاره خیلی بالا است اما با این وجود ما کنترل های لازم را انجام می دهیم و نگذاشته ایم مبلغ شهریه از شهریه واقعی بالاتر رود همچنین براساس مصوبه مدارس غیردولتی شهریه نباید از تورم بالاتر رود.
وی در رابطه با سقف شهریه مدارس غیردولتی استان مطرح می کند: سقف شهریه مدارس ابتدایی حدود چهار میلیون تومان، مدارس دوره متوسطه اول حدود پنح میلیون تومان و مدارس دوره متوسطه دوم نیز حدود ۹ میلیون تومان است و بیشترین شهریه نیز برای پایه دوازدهم گرفته می شود.
فتاحی در رابطه با شهریه پیش دبستانی های استان نیز توضیح می دهد: اگر پیش دبستانی ضمیمه دبستان باشد، ۸۰ درصد شهریه دبستان، شهریه پیش دبستانی می شود. یکسری پیش دبستانی های غیردولتی در فضای دولتی نیز وجود دارد که شهریه آنها خیلی پایین است و همه مردم می توانند از آن استفاده کنند.
وی با بیان وجود یک سری مدارس دولتی که به صورت هیئت امنایی اداره می شوند، تصریح کی گند: طبق قانون، این مدارس نیز شهریه ندارند اما در شورای آموزش و پرورش، فعالیت های فوق برنامه ای برای دانش آموزان آن مدارس مطرح می شود و فقط خانواده ها موظف به پرداخت مبلغ فعالیت های فوق برنامه هستند.
مسئول مرکز مشارکت های مردمی و دبیر ستاد ثبت نام استان همدان ادامه می دهد: دو سال است که یک ریال به این مبلغ اضافه نشده و پولی که از فعالیت های فوق برنامه گرفته می شود فقط شامل کلاس حضوری است و اگر کلاس تشکیل نشده باشد مدارس نباید پولی دریافت کنند.
فتاحی با بیان اینکه مدارس دولتی عادی حق دریافت هیچ گونه هزینه هنگام ثبت نام را ندارند،ادامه می دهد: این مدارس کاملاً دولتی هستند و نباید هیچ مبلغی را به اجبار هنگام ثبت نام از خانواده ها به جز هزینه کتاب و بیمه دریافت کنند.
وی در رابطه با دریافت هزینه ای که با نام کمک به مدرسه از خانواده ها دریافت می شود، تشریح می کند: مدارس حق دریافت کمک به مدرسه اجباری را ندارند مگر اینکه خانواده با رضایت خود یا خیرین آن را پرداخت کنند.
دبیر ستاد ثبت نام مدارس استان همدان در پایان می گوید: خانواده ها می توانند در صورت تخلف مدارس هنگام ثبت نام به دبیرخانه ستاد ثبت نام یا اداره بازرسی در آموزش و پرورش ناحیه مربوطه مراجعه کنند.
به گزارش ایسنا، با قاطعیت اعلام می داریم مسئولان هم از دریافت کمک هزینه اجباری اطلاع دارند، حال اینکه چرا هیچ قدمی برای برخورد با هنجارشکنان انجام نمی گیرد که باعث عذاب خیل عظیم خانواده هاست، جای تعجب و سوال است و اینکه چرا قانونگذار بر حسن اجرای قانون نظارتی ندارد؟
تا کی قرار است نظاره گر سرافکندگی خانواده ها بابت جیب خالی شان و دوندگی آنها برای قرض یا قسطی کردن شهریه های ناحق و کذایی باشیم؟ یا ترک تحصیل دانش آموزان بی بضاعت را مشاهده کنیم؟
منبع:ایسنا
انتهای پیام
دیدگاه شما